Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Trist jente (colourbox.com) #ikkegreit #ikkehemmelig
Trist jente (colourbox.com) #ikkegreit #ikkehemmelig

A-Å

Ung.nos flørteskole

Høstflørt (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

'Ok. Du har sendt lange blikk etter drømmegutten i noe som virker som en evighet, smilt når du fikk øyenkontakt, sett ned og rødmet. Du har ikke matlyst, det kjennes som om hjertet holder på å sprenge, og ti tusen sommerfugler flakser panisk rundt i magen din hver eneste dag. Du har så sinnsykt lyst til å si til ham at du er forelska, men du tør ikke. Hver gang han snakker med en annen jente holder verdenen din på å bli slukt av et svart hull, og om han skulle finne på å si hei til deg går du på skyer i ukevis.'


Høres det kjent ut? Da er du ikke alene. Veldig mange sender oss spørsmål om hvordan de skal flørte, sjekke opp, bli bedre kjent med eller bli sammen med en de er forelsket i. Dessverre er det ingen fasit, men vi kan gi deg en del råd og tips - enten du er gutt eller jente - om hva du bør og kanskje ikke bør gjøre for å ta de første stegene i riktig retning.

Hvordan flørter jeg?

Det viktigste når man flørter er at man skal ha det gøy! Selv om det ligger alvorlige hensikter bak, trenger du ikke la det skinne gjennom. Flørting er litt som en lek, og skal man leke må som kjent alle være med på leken. Men er du med på leken må du også tåle steken. Dette kommer vi tilbake til etterpå.

Strek med hjerte og ung.no-logo

1. Smil og blikkontakt

Det er ikke veldig lett å gi noen vanntett regel for hvordan man skal flørte, men det sier seg selv at du må ha noen å flørte med for at det skal være noen vits. Da må du bli sett. Å stå i en mørk krok og smugtitte fører ingen vei. De to viktigste, og egentlig mest selvsagte tingene man gjør når man flørter er:

  • Blikkontakt
  • Smile

Hvis du aldri får øyenkontakt med den du er interessert i, hvordan kan du ha noe håp om at han/hun noensinne kommer til å skjønne at du faktisk er interessert? Og når du får blikkontakt er det viktig å smile. Psykologisk er mennesker mer positivt innstilt til mennesker som ser ufarlige og åpne ut. Ikke gi noen et 'sexy'? blikk hvis de ikke vet hvem du er eller hvis du aldri har snakket med dem. Det funker kanskje på film, men sjeldent i virkeligheten. Blikkontakt og smiling er som oftest alltid startpunktet for flørting.

Vi gir mange signaler på at vi er interesserte uten at vi er klar over det.

  • Møter vi blikket til noen vi liker holder vi gjerne blikket deres litt lengre enn vanlig. Det er bare snakk om et brøkdels sekund lenger. Men skjer det, så merker man det som oftest.
  • Jenter hever gjerne øyenbrynene litt når de ser på noen de er interesserte i.
  • Noen biter seg i leppa, fukter leppene, eller klemmer på dem med munnen slik at leppene blir fyldigere. Kanskje det er flere jenter som viser disse tegnene enn gutter? Munnen, ikke bare smilet, men også leppene kan si noe om en annen er interessert i deg.

Jenter, husk at gutter ikke er så flinke til å lese alle signalene dere jenter sender ut, så er du usikker på om han har skjønt meldingen må man kanskje gjøre det mer tydelig.

Men hvordan vet jeg at personen er interessert i meg?

Som tidligere nevnt er det noen signaler kroppen sender ut som kan hjelpe deg litt på veien. Men det er lov å fiske også. Har du en venn som kan fiske litt for deg er det helt lov. Få kameraten til å undersøke litt diskré om hva personen synes om deg.

Strek med hjerte og ung.no-logo

2. Snakke sammen

Flørting (colourbox.com)
Dette er tøffeste steget for de aller fleste - å tørre å snakke med den du forelsket i. Vi er forferdelig redde for å bli avvist, og velger ofte heller å torturere oss selv ved å aldri ta kontakt enn å åpne muligheten for å bli avvist. Kanskje er det bedre tross alt å få et 'Nei' enn å gå å angre på at du aldri prøvde? Mange spør oss hvordan de kan få gutten eller jenta de liker til å skjønne at de liker dem. Det er et ganske enkelt svar på det, men å gjennomføre det er ganske mye vanskeligere. Du må rett og slett snakke med personen.

Noe som kan gjøre dette steget lettere er hvis du har muligheten til å prate med personen på din 'hjemmebane'. Hvor er det du tilbringer mye av fritiden din? Hvor føler du deg hjemme og slapper av? Kanskje det er på trening, på en kafé, ungdomsklubb, på et kjøpesenter, kantina på skolen - hvor som helst der du liker deg. Poenget er at hvis du er i trygge omgivelser klarer du lettere å slappe av og være mer selvsikker. Men husk på dette! Det er alltid mye vanskeligere å tørre å gå bort og prate med noen når de står i en gruppe enn om de står alene. Det gjelder jo også om den personen som du har i kikkerten skal ta kontakt med deg også.

Hva du skal si konkret kan vi ikke hjelpe deg med - det er ingen enkel oppskrift her. De første ordene må du finne ut av helt selv. Men kanskje har dere en felles interesse, en felles bekjent. Sånne ting gjør det gjerne lettere å sette i gang en samtale. I artikkelen Hva skal vi snakke om? har ungdomsjournalist Hege samlet mange gode innfallsvinkler.

Uansett er det viktig at du er deg selv! Ikke skryt eller prøv å være noe du ikke er. Det er 'falsk reklame'. Hvordan tror det vil gå hvis dere skulle bli bedre kjent og personen du liker finner ut at du ikke er sånn som du ga inntrykk av? Liker de deg ikke som du egentlig er, er de ikke verdt å bruke tid på. Husk at den du liker er mer enn bare en fin innpakning - det er et menneske inni der du må like og bli kjent med også.

Andre ting vi mennesker liker er humor og selvsikkerhet. Ikke være for selvhøytidelig - vis at du kan le av deg selv, men ikke prøv å være morsom for en hver pris. Vis interesse for den du prater med, det er viktig - still spørsmål!

Se etter tegn

Om vi sitter, pleier vi gjerne å rette oss opp i ryggen når vi snakker med noen vi liker. Kroppen prøver liksom å fremstå så innbydende som mulig. Jenter fikler i blant med håret, eller greier det bort fra ansiktet og nakken slik at gutten skal kunne se ansiktet og halsen bedre. Jenter sjekker gjerne også om klærne sitter som de skal og om håret er i orden med små bevegelser.

Gutter som er interessert i en jente skjermer henne automatisk fra andre gutter, for å markere at hun er opptatt. Han legger kanskje armen bak skulderen hennes på stolen, lener seg inntil veggen ved henne eller stiller seg opp slik at andre gutter ikke ser henne så godt. Jenter, på den andre siden, 'markerer reviret' sitt ved å berøre gutten. Ofte er det bare et lett trykk på armen eller skulderen mens man prater. Noen dyriske instinkter har vi altså ennå?

Strek med hjerte og ung.no-logo

3. Finn på noe sammen!

Par på tur i skogen (colourbox.com)
Gratulerer! Du turte å snakke med drømmepersonen din og isen er brutt. Mest av alt har du kanskje lyst å hive deg over personen og aldri slippe taket. Men om drømmeprinsen eller -prinsessa akkurat har fått øynene opp for deg, kan dette virke litt voldsomt. Det er litt som å fiske med snøre - har du fått napp og haler inn snøret for fort, kan det ryke og du mister fisken. Du må ta det sakte og prøve deg litt fram. Meldinger på mobilen, Facebook og liknende er fint, men igjen - ikke overdriv!

Og nå er det kanskje lov å ta litt på hverandre? Bare det å bli strøket i nakken eller over håndbakken er kjempebra flørting.

Det er viktig å gjøre ting sammen også. Se en film sammen enten på kino eller hjemme fra sofaen, gå en tur med rødming og pinlige pauser. Pauser dere kan le av som faktisk kan binde dere sterkere sammen. Møt venner og ikke minst snakk sammen. Tør å være kreativ. Selv om du ikke er noen stor poet, kan du overraske på andre og uventede måter. Klipp ut ord fra en avis og lag et teit kort dere kan le av. Elsker hun sjokolade så kom på besøk med hjemmelagde brownies. Digger han Playstation, smugtren på maskinen til lillebroren din og utfordre ham neste gang dere er hjemme hos ham. Kort oppsummert: Gjør noe som viser at du følger med på hva han eller hun liker!

 

Om kjærlighetssorg og å bli avvist

Da jeg gikk i åttende klasse var jeg hodestups forelsket i en jente i parallellklassen. Hver eneste dag håpet jeg at hun ville møte blikket mitt. Og de få gangene hun gjorde det var jeg sikker på at hun var interessert i meg. Denne ventingen og kikkingen og håpingen varte i noe som virket som en evighet, sikkert ikke lengre enn en måneds tid. Endelig en dag da jeg gikk ned trappene på skolen møtte jeg henne og venninnen på vei opp. Dette var like etter vi hadde tatt klasse - og passbilder på skolen. Det var bare oss i trappen. Nervøst gikk jeg mot dem, da hun jeg var så forelsket i plutselig snakket til meg. 'Du Vidar'?? Hjertet mitt hoppet over et slag. Nå skjer det, tenkte jeg. 'Har du et bilde av Kyrre'??, spurte hun. Hun var interessert i en av kameratene mine. Jeg gikk fra den høyeste sky til å bli begravd levende i løpet av et millisekund.

Jente med knust hjerte (colourbox.com)
Det kan gjøre kjempevondt å bli avvist, spesielt når man er ordentlig forelsket og har vært det lenge. Når man er avstandsforelsket drømmer man seg bort i sin egen forelskelse, og man blir faktisk ofte vel så forelsket i forelskelsen som i personen man er forelsket i - det er bare det at det er umulig å skille de to.

Fordi man skaper seg et bilde av hvordan denne personen er, uten at man egentlig kjenner den så godt, ender det ofte med at personen ikke passer det bildet av ham/henne du har laget selv. Derfor blir man forelsket i den personen man har skapt inni hodet sitt, men som man kanskje ser utenfor hodet sitt hver dag på skolen. Du tror at de ser hvilket fantastisk menneske du er, og tenker at personen vil komme til å bli like godt kjent med deg som du er selv.

  • Husk at du ikke er mer alene og ensom selv om du skulle bli avvist. Følelsen av å ha blitt forlatt er bare inni hodet ditt.
  • Husk at det er lov å bli lei seg og gråte litt. Det du må prøve å unngå er å grave deg ned i din egen sorg. Prøv å bli ferdig med sorgen. Ble det ikke noe mellom dere, så ble det ikke noe. Å synes synd på seg selv hjelper deg ikke til å komme over personen.
  • Husk at det finnes andre fisk i havet. Det er kanskje en dårlig når man har kjærlighetssorg, men det finnes flere der ute som bare venter på å bli kjent med deg!

Lykke til!

 

Kilder:

SIRC Guide to Flirting

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Sofie
0
27.01.2018 22:49:18
Hei...Liker en gutt men tror han har kj er ikke 100% sikker på det dah... Trenger flere råd(;
1
18.12.2017 23:37:51
Jeg skjønner ikke hvordan noen i klassen min kan likene person, og så plutselig like en annen hvis den første personen ikke er interessert! Jeg har vært forelsket i samme person siden 3 klasse, og går i 8ende nå.. han har liksom vært sammen med folk masse ganger, og jeg tror ikke at han liker meg
J13
1
14.12.2017 00:39:08
hahaha... Jeg, jeg vil ikke ha kjæreste, jeg vil bare ha en gutt som jeg kan kose med og snakke med som min gooood venn men alle hater meg. Faen liv. :(
Cvk
0
08.12.2017 21:01:25
Heregud dete er teit man kan vere forelska 100 ganger og ingen alersgrense
Frustrert
0
03.12.2017 01:20:23
Eg lika ein gut, men eg vet isje om han lika meg t bake? Vi snakka mykje, ser på kverandre, og eg tenke mykje på han, men koss kan eg spør/smiske frem og han lika meg t bake?
Kjappen
1
19.11.2017 00:40:19
Eg har spurt ein jente i klassen det var på meling, og det var i ein helg. Og ho svarte nei!! Trur derre ho liker meg?!?
Svar
0
02.12.2017 13:34:24
Altså det er jo ganske tydelig at hun ikke liker deg når hun svarer nei. Men prøv å flørt litt og vær heller venn med henne
SK
0
15.11.2017 16:38:05
Navnet mitt er Suvetha. Jeg får ikke vanligvis svar på dette spørsmålet her på kommentarer og håper noen kan svare ihvertfall. Hvis det er en gutt som bare stirrer på meg er det forelskelse? Jeg vil at noen gutter eller jenter (samme hvem det er) Kan adde meg på snap. Brukeren min: suvkaj12. Hvis ikke noen adder meg blir jeg veldig trist for jeg vil virkelig vite det, men hvis noen gjorde det ville det vært veldig fantastisk og supert For jeg vil få svar på det spørsmålet altså:)
G13
1
27.11.2017 12:27:12
Det kan hende at han liker deg, men er for sjenert til å snakke med deg
G 13
0
18.11.2017 22:42:26
Hvis han bare stirrer på deg er han nok ikke interesert
Bla bla
0
14.11.2017 15:23:05
Du burde bare hoppe i det bare spør igjen og prøv å vær litt flørtete da du er i nærheten
Bla bla
0
14.11.2017 15:19:10
Liker en i klassen veldig godt han snakker nesten hele tiden. Og han liker godt og få oppmerksomhet. Jeg lurer på om han liker meg eller ikke, men i klassen min er det liksom rart å være kjærester. Håper jeg får svar.
Selma
5
07.10.2017 18:41:53
Jeg har aldri før hvert forelsket men i går begynte det en ny gutt i klassen som var veldig hyggelig,snill,morsom og omtenksom. Vi ble gode venner å jeg begynte å rødme i dag da han sa at jeg var veldig fin. Vi hadde blikk kontakt! Å jeg er døds forelsket i ham men jeg vet ikke hvordan jeg skal si det til ham!
Svar
2
10.10.2017 11:08:47
Bare si det til ham. Det høres ut som om han liker deg og! Å vist han svarer nei er han ikke bra nok for deg❤️ Å da finner du deg en ny kjæreste! Så bare si det!!
Saleb
4
02.09.2017 22:23:45
Jeg har fått en ny gutt i klassen min men tørr ikke snakke med han sånn face2face. Første dagen han kom i klasserommet ble jeg helt stum jeg var midt i ei setning å ser var skikkelig pinlig men det værste er at tremeningen Hannes er i samme klasse. Prøver hele tiden å snakke med han men det går ikke blir bare varm og hjertet mitt begynner å hoppe veldig raskt. Jeg har merket at han på mæ hele tiden og i prøver er litt usikker på om han liker meg
Saleb
3
02.09.2017 22:25:27
Ps sorry skrive feil
E+I=idk
5
30.08.2017 21:26:24
Jeg liker en gutt i den nye klassen, det er to uker siden skolen begynte.... Han gikk på en annen skole enn jeg gjorde, og jeg kjenner han knapt, men han er morsom, grei, og skjønn♥️ Blikkene våre møtes nesten hver gang jeg ser på ham, og han har gitt meg masse komplimenter..... Hva gjør jeg nå?
Redningsmannen
0
09.10.2017 13:25:22
vet du hva? Jeg mener rett og slett at du bare går rett inn i det. ikke vær sjenert, hvis det går dårlig så finner du deg sikkert en ny en. men jeg håper så virkelig at dere får det lykkelig sammen lille pus.
camilla2
2
29.08.2017 20:47:16
jeg går på ungdomskolen og liker en gutt. han vet ikke om hn liker meg hvordan finer jeg ut av de
Svar
0
02.12.2017 13:37:13
Sjekk saken «20 tegn på at han/hun liker deg» her på ung.no. Sorry for litt seint svar.
Urgent
3
01.08.2017 18:42:31
Jeg har hvert forelsket i en gutt i sånn FOREVER. Han er to år eldre en meg så føler at det blir litt rart hvis vi skulle blitt sammen
Jente
3
13.06.2017 17:15:29
Jeg liker enn gutt, når jeg spurte han viste han ikke hva han skulle svare, det er jo selvfølgelig greit! Men når han svarte så sa han at andre ser på meg som en player! Vær så snill å svar hve jeg skal gjøre!!
jente svar
1
29.08.2017 20:48:49
ikke bry deg de fines nok fisker i havet til alle
Eva
1
01.07.2017 01:49:17
Si at du ikke er player. Prøv å snakk med han og prøv å fortell ham at han ikke burde høre på de andre
Gutt15
2
15.05.2017 23:31:25
Hei:) jeg er en gutt på 15 år:) jeg har alderig hatt kjæreste før er det normalt?
Svar
5
16.06.2017 21:56:56
Helt normalt
Majus
1
06.05.2017 18:10:26
Eg liker ein gutt som er like mange år som meg og eg klarer alldrig å slutte å tenke på han +at vi flørter litt og
isak
4
29.04.2017 14:57:40
gøy å være forelska når man har aspergers og dermed problemer med å snakke/kommunisere med andre... nope
Hoy
2
24.04.2017 23:46:36
En jente skriver noen ganger Lou (hjerte) til meg men jeg vet ikke helt hva det betyr... hjelp?
hmm
2
05.11.2017 02:35:10
lou betyr nok love you
Svar
0
16.06.2017 21:58:14
Kanskje hun liker deg. Vet ikke helt. Kan hende.
Er jeg helt dum eller?
1
24.04.2017 23:43:44
Ei jente sender meg avogtil Lou
Desperat kjerring som er for gammel for denne nettsiden
3
04.04.2017 09:08:21
Hei. Jeg er sjukt forelska i en gutt som er altfor bra for meg og jeg er desperat etter han (og alle andre). Hvordan skal jeg få gutten og samtidig bli kvitt min desperasjon?
fortvillet
2
22.02.2017 19:27:58
Hei er forelsket i en jente i klassen men vet ikke hva jeg skal gjøre Noen tips?
Elida 19 år
2
04.04.2017 09:04:31
Nei, altså je anbefaler bare å få det på je altså
Gutt
3
22.02.2017 17:31:54
Hei er en gutt på 12 år har likt en jente i klassen min i 7 år nå!!
Jente1
4
03.02.2017 22:49:28
Jeg er veldig forelsket i en gutt! Jeg tror han liker meg, men han er også forelsket i en annen og jeg vet ikke hvordan jeg skal få han til å like bare meg. Jeg er kjempe forelsket i han
Gutt
3
22.02.2017 19:13:23
Hei du må bare gå og prøve og være snill mot han vis han absolutt liker den andre jenta så høyt la han gjøre det.
Jeg er forelska❤❤❤❤
4
03.02.2017 22:46:22
Tusen takk for hjelpen det var veldig mange bra tips her! Skal lese litt mer fordi jeg vil virkelig at gutten jeg liker skal like meg tilbake! Og jeg har på følelsen at han liker meg han snakker veldig mye ser på meg og får meg til å le veldig mye! Og rett og slett jeg elsker han hahahhaha
J E N T E
1
23.01.2017 21:49:43
Hei, jeg er sikkelig forelska i en gutt! Men det kleine er at kompisen hans er x-en min! Og x-min liker meg veldig godt. Så allt er bare så kleint jeg liker han veldigggggggggg mye!
Gutt
0
22.02.2017 19:20:10
Her er et tips-snakk med ex-en din og si at du liker han andre gutten og er ikke interessert i han.
Urgent
0
01.08.2017 18:45:00
Hvis hun snakker med x-en blir det bare enda mere kleint! Bare begynn og prat med han gutten du liker du! Ikke vent lengre! Husk:du lever bare en gang!
Jente
4
17.12.2016 16:15:15
Jeg er forelsket i en gutt på trinnet og jeg tror han er forelsket i meg men han tøffer seg for meg. Er det et tegn?
Emma
0
28.01.2017 13:55:31
Hei! At han tøffer seg er nok et tegn på at han liker deg:) Et kort svar, men har nesten ikke noe mere å skrive. Håper dere blir sammen❤️ Hilsen Emma
G10
0
24.11.2016 20:56:38
flørt på mobilen
G10
1
24.11.2016 20:55:35
folkens, bare flørt på mobilen som jeg har gjort
G14
0
31.10.2016 20:02:19
Er forelska i ei jente i klassen min. Vi snakker en del sammen og har en god tone i mellom oss. Det som er er at hun og de fleste andre jentene i klassen vet at jeg liker henne. Tips til hvordan jeg kan spørre henne?
En annen G14
0
25.02.2017 00:16:13
Bare gjør det!! Jeg venta i nesten 1 år før jeg spurte kjæresten min. Det var bare en dum måte å gjøre det på. Følg hjertet ditt bror
Gutt
1
22.02.2017 19:22:55
Hei føler akkurat det samme Enten må du bare gå rett bort til henne eller så må du bare bitte det i deg
Svar.no
0
27.11.2016 22:35:03
Bare gå bort til henne og spørr. Men vis ikke du tør så få mobilnummeret og send meldinger. Lykke til
I , Victoria
0
23.10.2016 18:19:35
Jeg er hodestups forelska i en gutt på skolen min. Vi er veldig gode venner og vi var sammen i 1.klasse , men det var ikke seriøse greier , men nå går jeg i 7. Klasse . Og han kåm med et forslag om at vi måtte møtes snart og jeg sa JA med en gang selfølgelig . Og jeg tror han karnsje er forelsket i meg karnsje , jeg håper det . Jeg gleder meg til å møte ham på mandag
G14
2
02.11.2016 17:05:15
Supert! Glad på dine vegne
Benedicte
0
18.10.2016 18:49:32
Jeg er veldig flrelsket i en gutt men han er forelsket i en annen det er en ny gutt på skolen
Anonymous_Hacker
1
12.10.2016 21:30:03
Jeg er dødsforelska i en jente!!!!!
Sara
0
13.10.2016 15:35:16
Eg er forelska i han men eg trur at han liker noken andre som marthe
0
09.10.2016 15:26:40
Jeg er sykt forelsket i en gutt på trinnet mitt
Svar.no
2
27.11.2016 22:36:46
Bare gå bort og spør
My bday G12
3
06.10.2016 23:11:39
Jeg liker en jente i klassen min noen av vennene hennes løp bort til meg etter skolen å sa ho likte meg og da sa ho nei at det ikke er sant ? Jeg blir forvirra når vi var alene og skulle hjem spurte hun om jeg hadde kjæreste jeg sa nei og da smilte hun å sa okay tror noen at hun liker meg ?
Svaret
0
29.01.2017 18:41:45
Ja, hun liker deg nok, spør henne ut og se hvordan det går! Heia
miss råd
0
20.12.2016 17:38:54
ja ja
Svar.no
0
27.11.2016 22:38:31
Jeg tror hun er forelsket i deg. Når hun spør om du har kjøreste er det et sikkert tegn på at hun liker deg. Stå på
E➕〽️=
0
27.09.2016 13:10:57
Gutten jeg er veldig forelsket i. Han er søt, snill, kjekk, smart... Han er ubeskrivelig!! (På en god måte.❤️) Alle jentene i klassen er forelsket i han!
Gil23
0
22.09.2016 22:14:56
Synes disse tipsene fungerte veldig bra.. takk for at folk har skrevet det.
Jente 14
1
19.09.2016 22:07:47
X-en min flørter med meg hele tiden. Det er så irriterende. Jeg har sakt ifra til han, men han fortsetter bare. Jeg tror han fortsatt har følelser for men, fordi det var jeg som slo opp med han. Jeg vil egentlig vare komme meg videre. Er det noen single folk dær ute??
Gutt 13
0
29.11.2016 02:42:54
Her borte
Gutt 14
0
04.10.2016 00:17:28
Jeg er gutt men det har ikke noe og si.... vis du bare venter på det tar slutt eller på igroner ham.... eller se hva ham vil.... Har hatt det same her før det tok slutt etter litt tid...
Jente
0
15.09.2016 20:50:34
Jenter blir ofte kjempeglade når gutter spør dem/flørter. Tips: kjør på, men ikke flørt hele tiden(det blir fort slitsomt)
Gutt 14
4
11.09.2016 19:18:46
Jeg er forelsket i ei jente i klassen min. Vi har en god del øyekontakt i timene. Da vi var på telttur med klassen var jeg og vennene mine med på nødt eller sannhet med henne og noen andre. Jeg ble jo selfølgelig spurt om jeg likte noen av dem, så nå vet både hun og de fleste av vennene hennes at jeg liker henne. Hva skal jeg gjøre?
Svar.no
0
27.11.2016 22:42:12
Spørr henne
Gutt 14
0
04.10.2016 00:18:41
Du klarer og spørre på en fin måte litt romatisk eller en måtte hin likker det på
Love
1
08.09.2016 22:15:48
Jeg er hodestupsforelsket i en fyr og jeg tror han liker meg også. Han og noen kompiser skal komme til BFF en min og da blir det garantert kyssing!! Hvis han begynner å kline med meg, hva skal jeg gjøre?? Jeg har aldri gjort det før!!! Har noen noen tips til hva jeg kan gjøre for at han skal like meg godt?? Trenger tips innen denne lørdagen
Kjør på
2
13.09.2016 16:39:54
Liker du han, sånn virkelig og stemninga mellom dere virker grei, så klin på sier jeg bare... Og ikke tenk på om du gjør noe feil eller hvordan man gjør det... Bare prøv deg frem, men for all del ikke være den som begynner med tunge, det kan bli kleint... Og ikke overdriv med tunga, det er vondt og enkelt. Bare slapp og nyt det! Og bruk gjerne anledningen til å få svar på om han liker deg å
Jeg vet egt ikke så mye
4
08.09.2016 00:03:42
Jeg liker en jente i klassen jeg er ganske sikker på at henne ikke liker meg. Når vi får øyenkontakt og jeg ler begynner henne å snakke med venninnene sine og henne begynner å le. Jeg vet ikke om de snakker dritt om meg
Love
6
08.09.2016 22:22:32
Du kan jo prøve å spør noen an venene hennes om hun liker deg?? -Jente 13
Saraiha
2
31.08.2016 22:38:21
Jeg har vært forelsket i en gutt siden i fjor, (8.klasse). I år allerede litt etter skolestart har denne personen begynt å henge mere rundt meg og vennene mine. Vi har øyenkontakt av og til, og det virker som om han vil være i nærheten av der jeg er. I går skulle vi sitte et sted, og han spurte om venninna mi kunne flytte seg, og han satt seg ved siden av meg. I dag i timen gikk han plutselig mot meg, men jeg trodde at han skulle sjekke noe, så jeg flyttet meg. Vennene mine sa at han ville gå hen til meg, og at han gikk vekk når jeg flyttet meg. Ville han prate med meg?! Vennene mine nevner hver dag at at han liker meg. Hva burde jeg gjøre for å forsiktig finne ut om han liker meg? (Hilsen jente på snart 14)
Svar.no
0
27.11.2016 22:45:16
Du burde begynne og få kontakt med han
Sjenert jente 15
4
28.08.2016 00:02:27
Jeg er forelsket i en gutt i klassen min og har vert det en stund. Det jeg lurer på er om han kanskje liker meg. Jeg sitter fremst i klasserommet og han på skrått bak meg og flere ganger når jeg har snudd meg for å snakke med venninnen min stirrer han på meg, og når vi får øyekontakt ser han alltid vekk og rødmer. Er det et tegn på at han kanskje liker meg?
Svar.no
0
27.11.2016 22:48:39
Jeg tror han liker deg. Men ta det gradsomt. Og prøv og få kontakt med han. Du burde smile vær gang dere får øyekontakt. Du burde også være litt der hvor han er, og se litt om han er der hvor du er. Lykke til
Gutt 15
0
02.11.2016 20:00:23
Det er iallefall sikkert att han føler noe for deg når han reagerer på den måten. Prøv å snakk lit med han. Ut i fra måten han snakker til deg på kan du fine ut ganske mye. Mange gutter kan virke litt nervøse eller litt anspent når de snakker med en de liker.
Anonym Gutt
5
26.08.2016 22:45:26
Jeg er forelsket i ei jente på min alder. Vi har hatt blikkontakt og jeg tror hun er interresert i meg. Burde jeg gå bort til henne og gi henne et komplimang om utseende? Jeg har til og med problemer med å sove...
Svar.no
0
27.11.2016 22:49:46
Bare kjør på
Gutt 15
1
02.11.2016 20:02:40
Ja, klart! Kjør på.
Jente 15
3
13.09.2016 16:45:25
Sååå søt... Haha! Selvfølgelig, gå og snakk med henne og for all del gi henne komplimenter (Alle jenter elsker når gutter sier at de er pene, smarte osv. Det er bare den beste følelsen hos jenter. Lover ...) Men tips, ikke ta det når hun er med hele venngjengen. De vil begynne å spørre spm, not fun for the girl! Dessuten blir det mer personlig og med meninga!
Anonym guttn
0
27.08.2016 18:00:10
Ja, seff! Do it! Skriv nåkka t ho på snap elns også! Gjorde eg iallefall
2
03.08.2016 00:00:50
Det har gått 2 år men klarer bare ikke å få kontakt HJELP hilsen 01
Svar.no
0
27.11.2016 22:52:35
Bare få kontakt med den personen du liker. Ikke vær sjenert. Finn ut hva den personen du liker driver med på fritiden. Og vis det er rett rid så spørr du den personen
Hjelperen
4
19.08.2016 15:48:57
Først, har du flørta? Hvis du har det burde du prøve og snakke med personen.
G13
4
29.07.2016 19:05:44
En gang rynket jeg mens jeg tenkte på å knulle crushet mitt er det helt wierd
Anonym
0
24.07.2016 08:42:27
Hei, jeg er pan. Og jeg er utrolig forelsket i ei jente.. men hvordan skal jeg flørte uten at det virker rart? Jenter er liksom litt mer kleine.. noen tips?
Svar.no
0
27.11.2016 22:57:24
Hei. Det som er lurt når du skal gi komplimenter ril jenter er og f.eks. spørre om de har et nytt klesplagg, og vis de har det så sier du bare at den er fin. Du kan også gå bort til den jenta du liker og snakk med henne. Spørre litt om hva hun gjør på fritida
Hihi
0
20.08.2016 22:27:41
Hei jeg er en jente og vi blir så glade når noen flørter
J13
2
09.07.2016 23:24:49
Hva vis man er jente selv, og liker en annen jente? Hvordan flørte? Jenter er jo alltids mer klengete enn gutter, holder gjerne hender osv. Derfor blir det så vanskelig? + at nesten alle du møter tror du er hetero eller personen selv :(
Hjelperen
0
19.08.2016 15:50:46
Det er vel ikke så ille som du tror. Bare prøv og flørte helt vanlig som du ville ha gjort selv. Det går nok fint! Hilsen hjelperen og lykke til!
JENTE
0
21.06.2016 21:14:18
Jeg liker en gutt i klassen jeg tror han liker meg men ver gang han snakker til meg blir jeg så flau alle de andre lager blikk til oss Har du noen tips Hilsen JENTE
Svar.no
0
27.11.2016 22:59:09
Lykke til
Anonym Gutt
2
26.08.2016 22:37:16
Bare ha tro på deg selv. Mange gutter liker jenter med selvtillit
Hjelperen
0
19.08.2016 15:52:29
Prøv og snakk med han når han er alene en gang. Da går det nok bedere! Lykke til
G13
0
29.07.2016 18:58:51
Alle gutter liker når en jente liker de bare si d

Spørsmål og svar

Hvordan får man en gutt til å like deg?
Hei, Først kan det være lurt å vise at du liker ham. Begynn med å si hei, smil til ham og gi uttrykk for at du er interessert. Forsøk å være u...
Hvordan starte en samtale med han? Og hvordan vet jeg om han liker meg?
Hei Jeg legger ved en artikkel som handler om hvordan man vet om en person liker deg eller ikke, den heter "20 tegn på at han/hun liker deg".Hvis be...
Hva er normalt å snakke med jenter om, og når er det for tidlig å be en jente ut på date?
Hei! Det er kjempemange som er i samme situasjon som deg. Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal til det motsatte kjønn. Det er veldig van...
Tips for hvordan man kan få gutter til å like deg?
Hei Noen råd om flørting finner du i artikkelen under.  Det å være hyggelig, prate og småflørte litt, kan være veien til å bli likt av en sp...
Hvordan kan jeg starte en samtale over SMS/Snapchat med en gutt jeg liker?
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg kan forstå at det kan være vanskelig for deg å få kontakt med han hvis han ikke svarer. Men du kan allik...
Jeg har veldig lyst på en pulevenn.
Hei Takk for at du skriver til oss. Jeg forstår at tanken på sex er veldig spennende og at en "pulevenn" virker som et godt et alternativ ettersom...
Hvordan kan man gå frem for å få seg kjæreste? Er av den sjenerte typen.
Hei For å få seg kjæreste må man finne en man virkelig liker og passer sammen med, og får å finne denne personen må man være utadvendt og sos...
Hvordan skal jeg få henne til å like meg?
Hei Når hun sa at du var barnslig trenger det ikke nødvendigvis bety at du sier barnslige ting, men det kan også være måten du oppfører deg på...
Jeg drømmer om han, hva betyr det? Hvordan får jeg kontakt?
Hei!   Dette spørsmålet har jeg svart på tidligere, men jeg går ut ifra at du ikke har fått svaret da. I så fall beklager jeg det!   Når ...
Hvordan skal jeg holde samtalen med han gående?
Hei Så hyggelig at du har møtt en du liker og at dere har fått så god kontakt. Det virker jo absolutt som han liker å snakke med deg, men jeg sk...
Hvordan jeg få jenta jeg liker til å like meg, og ikke bare som en venn?
Hei Jeg skjønner at du liker denne jenta veldig godt, og det er forståelig at du ikke vil ødelegge det gode vennskapet dere har. Det at hun kaller...
Jeg vil bli sammen med en jente, hva skal jeg gjøre?
Hei, Siden du foretrekker punkter skal du få svar punktvis: 1. Dersom hun ofte er i nærheten av deg, smiler mye til deg, snakke mye med deg kan de...
 Hvordan bli enda bedre kjent med han? Hva skal vi snakke om?
Hei Les artikkelen under kalt "20 tegn på at han/hun liker deg" for tips til hvordan du kan se om denne gutten liker deg eller ikke. Når det gjelde...
Forelsket i en gutt men vet ikke om han liker meg.
Hei Det er alltid vanskelig å være forelsket i noen når man ikke vet hva den andre tenker. Det virker jo som om dere har hatt en del kontakt, og d...
Hvordan kan jeg vite helt sikkert at en gutt liker meg?
Hei Takk for spørsmål. 1. Folk oppfører seg ofte forskjellig når de liker eller er forelsket i en person, så det er vanskelig å si sikkert om ...
Hvordan skal jeg gå fra å få en gutt interessert? 
Hei, og takk for spørsmål! Det er mange måter å gå fram for å få en gutt interressert, og det er ikke nødvendig å snakke om sex av den grunn...
Pupillene hennes blir større når hun ser på meg. Hva betyr dette?
Hei Så hyggelig at du har så god kjemi med hun du liker! Hvis pupillene hennes utvider seg når hun ser på deg, kan dette være et tegn på at hun...
Har dere noen tips til hvordan flørte/sjekke opp jenter?
Hei!   Vedlagt finner du artikkelen "ung.nos flørteskole" der det står en del om flørting og sjekking. Jeg legger også ved noen andre artikler ...
Tre spørsmål jeg lurer på.1. Hva er å "holde på"2. Hva er å "vente på noen"3. Burde jeg fortelle at jeg liker han?
Hei!Hyggelig at du liker siden vår:)1. Det å "holde på med noen" vil si at man sjekker om man passer sammen. Når man holder på, snakker man litt ...
Se alle