Hopp til hovedinnholdet

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Offentlig og kvalitetssikret
Par i senga

Nysgjerrig på sex – betyr det at det må prøves?

Mange er nysgjerrige på sex og noen har utforsket sex litt med en venn, venninne eller en annen de er ganske trygg på. Eller med en tilfeldig, fordi det føltes lettere eller bare ble sånn. Mange lurer på hvordan første gang vil være, og mange jenter er litt redd det skal gjøre vondt. Gutter kan være spente på om de vil greie å "få den inn" og hvor lenge det vil vare. Noen har hatt sin første seksuelle erfaring tidlig for å tilfredsstille nysgjerrigheten, men venter kanskje lenge før neste gang. Andre venter til de har fått en fast kjæreste før de har sex for første gang.

Vanligst med kjæresten

Det er fortsatt vanligst blant ungdom å debutere seksuelt med en kjæreste. Denne gruppen syns nok at for dem er sex riktigst med en de er glad i. Forelskelse øker ofte den fysiske tiltrekningen til partneren og det kan være en del av det å bli kåt og klar for sex for mange. Det kan være en fordel å ha sex første gang med en person du kjenner godt og stoler på. For eksempel en du har vært kjæreste med en stund. Da er det også større mulighet til å gå rolig fram , og vente til dere er trygge sammen i de ulike situasjonene før dere tar skrittet videre.

Få det unnagjort?

Noen syns det er best om første gang er en "one night stand", slik at de bare blir ferdig med det og slipper å forholde seg mer til personen etterpå. Noen velger en forhåndsavtalt greie med en bekjent, - også det for å få det de har gruet til eller vært nysgjerrige og spente på, unnagjort. Noen føler at de vil innvies i hva dette handler om selv om de ikke akkurat har en kjæreste. For andre igjen ville det vært helt uaktuelt å gjøre dette med en de ikke var kjæreste med, eller noen vil også si; gift med.

 

 

Du bestemmer!

Uansett hvordan DU velger å debutere, er det aller viktigste at det skjer fordi DU har lyst og føler deg klar for det. Du skal ikke la det skje fordi du føler deg presset til det eller er redd for hvordan andre reagerer hvis du sier nei.

Ingen er verdensmester første gang

Det er veldig individuelt når en person er klar for sex, men omtrent alle føler seg litt usikre første gangen uansett hvor gamle de er. Ikke bare skal du gjøre noe du aldri har gjort før, men det er også en situasjon der du blottstiller deg både fysisk og psykisk. Å være naken og så intim med et annet menneske, kan føles ganske flaut og litt skummelt. De fleste har jo ikke fått noen detaljert opplæring i denne situasjonen heller, men du kan forberede deg ganske godt ved å ha innhentet mye saklig kunnskap om kropp og seksualitet. Det er mye nyttig informasjon å finne på nettet, men uansett hvilken kilde du søker, så vær kritisk og velg saklige sider og ikke porno hvis du vil lære. En god forberedelse er også at du kjenner din egen kropp godt, og vet hva som gir nytelse for deg. Utforsk, undersøk og nyt egen kropp!

Hva er å være klar?

Noe bestemt svar finnes ikke, men det kan være lurt å tenke over at det første samleiet ditt vil du aldri glemme og det vil være et helt spesielt minne. Vennene kan ha gjort det, prate om det og kanskje presse litt på, men du er ikke nødvendigvis klar selv om de er det. Du er heller ikke nødvendigvis klar selv om kjæresten er det eller fordi kjæresten din truer med å gå fra deg. Hvis du er på fest og har drukket litt og du lar deg rive med selv om du egentlig hadde tenkt å vente, så er nok heller ikke det å være klar.

Lurt å ha tenkt på forhånd

Det kan være lurt å ha noen regler for seg selv, som for eksempel at du skal vente til du er minst 16 eller 18 år, at du minst vil ha hatt samme kjæreste en stund, at du ikke skal gjøre det påvirket av alkohol og så videre. Grunnen til å ha slike klare regler eller målsettinger, er at da er det ikke så lett å la seg rive med av en impuls og så angre etterpå.

Det bare ble sånn…

En del har nok hatt sitt første samleie uten at det var et helt bevisst valg. "Det bare ble sånn". Mange gutter og jenter er slett ikke sikre på om de gjør det riktige når de ligger med noen. Mange angrer litt etterpå og skulle gjerne hatt det ugjort. En bevisst holdning og bevisste tanker rundt hva som er det riktige for en selv vil gi en god mulighet for å ha sitt første samleie når du selv føler deg klar. Det er sjelden noen har angret på at de ventet litt, men det er ikke så sjelden at noen angrer på at de ikke ventet…

Kulturen styrer valgene

sex (fotoill: colourbox.com)
Noen har med seg kulturelle, religiøse eller tradisjonelle regler og normer for når det er OK å ha sex første gang. Slike faktorer kan veie ganske tungt, og kan hjelpe til å ta valg som er riktige ut ifra de normene de ellers lever etter i sitt miljø. På den annen side kan noen slike regler være så strenge at de skaper et behov for å protestere og presser også kanskje frem tidligere seksuell debut. De kan også gi mye kvaler og dårlig samvittighet eller de kan føre til alvorlige konsekvenser i form av undertrykkelse og dramatiske hendelser hvis reglene brytes.

Moden for sex?

Når er kroppen klar til å gjennomføre et samleie, lurer også mange på. Jenter som er veldig sene med å få mensen og gutter som er sent utviklet og ikke har hatt sin første sædavgang ennå, lurer på om det betyr at de faktisk MÅ vente.

Så lenge gutten har ereksjon er det fysisk mulig å gjennomføre samleie, og for en jente er det mulig uavhengig av om hun har fått mensen eller ei. Men, igjen, det skal føles riktig for den det gjelder. (Husk at kondom er viktig også hvis du er sent utviklet, for du vet ikke akkurat når det første egget løsner eller når det begynner å komme litt sædceller).

Jenta kan faktisk bli gravid...

Konsekvenser av samleie kan være flere ting, og det kreves det også modenhet for å ta hensyn til alt og til å følge ansvarlig opp. I et heterofilt forhold er det viktig å ha tenkt over at jenta faktisk KAN bli gravid – også aller første gang! Å stå i valget mellom å ta abort eller å beholde et barn og bli foreldre i ung alder kan være en avgjørelse du må være forberedt på å ta når du starter med å ha samleie. Å ha forberedt seg slik at dere bruker prevensjon, er en del av det å være moden nok. Konsekvenser kan også være smitte av kjønnssykdommer og oppfølging av det med undersøkelse, behandling og beskjed til partner. Bruk av kondom, og initiativ til å teste seg for kjønnssykdommer viser også ansvarlighet og modenhet. Konsekvenser ved å starte tidlig med sex kan også gjøre noe med ditt eget rykte, - det er det lurt å tenke over.

Sex erstatning for noe annet?

Noen søker i et seksuelt forhold noe av det de ellers savner i livet; nærhet, omsorg, kjærlighet. Et slikt savn betyr ikke nødvendigvis at du er klar for sex, men det kan lett feiltolkes som det.

Hvordan er første gang?

Er det vondt? Vil det komme blod? Vil ereksjonen holde? Hvor lenge vil det vare? Er jeg våt nok? Vil jeg få orgasme?

-Dette er vanlige spørsmål som stilles.

Det første samleiet vil kanskje ikke være det beste samleiet du vil oppleve, men det gjør ikke nødvendigvis vondt heller. Hvis jenta er "jomfru" vil skjedekransen (tidligere kalt jomfruhinna) ofte være litt trang og det kan være litt ubehagelig når penis trenger inn, både for gutten og for jenta. Muskelspenninger rundt skjeden kan også gjøre det trangt og dette kan være et problem hvis situasjonen er stressende og jenta blir anspent og nervøs. Hastverk og stress kan også gjøre at jenta ikke blir ordentlig våt og opphisset, og det blir ikke nok av naturlig "glidemiddel".

Det første samleiet vil nok ofte ikke være så langvarig - kanskje bare noen sekunder. Det kan komme litt blod under første vaginale samleie, men slett ikke hos alle. Vanlige årsaker til blødning hos jenta under samleie er små rifter i skjedekransen eller blødning fra et annet sted i skjeden. Det er nok sjelden at en jente opplever orgasme under første samleie.

En avslappet, trygg situasjon og god tid gir de beste forutsetningene for at det første samleiet skal bli den gode opplevelsen du ønsker deg.

Noen jenter lurer på om de bør "ta jomfruhinnen" før første samleie, for eksempel med fingrene, en dildo eller lignende. Det er slett ikke nødvendig, men det er jo en mulighet å forsøke med en dildo e.l. hvis du er redd for at det skal være vondt og blø første gangen. Andre vil helst at "jomfrudommen" skal "tas" på en "naturlig" måte ved første samleie.

Debuten med samme kjønn

Mange har sin seksuelle debut med en av samme kjønn. Om det blir en bra opplevelse, vil i alle tilfeller avhenge av at du føler deg klar, at det er helt ønsket fra begge parter og at dere går langsomt og forsiktig frem og gjør det begge ønsker.

Fortsatt jomfru?

Mange lurer på om en person fortsatt kan kalles "jomfru" om de har hatt analsex eller om det har vært fingring. Svaret er det personen selv som best vet. Den mer "medisinske" definisjonen på ikke å være "jpmfru" lengre, er om sexen har medført at penis har vært inne i jentas skjede. Mange vil si at en person ikke er jomfru mer etter analt samleie eller etter at skjeden er penetrert av fingre, dildo e.l.

Lær deg først å kjenne din egen kropp

For å få et godt seksualliv med en partner er det viktig å kjenne sin egen kropp godt. Det er viktig å vite hva det er som gjør at DU har det godt, hvor- og hvordan det er godt å bli tatt på, hva som gjør du blir kåt og får lyst på sex. Å øve seg på å fantasere, utforske egen kropp og onanere er en veldig god øvelse før du deler kroppen din med en partner. Å kunne oppnå nytelse og orgasme ved sex og samleie, er verdifullt både for deg selv og for forholdet til partneren. Uten trygghet i den seksuelle situasjonene og uten et godt forhold til egen kropp, er det mindre sjanse til å få nytelse og orgasme ved sex og samleie. Respekt for og nysgjerrighet på partneren og partnerens kropp er også viktig når dere skal ha et godt seksuelt forhold.

Skrevet av:
Sexolog i samarbeid med redaksjonen, ung.no.
Sist oppdatert:
05.11.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Tt games
2
04.02.2019 10:42:03
er det rart å bli tiltrukket til anime jenter
gutt 16
5
06.10.2018 05:37:12
Penisen min er bare 10-11cm når den er stiv er det normal
Itsyaboy
4
02.10.2018 10:52:16
Grattis
Fortnite 2
6
02.10.2018 10:42:34
Hei hei du vordan går det ¿
Fortnite 2
3
02.10.2018 10:39:01
Jeg liker fornite jeg og det er bra
Fortnite
1
02.10.2018 10:36:49
Jeg liker fortnite
isak
3
21.09.2018 11:12:38
halllo
isak
1
21.09.2018 11:09:27
må ha en litt seriøs samtale
isak
2
21.09.2018 11:09:16
bruk navna nå
sexlover69
6
20.09.2018 10:30:44
jeg debuterte med sex første gang når jeg var 8, dama var 15. men ingen fant det ut. før forige uke. da ble kona arretsert...
sexlover69
2
20.09.2018 10:29:05
jeg elsker sex så hardt
Gutt 13
2
20.09.2018 01:38:55
Næh, sånn rundt 12 år
Aleksander
4
11.09.2018 15:56:32
Det er smart med kondomen
J13
11
17.08.2018 21:36:14
Er d vanlig å ha lyst på og tenke på sex når man er 13?
Nervøs
4
24.04.2018 17:16:57
Hei, jeg holder på med en fyr som jeg like kjempe godt. Har aldri hatt sex før og er litt nervøs siden jeg har ikke like stor rumpe eller like tynn midje som de andre (er veltrent men fremdeles ikke like flat). Kommer han til å bry seg om kordan eg ser ut?
Meg og typen
6
24.02.2018 21:39:32
Leser kommentarene her høyt for gutten min mens han spiller, dør HAHAHAHA
G9
3
13.11.2017 12:18:33
Hardt på penishode
G13
4
14.11.2017 21:55:24
Si det til politiet eller noen du stoler på med en gang
G9
6
13.11.2017 12:06:09
Hei, liker pikk men mamma tar på meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Hjelp meg
(Red: Du kan skrive spørsmål til oss på ung.no/oss, så vil en person med fagbakgrunn svare deg/gi råd om du ønsker det. Hilsen ung.no).
G7
2
13.11.2017 12:15:58
hvordan tar moren din på den?
Mamma
6
04.11.2017 15:40:19
Hei jeg er en mamma , jeg har ofte sex med mannen min men er redd for ar barna mine skal høre det.hva skal jeg gjøre. (RED: Hei, spørretjensten er kun for ungdom mellom 13-20 år. Vi har en artikkel på temaet i arkivet vårt. Håper den kan være til hjelp. Hilsen ung.no-redaksjonen.)
G13
5
14.11.2017 21:57:04
Å Gud!! Bare vær stille du er ikke i en pornofilm og trenger å skrike for å få penger. Bare ha oralsex vis senga deres er Halla og bråker
G13
3
14.11.2017 21:57:24
Jalla*
J13
13
24.10.2017 23:21:01
Hva syns gutter er best rumpe eller tits. Jeg har ikke tits i det hele tatt men jeg har hofter, flat mage og skikkelig sprettrumpe. Er det bedre enn å ha tits!
G13
5
14.11.2017 21:56:02
Tits er ikke viktig men ass er
G13
11
28.10.2017 09:27:58
Nope, tits er bedre
Sorry
4
24.10.2017 00:33:08
Friendzoned
Gutt 13
8
03.10.2017 02:30:20
Er det smart med kondom
mlara
5
22.11.2017 19:38:06
nei, då får du ikkje bra nok nytelse
Gutt 13
7
27.09.2017 22:18:32
Fingrer Jenter i 13 åra?
J13
3
24.10.2017 23:14:38
Ja det gjør vi
gutt 13 år
7
15.09.2017 12:31:18
Jeg har six-pack. Eg trener annen kvar dag. penisen min er 14 cm lang.
Hahahahah
2
24.10.2017 23:15:18
Sånt liker jenter/og gutter hvis du er homofil
?
9
28.07.2017 20:49:12
Tenker jenter på sex.12 år
Guru
5
07.09.2017 21:00:06
Stort sett alle tenker på sex, noen mer enn andre.
?
7
24.07.2017 13:41:56
Er det normalt at jenter ser på pornhub
Nunya
4
26.07.2017 11:43:20
Ja det er helt vanlig- :)
j89
5
25.04.2017 10:53:54
er alltid kåt
Horgie
3
19.01.2017 14:22:45
er man kul når man er yngere.
G14
3
19.01.2017 14:17:35
min er 13 er det vanlig
G13
2
05.08.2017 01:05:16
D r ikke bra ass
G97
15
06.01.2017 13:32:15
Min er ikke lengre enn 7 cm. Er dette vanlig?
G13
5
05.08.2017 01:06:04
Serr? Du har problemer ass
J15
5
10.12.2016 15:53:28
Har en venn som er 12 som snakker veldig mye om sex og at hun skal ha det nå. Hun er egentlig ganske moden for alderen, men hun er likevel ganske liten. Hva skal jeg si til henne?
Jente ungdomsskolen
5
17.12.2016 15:55:41
Jeg går i 8. Klasse og er jomfru, men vet at jeg er klar for det. Trodde jeg var klar da jeg var tolv, jeg er glad for at jeg ikke gjorde noe! Er tidlig utviklet og fikk mensen da jeg var ni, så alder har absolutt ikke alltids noe å si. Men jeg onanerer ofte, og det gjør at jeg godt kan holde ut å være jomfru. Kanskje du kan snakke med henne om å kjenne seg selv GODT først? Om hun onanerer, vet det hun trenger å vite om prevensjon, graviditet osv. Dere kan jo lese om d sammen? Håper hun får en første gang debut om hun gjør det nå eller når hun er 16! Lykke til!
123
6
27.11.2016 14:28:30
Jeg er så dum. Hvordan kan jeg spørre om og bli sammen igjen hun er veldig søt vi har verdt sammen en stund før hun slo opp med meg vi er ganske mye sammen som venner hun og jeg var på en bursdagsfest til bestevenninnen hennes og to gutter i klassen. Vi har det gøy sammen som venner men jeg vil verre mer enn det. Svar plis hvordan jeg kan spørre henne?
Lilja
2
02.09.2017 08:45:53
Du må gå forsiktig fram. Du kan jo kjøpe en gave til henne? Håper det går♡
Jente ungdomsskole
3
10.12.2016 00:40:26
Vel hvis det ikke er så lenge siden hun slo opp med deg så er hun vel ikke interessert? Men hvis det er en god stund siden så kan det jo hende hun liker liker deg. Du burde bare prøve å flørte litt med henne, se hvordan hun reagerer og handle utifra det. Du kan jo kjøpe henne sånne melkesjokoladehjerter eller roser eller noe? Lykke til
123
5
27.11.2016 14:21:59
Jeg dummet meg skikkelig ut på skolen en jeg hadde verdt sammen med gikk inn døra og jeg løp mot henne og krasjet inn i henne penisen min var stiv og traff nesten i kjedet hennes og vi kysset nesten. Vi hadde heldig vis klær på oss.
Humla
8
07.11.2016 01:43:58
Hei, hvor gammel er man når du er kåt?
G13
7
04.08.2017 00:38:03
Haahhahha dumt spørsmål
G16
4
27.10.2016 17:19:14
Hei har veldig lys på sex og sånt men er litt nervøs. Penisen min er bare 13-14cm når den er stiv, jeg selv er redd for å ha sex fordi jeg er usikker på hvordan jenta vill reagere. Burde jeg være nervøs? liker jenter bare store peniser?
J14
3
24.10.2017 23:17:52
Jenter bryr seg ikke egentlig. En fitte er bare 10cm dyp uansett, så hvis du har lengre går den ikke helt inn
G13
4
05.08.2017 01:07:12
Ha den r ikke stor
Jente 13
5
01.11.2016 22:50:26
Nei selvfølgelig ikke! 13-14 cm er jo egt helt Normalt? Ikke bekymre deg!!
Gutt
3
26.10.2016 17:59:32
Har jenter noen spørsmål om gutter er det bare å spøre her så svarer jeg :D (Ps) gutt
Penis
9
30.03.2017 16:10:31
Hvordan er egentlig en penis
Penis V.2
3
13.04.2017 20:56:10
Det er bare en måte å finne ut av det på
Hot J13
5
07.10.2016 00:14:26
Tenker en del på sex, men jeg er bare 13 år, og i lokalsamfunnet mitt er de fleste ganske sånn "å ha sex før du er minst 15 er galskap". Jeg er veldig moden for alderen, og har holdt på med samme gutt siden 4. Klasse og nå går vi i 8. Klasse. Han er sykt populær i flere kommuner og vi går i samme klasse. Jeg vet egt at jeg er ganske hot, men har sykt lyst på en kjæreste! Men han vil bare sende nudes og sånt nå. Vil ikke gutter ha kjæreste?! Jeg har en ganske fin kropp, smart, populær osv men INGEN kjæreste... Vil i tillegg ha noen i 9 eller 10. Klasse. Hva syns dere gutter?
Sorry
2
08.12.2017 18:17:03
Jeg tror ikke at det er så mange som liker at du skryter av deg selv. Men jeg vet at du kan få deg en kj hvis du prøver hardt nok.
THE MAN
3
24.10.2017 15:26:21
Eg har ikkje hørt om han så han kan ikkje vere så populær
gutt 15
5
07.08.2017 00:05:42
Du beskrev nettop en fuckboy
G13
4
05.08.2017 01:09:08
Jeg orker ikke kj folk kaller meg bare player hvis jeg blir sammen med dem og slår opp jeg puler bare ork kj
Gutt
2
04.08.2017 00:39:25
Nudes er fete
Min er 13 cm
6
30.09.2016 01:21:25
Jeg er 13 år, men når mqn er i puberteten (jeg er ikke i det helt enda) lurte jeg bare på om penisen blir større? Og hvis den blir det lurte jeg på om den blir større når man også har stå og at den ikke bare blir større når den er slapp?
G16 og j16
7
30.08.2016 20:41:40
Hei, hvordan er det å ha sex for første gang. Er det greit å ha sex i : skogen, hjemme, hos en venn, vill ikke at foreldrene skal vite om det. Jeg og kjæresten min skal prøve sex. Og hvor kan jeg få kondom utenom at jeg må ga face to face med noen for å få den:-d Vi vill veldig prøve
J15
3
11.10.2016 23:25:21
Det er ulovelig å ha sex i skogen da det er et offentlig område. Anbefaler å ha det hjemme hos deg selv hvor du er trygg. Ikke hos en venn! Sørg for at huset er tomt, men at foreldre etc. vet at kjæresten allikevel er hos deg. Anbefaler å kjøpe kondomer på butikk. Blir solgt flere pakker kondomer hver dag på butikker, så ingen fare for å bli dømt. Gå alene eller med en venn hvis du føler deg tryggere på det. Anbefaler ikke kondomer fra helsesøster, helsestasjon, gratiskondomer.no etc. da de sprekker lettere:)
Kalle
3
23.09.2016 09:48:24
Gå på gratiskondomer.no og bestill gratis kondomer får at kondomer skal bli sendt i din postkasse tar ca 1 uke så har du de.
xD
1
10.10.2016 00:14:52
Burde bestille til naboens kasse da sånn at ikke foreldra ser i postkassa før deg :p
Hemmelig
9
14.07.2016 15:06:48
Jeg har en kjæreste som jeg bare forguder!
Hemmeligere
3
29.03.2017 08:57:05
Så fint for deg da
Stine (14)
5
13.07.2016 12:10:26
Hei jeg er en jente på 14 år.... Helt serr man blir jo ikke gravid viss gutten har kondom da?
horny gutt
3
19.01.2017 14:20:23
kondomen kan sprekke
J15
5
11.10.2016 23:27:36
Du kan bli gravid om kondomen ved et uhell skulle sprekke/gli av inni deg etc. Det er alltid lurt å ha en angrepille da kondomer heller ikke er 100% sikkert!
Gutt 16
4
22.07.2016 06:00:55
Du blir ikke gravid:-)
Raring
4
15.06.2016 22:19:36
Har lyst på sex og vet ikke hvordan jeg skal spørre og har aldri gjort det får hva gjør jeg?
Jonas
4
23.06.2016 21:49:29
Er du gutt eller jente ? Spørs jo om du har kjæreste eller ikke hvordan du skal spørre .
Gutt 13
10
11.04.2016 17:27:22
Hei jeg er 13 år og lurer på om jeg kan få orgasm uten å bruke handen????
Savage
3
24.10.2017 23:23:15
Du kan også få deg en kjæreste og få han/hun til å suge deg
Smarteløsninger.no
2
10.10.2016 00:12:44
Du kan bruke armen
OrgasmGuden
8
03.10.2016 15:56:09
Fullt mulig! Ta en tur på kondomeriet og kjøp den største vibratoren du finner og en hau med vaselin. Når du kommer hjem er det bare til å stappe vibratoren (med masse vaselin på) opp i analen. Funker hver gang!
Q
2
26.10.2017 11:35:32
Jeg lo litt mer enn det jeg skulle ha gjort av det svaret der...
...
1
03.10.2016 15:47:27
what the fuck...
Annen gutt 13
1
28.07.2016 20:03:42
Eg også
Har lyst
7
11.04.2016 16:03:05
De få gangene jeg ble spurt tulle jeg det bort eller sagt at jeg ikke har lyst fordi jeg ville at første gangen skal bli med en jeg kjenner veldig godt og en jeg har følelser for. Det har gitt meg dårlig rykte før men nå vil jeg bare bli ferdig med det og ikke tenke mer på hvordan det vil føles.
Gutt 14 år
2
28.03.2016 03:01:18
Jag har en kjøreste på 14 år, vi er begge glad i hverandre. Og begge har lyst på sex men jeg vet ikke hvordan jeg ska gå fram TIPS?
Jente, 16
2
26.10.2016 13:31:57
Huff. Dere unger. Man kan ikke ha sex før man er 16 (: Kjæresten din kan bli gravid i alder 14. Noe jeg bare sier. Helt jævla teit!
Torbjørn
3
23.05.2016 14:12:48
Si at du har lyst til å gjøre dette, men hvis hun ikke har lyst ikke gjør det.
Anerikkehvajegskalhete
1
25.03.2016 12:50:48
Hei! Jeg er hence på tolv år! Jeg har vert sammen med en på 14, men desverre så slo han opp.. Nå savner jeg han hver eneste dag, noen tips?
jente 13
2
24.10.2017 23:25:09
Mitt tips foreløpig er enten å få deg skikkelig pack og sånn så hun bil ha deg tilbake, eller legge deg i senga di, runka, spise is , og se på Netflix/porno
G13
3
05.08.2017 01:12:37
Ikke savn han han savner ikke deg ikke gå å tenk på d bare kom over d liver r ikke langt
Ops!
3
25.03.2016 12:51:17
Jente*^ haha
Gutt 12 år
11
03.03.2016 17:45:45
Noen ganger blir jeg kåt hvorfor. Og hvorfor kommer det noe hvit ut av pissen min ??
Jente 14
2
22.07.2016 18:12:02
Du blir kåt av noe du tenner på og det hvite greiene er sæd og det er det som gjør dama gravid
Hei
1
10.03.2016 08:10:39
Det er normalt
Aleksander
3
18.05.2016 10:49:46
Hei , jeg luerer på om at hva skjer hvis en 19 åring gutt ha sex med en 14 åring jente ? hva er straffet?
Jente, 16
2
26.10.2016 13:32:59
ALDERSGRANSA ER 16! Du kan få straff med å sitte i fengsel (:
:)
1
23.06.2016 05:29:40
Det blir ikke voldtekt visst jenta vil det og liker det. Men det finnes straffer, du er over 18 og hun er mindreårig. Det kan komme fengselsstraffer opp til 3-6 år.
Stian
0
21.05.2016 06:27:55
Du må vente til ho er 16 og ho vil eller så er straffa eks voldtekt og fengsel
Stine
0
13.07.2016 12:13:03
Nei Stian vente til h*n er 15 da er det faktisk ikke straffbart
Gutt 16
4
01.03.2016 00:09:05
Kjæresten min snakker om sex hele tiden etter at jeg nevnte det for ho. Men er litt usikker på om ho faktisk vil eller ikke.
J15
4
01.03.2016 23:14:19
Mitt beste tips kjære deg er å snakke rent og ærlig med henne om hva du føler, og så kan du spørre henne om hennes mening:)
Gutt 13
10
04.02.2016 21:40:59
Tenker jenter på sex? Vill de ha det? Tenker de på tissen til guttene?
Jente 13
0
24.10.2017 23:26:40
Jenter tenker på sex og sånn og . De er kanskje ikke like kåte som gutter men allikevel...
Jente
1
02.12.2016 00:45:10
JA
Jente, 16
1
26.10.2016 13:34:53
Jenter tenker som oftest på sic-pack of muskler (: De fleste jenter liker å bli tatt på låret eller ryggen (; Og ja. De fleste jenter tenker på sex. Så du må ikke være redd for å spør!
Jente, 16
2
26.10.2016 13:35:15
six-pack*
du er rompis
0
11.06.2016 01:25:28
nei vi jenter er ikke seksuelt intrissert
Spørsmål fra j 13
3
08.12.2017 18:26:25
Hvorfor er du inn på sex .no da?
J 13
0
20.04.2016 22:33:20
Ja
hjelpe
4
28.02.2016 07:10:16
ja noen jenter tenker på å ha sex for eksempel meg er 13 år og har tenkte mye på sex penis men det betyr bare at du enten har lyst å ha sex eller at du er kåt (ja noen jenter tenker på penisen til gutten)
J14
0
14.02.2016 23:11:02
Alle har forskjellige ønsker
J14
2
05.02.2016 23:30:06
Ja, jenter tenker på sex. Omtrendt like mye som det gutter gjør tenker jeg meg. Det med penis er ikke akkurat det viktigste på gutten synes vi jenter. De fleste er mer opptatt av muskler og spesielt sixpack på gutter:)
Du har HELT rett
0
08.12.2017 18:27:49
Jeg er helt enig med j14
G11
8
03.02.2016 22:49:02
Jeg hadde en kondom pakke i lomma av en eller annen grun,så viste jeg den til en venn i klassen men en jente i klassen fersket oss å sa det til hele klassen jeg trodde jeg skulle dø men det viste seg at folk spurte om å få/jenter

Spørsmål og svar

Debutalder i Norge 
Hei Flott at du skriver til ung.no. Du lurer på når ungdom i Norge mister jomfrudommen, altså når de debuterer seksuelt. Debutalder for både gu...
Hvordan er det å ha sex første gang, hva skal en gjøre?
Hei jente 18! Takk for spørsmål.Det å skulle begynne å ha sex med noen kan være spennende og skummelt. En kan glede seg til alle deilige oppleve...
Hvilke stillinger er best å bruke første gangen? 
Hei jente 19 år. Takk for at du skrev til ung.no Det er svært forskjellig hvilke stillinger man liker.Her er en side med tips til forskjellige ...
Jeg skal ha mitt første samleie, har du noen tips?
Hei Fint at du spør om tips. Før dere har samleie må dere bli godt kjent med hverandre og trygge på hvordan dere blir kåte og hvordan dere oppn...
Hvordan har man sex
Hei. Jeg vil anbefale deg å lese artiklene jeg har lagt ved svaret mitt, her får du svar på spørsmålet ditt. Lykke til. Vennlig hilsen hel...
Jeg er en jente på 13 år som har en del spørsmål.
Hei du. Du er bare 13 år og allerede ganske så seksuelt aktiv. Gjennomsnittlig debutalder for jenter er mellom 16 og 17 år. Mange har sex før det...
Gjør det vondt å ha sex første gangen?
Hei! Det kan være litt vondt, som litt stikkende smerte eller som svie/sårhet når gutten trenger inn. Hvis dere passer på å bruke god tid fø...
Er det vanlig å miste jomfrudommen når man er 13-14 år?
Hei Så flott at du er glad i ung.no og at du får hjelp med mange spørsmål du lurer på. Debutalder for både gutter og jenter har holdt seg gans...
Hva betyr jomfru?
Hei Takk for spørsmål fra deg. Mange lurer på hva jomfru er. Begrepet jomfru henspeiler til at en gutt eller jente ikke har hatt samleie. For de f...
Jeg lurer på hvordan mann kan få en gutt tent\kåt ?
HeiÅ tenne en gutt handler jo om å flørte og forføre. Legger ved noen artikler (se under) der du får mye gode råd. Blikk, hva du sier og hvord...
Hvordan er det å fingre en jente?
Hei gutt 14 år. Takk for at du skrev til ung.no   Det er forskjell fra jente til jente hvordan hun vil ha stimulering. Den letteste måten å få...
Hvordan har man sex og hvor lenge varer det?
Hei Takk for at du skriver til oss! Seksualitet og lyst er viktig for de fleste mennesker og hadde det ikke vært deilig og godt, ville ikke mennes...
Kan jeg utvide vagina?
Hei jente 15 år, Takk for at du skriver til oss i Ung.no. Etter å ha lest det du skriver forstår jeg at du opplever det som vondt å ha samleie m...
Syns at tissen min er alt for stor.
Hei gutt 15 år. Takk for spørsmålet ditt!Du klipper ikke i kjønnet ditt for å gjøre den mindre!Selv om du har en stor penis, så er det ikke no...
Jeg vil ha min egen dildo, men er bare 13 år. Jeg har brukt dildoen til mamma, men kan jo ikke bruke den hver dag. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil også ha sex. Jeg blir kåt av det meste. 
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Du skriver at du er 13 år og er kåt. Du onanerer og liker best å bruke dildo. Du ønsker også å h...
Jeg og kjæresten er begge 14 og lurer veldig på om det er lurt å ha sex i så ung alder. Begge har veldig lyst men jeg vet ikke om kroppen min er klar for det. Tror ikke jeg har hatt sæd utløsning enda. Er det da greit?
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det er en juridisk grense på 16 år for sex i Norge. Det er for å beskytte dere som er yngere. To på samme ald...
Kan jeg ha sex om jeg er 12-13 år? Er aldersgrensa 16 år?
Hei   Det er to hovedgrunner til at vi har den seksuelle lavalder i Norge:  Den ene er at vi skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voks...
Hva er egentlig jomfrudommen?
Hei jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Jeg skjønner at det kan være litt forvirrende med disse begrepene. Det å være jomfru viser ti...
Kan man bli gravid rett før mensen?
Hei Så fint at du skriver til ung.no.   Du stiller et vanskelig spørsmål fordi man vet ikke når man har en eggløsning i syklusen. For mange e...
Hvordan kan jeg få større rumpe?
Hei Takk for spørsmålet ditt. 1. Det er flott at du trener, og du vil nok se resultater etter hvert. To uker er nok litt lite tid for at du kan f...
Se alle