Hopp til hovedinnholdet

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Misunnelig egg (colourbox.com)

Du er håpløst forelsket, men den du er forelsket i har allerede en kjæreste. Det er vanskelig å vite hvordan man skal gå fram, om man kan si noe, om man bør gi opp eller om man bør vente til man eventuelt får sjansen. Og bør man ta hensyn til kjæresten oppi alt dette? Hva om du blir årsaken til at det blir slutt mellom dem?

 

Hvordan bør du gå fram?

Det er viktig å tenke over hva du virkelig vil og om det er verdt eventuelt å ofre et vennskap, eller såre noens følelser for at du skal få utløp for dine følelser. Her finnes det flere forskjellige alternativer som kan avhenge litt av hva slags forhold du har til den du er forelsket i, hvordan forholdet mellom de to som er sammen er og også hva slags forhold du har til kjæresten til den du er forelsket i.

 

Vær en god venn

Det går an å bruke tiden mens hun/han har kjæreste til å utvikle et godt vennskapelig forhold. På den måten vil dere allerede ha god kontakt HVIS forholdet skulle ta slutt. Husk likevel på at det på ingen måte er sikkert at det blir slutt, eller at vedkommende er interessert i deg selv om det skulle bli slutt. Hvis du synes det er vanskelig bare å være venner når du egentlig har mer enn vennskapelige følelser, så kan det kanskje være like greit å ta litt avstand. Det er lettere å få følelsene på avstand hvis dere ikke har jevnlig kontakt, og selv om det kanskje ikke føles sånn akkurat nå, så vil følelsene avta hvis du ikke forsterker dem ved å omgås vedkommende mye.

Hvis du likevel vil bevare vennskapet, så er det viktig å huske på at det å være en god venn innebærer å holde seg innenfor vennskapets grenser. Det går an å henge sammen, men det å be en du er forelsket i på date når vedkommende har kjæreste er ikke greit. Finn heller på noe som er helt og holdent vennskapelig, og gjerne sammen med flere. Da er det større sjanse for at kjæresten også godtar at dere henger sammen. Vær respektfull for at de to er i et forhold, og ta avstand hvis du kjenner at det blir vanskelig for deg å takle.

 

Bør du si noe?

Det å innrømme at man er forelsket kan få positive utfall. Det kan samtidig gjøre at han/hun trekker seg unna på grunn av kjæresten, at man risikerer å ødelegge for forholdet eller få seg uvenner. Det er noe man må vurdere utfra hvordan situasjonen er og hvilket forhold man har til personen.

Hvis du føler at vedkommende gjengjelder følelser på et eller annet vis, for eksempel gjennom å flørte med deg, kan det være en god idé å ta opp dette. Si gjerne rett ut at du er usikker på dere to og hvor dere står, og at du synes det er vanskelig så lenge han/hun er i et forhold. Be om en avklaring, og respekter valget. Ønsker vedkommende å fortsette forholdet, så bør du respektere dette og eventuelt ta litt avstand. Dere kan helt sikkert fortsette å være gode venner senere, men det er kanskje lurt å vente til de heteste følelsene har lagt seg litt. Hvis vedkommende derimot har følelser for deg, så bør dere bli enige om hvordan dere skal løse dette. Det er aldri noen god idé å "være i to forhold på en gang", så be om at forelskelsen din er ærlig. Både overfor deg og kjæresten, slik at det blir mest mulig ålreit for alle parter. Det kan skje at følelser endrer seg og man blir forelsket i noen andre enn kjæresten, og det er ikke noe galt i det. Det som er galt, er å gå videre med disse følelsene uten å avklare forholdet med kjæresten.

Hvis det derimot er snakk om en person du ikke kjenner særlig godt fra før og bare har sett på skolen eller lignende, kan det være lurt å la være å si noe. Du aner ikke hva personen tenker om deg og mest sannsynlig vil han/hun velge kjæresten sin fremfor en nærmest ukjent. Sannsynligheten er stor for at du vil merke det dersom noen liker deg. Enten ved at de sier noe, prøver å være mest mulig sammen med deg eller flørter på annet vis. Hvis du ikke merker noe til dette, er det sannsynlig å tro at vedkommende ikke gjengjelder følelsene.

 

Er det greit å prøve seg?

Det er mer godtatt å prøve seg på noen hvis kjæresten til den du er forelsket i er noen helt ukjente for deg. Hvis kjæresten er noen du går på skole med, eller kjenner av andre grunner, kan du risikere å ødelegge mye av ditt eget miljø på skolen eller i omgangskretsen din. Det er stor sannsynlighet for at både kjæresten til den du er forelsket i og hele vennekretsen blir sur på deg dersom du prøver deg og dermed prøver å ødelegge forholdet. Hvis du er venn med kjæresten er det beste å holde seg helt unna.

Du må til syvende og sist velge hva som passer deg og forholdet mellom forelskelsen din og kjæresten best, men husk å vurdere det nøye og ikke ta noen forhastede avgjørelser. Prøv å snu situasjonen på hodet, og forestill deg og du og den du er forelsket i er i et forhold, og så kommer det noen uten i fra som prøver å ta vedkommende fra deg. Hvordan ville du følt det?

 

Vente til det eventuelt blir slutt

Det tryggeste valget er nok å vente til det blir slutt. Da er alle muligheter åpne og du sårer ingen hvis du prøver deg. Kanskje får du din sjanse? Sannsynligheten er også stor for at dersom den du er forelsket i også liker deg, så vil det bli dere to. Så lenge vedkommende er i et annet forhold, er det sannsynlig å tro at de to har det bra og at han/hun ser på deg bare som en venn.

 

Hold øynene oppe for at du kan møte andre

Ikke sett deg helt fast i denne forelskelsen. Ha samtidig øynene opp for at du kan møte noen andre minst like fantastiske – som er ledige og som også liker deg! Hvis du bare fokuserer på denne personen som er opptatt går du kanskje glipp av mange andre muligheter.

 

Av og til kan det være greit å bare gå videre

Husk at forelskelsen ikke kommer til å vare evig. Det kan virke slik akkurat i øyeblikket – du er håpløst forelsket og tenker at du aldri kommer til å finne noen andre som er like fantastiske. Slik er det ikke. Hvis du velger å innse det faktum at han ikke er ledig på markedet og kanskje aldri blir det, hvis du velger å gå videre, så kommer det til å gå over. Men kanskje må du holde seg litt på avstand en stund, prøve å holde seg opptatt og tenke på andre ting.

Av og til kan det faktisk være lettere å falle for personer som er i et forhold. Når man har kjæreste er man ofte mer avslappet og mer sikker på seg selv. Man tør å være seg selv, og det kan gjøre at det er lettere å falle for personen. Kanskje bør du gi andre en sjanse?

 

Signatur ungdomsredaksjonen ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Gutt
0
14.06.2018 22:32:02
Hei, jeg liker en jente som har kjæreste. Jeg har ikke møtt hun så mange ganger, men jeg har fått blikk kontakt av henne flere ganger. Hva skal jeg gjøre?
.
1
09.04.2018 14:48:26
Jeg liker en jente men jeg fucka opp også har hun gått videre og fått seg ny kjæreste og jeg liker henne forsatt
Anonym12 åring
1
26.03.2018 00:56:49
Hei, jeg er forelsket i en gutt. Så kommer problemet. Vi har lært om pedofileri. Jeg crusher på en gutt som er 17 (og har kjæreste) jeg er 12, han fyller 18 om noen måneder. Men, vi er veldig close han og jeg. Vi snakker mye og klemmer når vi ser hverandre og tuller mye. Jeg var veldig nærme på og si det til han at jeg følte vi hadde noe mer. Men, jeg var får sein, vennen hans sa til meg at han var tatt. Burde jeg gi gass? Eller gi opp. Kjæresten og han er veldig close. Men, trur ikke han liker meg. Det er også 5 års aldrer forskjell men, gjør det så mye? Han er ikke den sex gale typen som drikker alkohol. Han er mer snill og rolig men, han har bil lappen og kjører motorsykkel. Er det så farlig med alder forskjellen? Burde jeg si det til han? Burde jeg gi opp?
Anonym
0
03.12.2017 22:21:48
Hei jeg liker en gutt som allerede har kjæreste men han ser på meg veldig ofte og smiler til meg men aner ikke hva jeg skal gjøre.
Gutt 15
3
03.12.2017 00:20:40
Dette er det alle må gjøre---) skyt den du ikke liker
Jajajaj
0
05.02.2017 23:05:00
Jeg liker en gutt å har sakt til han at jeg liker han å han sa han hadde Kjereste men jeg spurte om han hadde Noen i klassen sin som er singel og han sa ja men jeg vil ha han og han hjelper meg med å få en KJ men vil bare ha han å d sa jeg til han hva skal jeg gjøre ?
J14
0
18.09.2017 16:31:41
Hei! Så bra at du har snakket med han og sagt at du liker han. Men det er trist at han ikke føler det samme. Mitt råd er at du burde glemme han og få noen andre venner eventuelt på den egen alder, som kan hjelpe deg for å få en kj, og husk at ting vil bli bedre!
Tesen
2
02.02.2017 16:30:16
Hei! Jeg har en kjæreste, men en venn i klassen er forrelsket i han. Og hver gang jeg skal prate eller leke med han kommer hun og ødlegger, hun kommer enten og steller seg i mellom oss og flørter eller så avbryter hun meg og flørter!!! HJELP. Håper på svar hilsen Tesen
J13
1
05.11.2017 12:09:02
Dette er ikke greit. Vennen din må respektere at han er DIN kjæreste, og at han derfor ikke er ledig. Å småflørte litt i ny og ne for å vise at man er interessert, er greit, men hvis hun prøver å ødelegge mellom dere, er det ikke lenger greit. Si tydelig i fra til henne at han er din kjæreste, og at du føler et ubehag når hun flørter med ham. Si dette på en snill måte. Men, du må også respektere følelsene hennes, så du kan ikke tvinge henne til å komme seg over ham. Håper dette hjalp deg! - J13
Jørgen 2
3
02.10.2016 03:06:44
Jeg går i 6.klasse det gjør Theo å. Hva skal jeg gjøre:(
Jørgen
2
02.10.2016 03:04:47
Hei jeg liker en i 7. Klasse. Men beste vennen min er sammen med henne! Jeg greier ikke få henne ut av hjærte mitt:(
J13
0
05.11.2017 12:02:59
Jeg anbefaler det å være åpen med vennen din. Jeg er klar over at det er lettere sagt enn gjort, men det er verdt å prøve. Så må du nesten bare vente på at de slår opp
Jente11
0
22.08.2016 22:09:00
Er forelska, men han har kjærste. Kjæresten er bestevennen min......... Jeg er rett og slett BETATT av van. Det dr håpløst.. Hva skal jeg gjøre??!!?!?!?
J13
0
05.11.2017 12:10:26
Du må nesten bare fortelle dette til vennen din, vær helt åpen, og så må du bare vente på at de eventuelt slår opp
Jente12
2
07.07.2016 00:36:52
Jeg er forelska i x'en min og han er forelska i meg, men han er sammen med en venninne av meg og han vil ikke såre venninna mi. Jeg vil ikke være grunnen til at de slår opp, men det er vondt å tenke på at de er sammen når jeg liker han så mye som jeg gjør, noen tips?
J13
0
05.11.2017 12:17:29
Først må du være helt sikker på at eksen din liker deg. Når du har fått bekreftet dette, må du si til ham at han må være ærlig med venninnen din, og at han må være sammen med den han VIL være sammen med, og ikke være i et "falskt" forhold. Hvis det han ønsker er å være sammen med deg, kommer han til å slå opp med kjæresten sin. Håper dette var til hjelp! - J13
Jente13
1
23.06.2016 00:08:51
jeg går i klasse med en jeg er hodestups forelsket i. Men problemet mitt er at han er sammen med en jeg er i slekt med!! kan noen hjelpe meg eller gi meg et tips?
Hjelper dæ
0
11.07.2016 12:40:53
Er h*n forelska i deg? Hvis h*n er det så betyr det at forholdet til personen i slekta di ikke betyr så mye for h*n. Og hvis h*n ikke er det så må du la h*n få lov til å være i fred med kjæresten sin
hjeelp
1
09.06.2016 00:28:30
Jeg er forelsket. Den jeg er forelsket i har kjæreste hva gjør jeg
tomat
0
09.07.2016 00:18:54
vis den person du er forelsket i betyr masse for deg ikke ødelg forholde demes bare gløm den gutten og bli forelsket i en an det finnes masse andre søte gutter der ute i verden
jente 11
2
12.06.2016 21:05:39
Slapp av
anonym
2
04.06.2016 06:15:50
Jeg var sammen med en gutt og vi slo opp men vi hadde mange gode stunder sammen men de stundene føles bortkastet,jeg har fortsatt følelser for han men han er sammen med beste venninnen min hva skal jeg gjøre jeg skal for bli anonym sier bare år 13 og jente
emilie
4
28.05.2016 21:36:05
Jeg liker en gutt som jeg veit liker meg.. men han har kjæreste, og han holder meg i hånden hele tiden.. Sier ikke alder men under 12
Tesen
0
02.02.2017 16:35:53
Hei! Jeg kan godt gi deg et tips! Hvis han går rundt og hålder deg i hånden hele tiden, gjør han det med kjæresten hans? Får hvis han ikke gjør detbså kan du jo spørre han, men du burde spørre venninnen din om det er greit først da kanskje! Det er bare et tips så du må ikke gjøre det hvis du ikke vil assa. Hilsen Tesen
Tonje_N_ulver
2
25.05.2016 16:06:55
Det hjelper å hold avstand til personen og vente men hold øynene oppne for ander ja :)
Hjelp raskt plis
2
12.05.2016 20:24:48
Burde man kysse de man er forelska i når man går i 6. Klasse ungdomsskole, og den gutten vet at du like han men liker ikke deg tilbake
Hjelper dæ
0
11.07.2016 12:43:33
Du bør ikke kysse h*n hvis h*n ikke er forelska i deg tilbake, det ville bare gjort ting kleint mellom dere
Mgz0426
3
05.05.2016 23:38:46
Jeg er forelsket i en gutt som ikke er forelsket i meg, (sier han) men han er litt av en player så helt ærlig er jeg ikke hundre % sikker på hvem han liker, og det tror jeg ikke han er selv en gang. Vi har vært sammen men det gikk ikke så bra for da hadde venninna mi (eller hun jeg VAR venn med) tvunget han til å bli sammen med meg. Det å sitte i timen å prøve å fokusere på noe annet en han er vanskelig for han sitter foran meg
Høyden telles!
6
02.04.2016 00:37:56
venninna mi er sammen med den jeg liker :( han er bare så snill men han ville ha en annen...... dessuten er jeg 1.77 og går i 6 klasse dt er tungt! de andre er lizzm 1.47 urettferdig :( ingen vil ha en så lang en....
1.72
0
11.07.2016 12:47:45
Feel ya pain, er 1.72 og den nest høyeste i klassa. Går i 8. så det er litt anderledes og de liker de som er lavere enn dem ja, men hvis de ikke liker deg som du er så er det ikke verdt det assa
Mgz0426
1
05.05.2016 23:40:37
Hvis det er høyde du tenker på, så har det ingenting å si!! Jeg er sikker på at du er ei flott jente og det er helt sikkert en søt gutt som forelsker seg i deg, det lover jeg
Help meeee!!!!
1
18.03.2016 06:55:13
Jeg har en utrolig god venn som har en kjæreste. MEN JEG LIKER HAN! Jeg får han ikke ut av hodet, jeg har prøvd å holde litt avstand, og det hjalp litt. Men jeg kan ikke gjøre det for alltid når vi er så gode venner og møter hverandre minst 5 dager i uka! Jeg vet ikke om jeg burde snakke med han, for vanligvis kan vi snakke om alt, men dette...... jeg VET at det blir kleint mellom oss hvis han vet at jeg liker han. Jeg har kjent han så lenge og jeg vil ikke ødelegge vennskapet. Men på en annen side, kjenner jeg også kjæresten og vi er også venner. I tillegg har ung.no et leserinnlegg om 20 tegn på at noen liker deg, og han har vist alle untatt 3-4! Jeg vet ikke om det kalles vennskap eller flørting. Hva skal jeg gjøre??? Jeg setter stor pris på et svar!
Jeg skal hjelpe deg
0
05.05.2016 23:44:12
Hvis du liker han og du vet at du kjenner han godt, er det kanskje best å fortelle han det. Du trenger ikke spør han. Men du kan fortelle at du liker han og at du ikke vil ødelegge noe ved å fortelle han det. Han høres snill ut. Lykke til videre
Anonym
1
05.02.2016 22:16:06
Jeg sa til en av mine venner at jeg liker en jente veldig gått, noen dager senere er de sammen hvorfor? Det kan je ikke skjønne:p
Jakob
2
08.01.2016 08:47:48
Jeg vil ha kjæreste
J13
0
05.11.2017 12:22:39
Liker du noen, da?
Raring
2
11.10.2015 22:25:48
Jeg liker en som har kjæreste men det virker som at han liker meg! For etter vi ble venner så har han plutselig vært skikkelig snill mot meg!
Svar til raring
0
05.05.2016 23:45:00
Spør om han liker deg
Noah
5
02.10.2015 23:39:15
haha ka med å bare finne noen annen? Finnes over 1 million gutter som er veldig keene på jenter og mange jenter som søker en moden gutt... altså... D e alt for lætt! Bare drit i h*n du e forelska i viss h*n har kjærest! XD Easy as that!
Hjelp
4
29.09.2015 22:13:48
Jeg liker en gutt så spurte han meg jeg sa at jeg skule tenke på det men jeg er redd for å såre vennen min hun er veldig forelska i han men det er jeg å hva skal jeg svare??? HJELP NÅ PLIS!!!!!
Svaret
0
12.05.2016 20:26:11
Du burde svare ja.
Oyy
0
29.09.2015 22:14:35
Ja
Noen
0
09.09.2015 23:08:41
Vennen min er sammen med forelskelsen min og han har sagt til meg at han liker meg fra før av. Noen ganger så setter han seg ved siden av meg og vi tuller ganske mye. Jeg føler meg trygg ved han og at jeg bare kan Lene skulderen på han. Dessute. Han og vennen min har vært sammen i 3 dager og de snakker aldri sammen.
Girl
1
12.08.2015 15:00:57
Jeg er 11 år snart 12. Jeg er forelska i samme som bestevennen min, men de er også sammen. Vi har vært sammen før, men det var lenge siden. Jeg har snakka med bestevennen min og hun sier at hun kan bare slå opp hvis det plager meg. Jeg vet at hun ikke mener det:-( Jeg trenger tips, så fort som mulig!!!
Help
3
22.01.2016 17:02:31
Eg synest du skal vere glad på hennes veine hold øyne åpne og ver glad med vennen din
Her er hjelpen
0
30.09.2015 08:25:52
Jeg syntes venner skal først og at de har det bra men det må du og har du lyst til at hun skal vere sammen med han?
Skjer med meg nå
0
11.08.2015 10:40:45
Jeg er forelsket i en gutt som jeg nettopp fant ut har likt meg siden 5. klasse men problemet nå er at han har ftt seg kjæreste og han fortsetter og flørte med meg-- i tillegg til at jeg flytter utenlands neste uke og blir borte i fire år, og jeg flytter ikke tilbake der jeg bodde før.. aner ikke..
Noah
1
02.10.2015 23:40:03
få et kyss av han og gi slipp.. Ferdig!
Henne
0
03.08.2015 12:50:24
Hadde en venn jeg forelska meg I, vi kyssa mye bare for å prøve mange ganger. Men hun flytta til andre siden av byen og ikke møtt opp med meg siden. Jeg liker henne veldig godt, men nå føler jeg at hun bare bruker meg til å bable om hvor dårlig kjæresten hennes er og alt det der.
Lillesnoppen
0
24.06.2015 01:57:37
Hei jeg liker en jente sol har kjæreste og her om dagen bare kysset jeg hun.... Kjæresten ble sur og slo meg>
Gutt med samme problem
0
24.06.2015 11:44:18
Hvordan reagerte hun, likte hun kysset eller
Den ødelagte
0
21.06.2015 18:12:49
Gutten som eg liker som for ei ekstrem lang tid og fortsatt nå og , kysste ei anna jente men ho jenta slo no nettopp nylig på onsdag me ei anna gutt . eg tror dei ble sammen på fredag og gutten som eg likte flørta me meg sist uke hva er det som skjer?!!!!!!!!! ps han har likt meg siden me gikk i 8.trinn og han kjenner henne mindre .
Seline
1
17.06.2015 21:14:42
Jeg er forelsket i en i klassen som har en kjæreste i paralellklassen. Men han sitter ved siden av meg og flørter med meg også.
Samme problem
0
19.03.2016 07:17:18
Jeg skjønner deg.
Girl in love.
0
17.06.2015 18:23:20
Hva skal eg gjøre? :( :)
Girl in love.
0
17.06.2015 18:21:39
Dette hjalp ikke siden eg ikke har følt sånn for en annen gutt før! :)
Andejenten : )
2
17.06.2015 18:02:35
Jeg liker ingen andre enn han jeg er forelsket i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : )
Hjelp
1
22.01.2016 17:10:47
Prøv å snakke med han nor du er klar spør han om har ein kj da vil han sjøne at du er intrisert og vil ta neste stege
Meg13
1
26.05.2015 22:00:06
Hva skal man gjøre vi kjæresten min ikke vil snakke med meg?:(
Noah
0
02.10.2015 23:41:42
Finne ut hva problemet er.. viss han ikke vil d så slå opp!
evil your????
2
17.06.2015 18:04:36
slå opp :)
in love
4
01.01.2015 16:30:00
Jeg er hodestups forelsket i den søteste gutten på hele trinnet. Men min aller beste venn er sammen med han. Hun hvet at jeg liker han og hun har sagt det til han, å han holder seg litt unna meg. Tipsene deres fungerer sykt bra, han har purt om og finne på noe tusen ganger, han sender masse meldninger. Dette er på vei fremmover. Takk for tips
nebiat
0
28.12.2014 00:07:15
Forelsket i en søt gutt men han har en kjereste
yo,my momma got a boy
6
13.09.2014 09:14:24
Bra Artikkel!
mia $$$
3
28.12.2014 00:14:52
Jeg er forelsket i en gutt som allerede har en kjereste! Men jeg vil si va jeg føler for han men jeg klarer det bare ikke va skal jeg Gjøre da?
Noah
0
02.10.2015 23:43:36
Snakk med han litt å spør hva han synes om deg... Så sier du d du virkelig føler...
Hedda
0
05.05.2015 07:47:30
Jeg syntes du bare burde flørte litt eller ja være litt etter han på en måte. Det kan hende at han bare er sammen med jenta for og gjøre deg sjalu. Så ikke tenk på jenta som en trussel. Bare se fobi henne . Hvis du kjønner hva jeg mener Ps. Jeg er ikke profesjonell
in love
3
01.01.2015 16:34:08
Du må bruke tipsene de fungerer super bra. Hvet hun som er sammen med gutten at du liker han? Hvis hun ikke hvet det brukket det litt og nekt for at du liker han vis hun misstenker noe. Det har jeg gjort og jeg tror han byner og like mg litt

Spørsmål og svar

Liker han dama si selv om han har sex med meg?
Hei Takk for at du skriver til oss! I denne situasjonen vil jeg råde deg til å være forsiktig. Denne gutten er fortsatt sammen med kjæresten sin...
Hvordan skal jeg komme over en gutt som ikke liker meg tilbake?
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung. Å ha følelser for et menneske som ikke har de samme følelsene tilbake, kan kjennes både tungt og vans...
Jente forelsket i jente i klassen som har kjæreste, hvordan komme over henne uten å la det gå utover vennskapet
Hei, så fint at du skriver til oss. Du skriver at du er blitt forelsket i ei jente fra klassen som har kjæreste, og ønsker å komme over henne ute...
Er forelsket i kjæresten til søsteren og har sex med han
Hei Flott at du skriver til ung.no. Det å være forelska gjør ofte at man handler annerledes enn man kanskje ville gjort hvis man ikke var forelsk...
Blir våt i trusa når jeg ser ei jente på svømming, betyr det noe?
Hei jente 14 år Så fint du tar kontakt! Det er helt vanlig å bli kåt (våt i trusa) når du ser noe som du blir opphisset av. Mange kan oppleve ...
Kan jeg ta på puppene hennes?
Hei Man skal være forsiktig med å røre andres kropp uten samtykke, så hvis du skal ta på noens pupper er det viktig at det er greit for begge. I...
Er det galt av meg å ha crush på en som er opptatt?
Hei Takk for at du skriver til oss! Det er absolutt ikke noe galt med deg. Vi velger ikke hvem vi får crush på! det er helt normalt å få crush p...
Forelsket i kompisen sin som har dame. Bør han fortsette med å ha han som venn?
Hei gutt 16 år Opplevelsen av forelskelse kan være den mest fantastiske følelsen, men også den mest smertefulle dersom følelsene ikke blir gjeng...
Forelsket i bestevenninnen min, men hun har kjæreste
Hei! Det viktige her er jo at hun allerede har kjæreste. Og hun er din beste venn. Du er nødt til å tenke over om du virkelig vil risikere vennska...
Forelsket i en som holder på med noen andre
Hei! Jeg vet ikke hva det betyr. Det er jo bra at han var ærlig med deg, at han spurte rett ut om det var det du var interessert i og fortalte at ha...
Skal jeg si ifra om at jeg har vrt utro med kjæresten til noen?
Hei Du stiller et veldig vanskelig spørsmål, og det finnes nok mange forskjellige meninger om dette. Jeg tenker at i et forhold så er det veldig m...
Det er en gutt jeg liker som har vært kjæreste med en venninne av meg. En bestevenninne har fortalt om rykter for å "beskytte meg", om at han vil finne ut hvor langt han kan gå for å ha sex igjen.
Hei Jente 15 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Dilemmaet kom ikke helt tydelig frem i spørsmålet ditt. Føler du at svaret blir på siden av...
Forelsket i kjæresten til bestevenninnen
Hei! Når han har kjæreste - og spesielt når den kjæresten er bestevenninna di - så må du ligge unna han. Bare det at du har snakket med han om ...
Jeg liker en gutt, men han liker en annen. 
Hei Å like noen som ikke har de samme følelsene for deg er ingen god følelse - det har jeg ikke vanskelig for å forstå. Hvis det er slik at han...
Hemmelig forelsket
Hei Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Jeg ville vært en god venn og holdt meg unna. Når han har en kjæreste fra før, så er det lite ...
Gutten jeg liker klarer ikke å komme over eksen sin
Hei Takk for at du skriver til oss!  Jeg skjønner at dette er vanskelig og frustrerende. Det er aldri gøy å føle seg som andrevalget. Jeg tror ...
Veldig forelsket. Tips til hvordan mamma kan forstå hvordan jeg føler det. 
Hei Takk for spørsmålet ditt! Det å være forelsket skal være noe godt, men av og til kan man være litt uheldig med hvem man forelsker seg i. I...
Er det kjærlighetssorg? Er forelsket i en person, men ikke vært sammen?
Hei jente 14 år. Takk for at du skrev til ung.no Ja, det er kjærlighetssorg selv om du ikke har vært sammen med denne jenta! Det er så tungt nå...
Eksen er mye med meg, men har samtidig ny kjæreste..
Hei Jeg tror det er viktig at dere tar en endelig avgjørelse på hva som skal skje, helst så raskt som mulig.  Du bør sette noen krav til han, e...
Er forelsket i en gutt i klassen.
Hei jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Jeg skjønner at dette er vanskelig. Forhold og følelser kan være komplisert, og dette høres v...
Se alle