Hopp til hovedinnholdet

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen
FLØRTETIPS: Snapchat kan være et fint sted å starte en flørt, men husk at du før eller senere må ta kontakt ansikt til ansikt også hvis det skal kunne bli noe mer.

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Offentlig og kvalitetssikret
Gutt trykker på mobilen
FLØRTETIPS: Snapchat kan være et fint sted å starte en flørt, men husk at du før eller senere må ta kontakt ansikt til ansikt også hvis det skal kunne bli noe mer.

1. Vær deg selv

Ikke bruk masse tid på å sminke deg og velge ut riktig selfie før du sender den avgårde. Det kan ofte virke mer sjarmerende at du ikke tar deg selv så høytidelig, men heller sender avgårde en morsom snap. Det er vanlig å ville se bra ut for den du liker, men hvis du er veldig opptatt av hvordan du ser ut, kan det også oppfattes negativt. Det å smile, skrive morsomme tekster eller sende bilder av andre ting kan ofte fungere vel så bra - om ikke bedre.

2. Send personlige snapper

Hvis du bare sender «fellessnapper» til personen du liker, eller snapper som oppleves som om de er sendt til mange, er det ikke sikkert at det er så tydelig at du er interessert. Send heller personlige bilder og meldinger, så den du sender til forstår at de bare er til han eller henne. Hvis dere for eksempel har snakket om noe dere begge syntes er morsomt, eller har noen interne spøker, kan det være fine ting å spille på. Dersom snappen oppleves direkte og personlig, er sannsynligheten også større for at du får et svar.

Hvis du sjelden eller aldri får svar, eller eventuelt bare korte og upersonlige svar, så er det sannsynlig at personen ikke er så interessert i å flørte tilbake. Ikke ta det personlig! Ingen kan bli likt av alle, og selv om det kan føles sårt og vanskelig å bli avvist, så finnes det måter å komme seg videre på!

3. Still spørsmål

Dette gjelder både på sosiale medier og ellers når man flørter. Det å stille spørsmål er en måte å vise at du er interessert og ikke ønsker å avslutte samtalen på. Prøv derfor å stille spørsmål som passer inn i samtalen. Om den andre personen sender deg et bilde av et sted, kan du spørre hvor han eller hun er, eller hva han driver med. Ikke gjør det for komplisert, enkle spørsmål fungerer ofte bra for å få samtalen til å vare litt lenger.

4. Gi små komplimenter

Hvis du liker noen, men ikke vil si det rett ut med en gang, kan du starte med å gi små komplimenter. Hvis du får et bilde av personen du liker, kan du gi små komplimenter som for eksempel «så fin du er i dag», «så fin jakke du har» eller lignende.

Det går også an å gi komplimenter på bilder som ikke er av den andre personen, men av ting han eller hun driver med. Du kan for eksempel skrive «det så morsomt ut» eller «Hvor er du? Det så skikkelig fint ut» eller andre ting som måtte passe. Hvis du vil og forsøker kan du nok klare å gi komplimenter på det meste.

5. Bruk chatten

Det kan være fint å bytte mellom å sende bilder og å chatte. Det å sende et bilde er ofte et godt utgangspunkt for å starte samtalen, men fortsett gjerne samtalen i chatten etterhvert. Det samme gjelder hvis du får tilsendt et bilde fra crushet dit. Du trenger ikke alltid å svare med et bilde - det å svare med et spørsmål eller en kommentar i chatten kan noen ganger være like effektivt.

(PS. Et godt tips er å lagre meldingene, eller å prøve og huske hva du skrev sist i chatten. Ettersom meldingene forsvinner, kan det være vanskelig å huske hva du skrev sist dersom personen bruker litt tid på å svare).

6. Send gjerne bilder av deg selv - men ikke bare det

Det kan være fint å sende litt bilder av deg selv, der du for eksempel smiler eller gjør noe morsomt. Å se et ansikt kan mange ganger oppleves personlig. Samtidig er det ikke nødvendigvis så lurt å bare sende selfier. Her gjelder det samme som er nevnt i punkt nummer 1; hvis du bare sender bilder av deg selv, kan det fort virke som du er litt for opptatt av deg selv eller hvordan du fremstår. Prøv å variere hva du sender bilder av, men send gjerne noen av deg selv innimellom.

7. Ikke overøs personen med snapper

Selv om det er fint å vise interesse, er det også viktig å ikke fremstå masete. Det kan fort bli litt mye hvis du sender masse snapper etter hverandre i løpet av en dag, uten at personen svarer i mellomtiden. Hvis du opplever at crushet ditt ikke svarer, prøv å ha litt tålmodighet. Det kan være mange grunner til at personen ikke svarer, og det er sjeldent det hjelper å mase. Prøv derfor å gi det et par dager før du sender en ny snap. Hvis du fortsatt ikke får noe respons, er nok dette et tegn på at personen ikke er interessert i det samme som deg. Når man liker noen finner man måter å ta kontakt på.

8. Nakenbilder er spennende, men...

Å sende lettkledde bilder eller nudes er ikke helt uvanlig, og kan selvfølgelig oppleves veldig spennende. Dessverre kan det å sende slike bilder få svært alvorlige konsekvenser for deg. Ikke bare har slike bilder lett for å bli spredd rundt, de kan bli brukt til mobbing og utpressing, og mange opplever at bildene sirkulerer på nettet til evig tid.

I tillegg er det slik at noen faktisk kan miste interessen for deg hvis du sender nakenbilder av deg selv fordi de opplever at spenningen forsvinner.

Uansett hvor godt du kjenner en person, så vet du aldri hvor slike bilder kan havner. Er personen kun interessert i deg for å få lettkledde- eller nakenbilder, så han eller hun kanskje ikke verdt å bruke så mye tid på uansett?

9. Ta kontakt med personen ansikt til ansikt

Snapchat kan være et fint sted å ta, eller opprettholde, kontakt med personen du liker, men for at et forhold skal kunne utvikle seg er det nødvendig å ta kontakt i virkeligheten også. Hvis dere går på samme skole eller ser hverandre fra tid til annen, er et godt råd å fortsette samtalen i det «virkelige» liv. Når dere har snappet litt frem og tilbake har dere sikkert også mer å snakke om, og det å starte en samtale vil kanskje være lettere enn hvis dere aldri hadde snakket sammen før. Det kan føles skummelt og vanskelig, men å ta kontakt er faktisk det eneste som funker hvis det skal blir noe mer.

Lykke til!

Skrevet av:
Ungdomsredaksjonen
Sist oppdatert:
09.10.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
0
13.02.2019 21:32:21
Jeg tør ikke og starte en samtale me han på snap for jeg vil ikke virke for masete. Og jeg synes det er så kleint hvis han ikke svarer.
Eg
4
05.02.2019 15:20:16
En jente jeg liker sendte bilde av penisen sin, hva gjør jeg?
Crusherpåverdenssøtestegutt! ❤
2
15.12.2018 19:59:25
Hei! Denne her var kjempenyttig, men siden jeg liker han så veldig, så kan jeg virke masete. Han har blokkert meg pga det før, men han fjernet det igjen og la meg til. Senere ble han sammen med noen på trinnet, og ja jeg var sjalu, det må jeg innrømme, men jeg prøvde alt jeg kunne å være glad på hans vegne. Siden jeg skjønte at jeg ikke kom til å klare å starte en samtale selv, så søkte jeg opp på internett, og dette kom opp. Det er kjempeflott at dere lager sånt! (Dem er ikke sammen mer, og det er jeg glad for!) Han er ikke så interessert i meg, siden han vet at jeg crushet/crusher på han, siden venninna mi sa det til han. Bummer.
Idk
0
26.11.2018 09:10:33
Hei jeg er 15 år og lurer på om det fines noen som vill like meg jeg har aldri hatt KJ lol men ja
BB
29
26.11.2018 09:05:35
Hei jeg opplevde noe rart på fredag en gutt reddet meg i kanonball han sa: ikke skytt ..... ! Er han forelsket i meg da? Tommel opp vis dere tror det
meg
4
19.11.2018 21:20:53
Jeg liker en jente jeg gikk på skole med men vi flytta nå bor jeg ikke så langt fra hun har hun på snap men trenger råd hjerte mitt skriker etter det
Jente 15
8
08.11.2018 17:03:59
Jeg tror guttevennen min flørter med meg, men er usikker. Han sender veldig dårlige vibrasjoner for å si det sånn. Jeg tror ikke han er en mester på å flørte. Supert. Jeg er usikker på om jeg liker han, men samtidig så vet jeg ikke om han liker meg. Han pleide å like en i klassen, men kanskje hun avviste henne, men han sier ikke noe til meg. Jeg har ikke tenkt å spørre om han liker meg heller for jeg spurte to ganger før og han svarte nei, så har ikke tenkt å mase. Jaja, kjærligheten får en til å gjøre masse feil. Lykke til med kjærligheten alle sammen.
Gut 9 år
18
01.11.2018 09:48:02
Hei. Eg er forelsket i ei jente. ho har hår på haudet og har oransje auge. desverre var denne jenta i en trailer ulykke og blei lam frå livet og ned. men eg elska ho fordet om. Ho betyr alt for meg. Eg klarer ikkje å tenkje på anna enn ho. Alt med ho er perfekt. Ho lika å sykle. Det gjer eg oog. Ho liika å sjå på home and away. det gjer eg og. alle seie vi passa ilag og eg er enig. men et problem. Ho liker ananas på pizza. Det er det einaste negative med denne jenta med oransje auge.
Kan eg få noko tips til korleis eg kan vinne hjertet hennar.
hei oh hå
7
01.11.2018 09:47:39
hai alle sammen som leser denne kommentaren. jai ville bare si hei til alle som ser mei nå. hei
Andrea 13år
14
22.10.2018 00:12:11
den jeg er forelsket i har blokka meg på snap
Ktm exc 125 14år
4
28.09.2018 10:50:27
jeg er kul
Gutt 14
5
28.09.2018 10:50:05
Hei, jeg må ha sc får å sende nudes 24/7
i
2
13.09.2018 11:19:01
jeg har kj så jeg trenger ikkje
gutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttta boyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys
5
11.09.2018 13:31:55
hei
hemelig gutt13
2
11.09.2018 13:23:04
hei du kan bare gå rett på sak og si jeg liker deg og jeg har veldig mange følser for deg også spør du han
....
3
08.08.2018 23:47:44
Jeg liker en gutt som jeg skriver ofte med og skriver kødde ting som: Natta elsker deg❤️ Eller Skal vi bli sammen❤️❤️❤️
Men jeg skriver JK etter for på skolen min nå er det en stor diskusjon på grunnen av homser og lesper tørr liksom ikke å spørre om vi skal bli sammen
Jente12
3
03.08.2018 12:15:48
Hei. Jeg har følt et kroppspress ganske lenge og synstest det er veldig ubehagelig å ha på meg lite klær på sommeren som er et veldig stort problem visst du skjønner. Jeg vil heller ikke vise rumpa mi fram, så jeg bruker store hettegensere hele året. Søsteren min er snart 18 år og hun er faktisk litt tynnere enn meg. Mammaen min var også veldig tykk når hun var like gammel som meg men hun sier at hun liksom har vokst det av seg. Tror du at jeg også kommer til å vokse det av meg? Håper på svar❤️
Nja
6
24.06.2018 18:48:34
Aldri gi kompliment til jenter. Da gir du henne all makt. Ikke bra,
Mini
3
21.06.2018 13:17:45
Ikke bare penger bolt
anonym
3
13.06.2018 13:00:09
JA! Et aktuelt, flott og hjelpsomt innlegg som ikke er skrevet av middelaldrede kvinner som ikke vet hva nudes er :P
Anonym
2
05.06.2018 16:07:07
Haha Tror en eg kjenner som eg ikke Har møtt på snart ett år liker meg, han gjør nesten alt det samme!
sister fister
6
05.06.2018 10:23:00
jeg synes denne artikkelen er veldig hjelpsom, men ikke egentlig. :)
123
7
29.04.2018 15:30:48
Jeg liker en gutt veldig godt men jeg tror ikke han liker meg i det heletatt kanskje litt men jeg vet ikke hva jeg gjør?

Spørsmål og svar

Hvordan kan jeg bli bedre kjent med en gutt jeg liker?
Hei! Jeg forstår det sånn at du har begynt å like en gutt som går i en annen klasse, og du har lyst til å bli bedre kjent med han. Du sier også ...
Sa nei til å bli kjæreste, nå vil jeg si ja!
Hei Jeg synes gutten bør ha forståelse for at spørsmålet kom brått på deg. Send en melding eller si dette til han.  Det må være lov å vær...
Venn, forelskelse, sex, flørting
Hei Så fint at du har funnet en du liker. Jeg finner ingen spørsmål i det du skriver. Men jeg regner med at du vil ha en tilbakemelding.  Det er ...
Hun liker meg ikke men hun liker kuken min
Hei Så fint at dere onanerer. Mange ungdommer gjør det og det er en fin måte å bli kjent med kroppen sin på. Det er også fint at dere kan tilfr...
Jeg er forelsket i ei jente.
Hei Jeg skjønner at du er usikker på hva du skal gjøre. Jeg skal hjelpe deg så godt jeg kan. Hvis du er forelsket og vil bli bedre kjent med jent...
Er bilde av rumpa med truse på, nudes?
Hei Bra spørsmål!Vanskelig å svare på.  Fordi det er så utrolig forskjellig hva man tenker om hva som er naken og ikke. Noen føler seg naken ...
Flørting, hvordan gjør jeg det?
Hei Takk for at du skriver inn til ung.no. Hvis du skal bli bedre kjent med han må du nesten ta det første skrittet. Du må få han til å legge m...
Liker bare jenter, hva kalles det?
Hei Takk for at du tar kontakt! Hvis det er slik at du bare tiltrekkes jenter, så kalles dette å være gynefil. Det spiller da ingen rolle hvilken...
Gutt 14, forelsket i gutt, hvordan finne ut om han er interessert tilbake?
Hei Så spennende at du er forelsket i(liker) denne gutten. Skjønner godt at du ønsker å få bedre kontakt. Til spørsmålet 1 og 2: hvordan gut...
Jeg liker en gutt, og han liker meg tilbake. 
Hei Slik jeg forstår spørsmålet ditt er du forelsket i en gutt, og nå vet du at han er forelsket i deg også. Du skriver også at dere begge er s...
Hva gjør jeg når jenta ikke svarer?
Hei Kanskje jenta trenger litt tid til å ta inn denne beskjeden. At du er forelsket og har vært ærlig om følelsene er fint. Da lopper du å gå r...
Flørter han på ekte eller er det bare kødd?
Hei jente (16) Det høres absolutt ut som denne gutten liker deg! Det kan hende han er usikker på hva du tenker tilbake, og derfor velger han å f...
Trakassering å spørre noen om sex?
Hei Takk for spørsmål. Jeg skjønner at dette kan være komplisert. Det finnes ikke et fasitsvar på spørsmålet ditt, men en god regel er å bruk...
Betyr det noe at han sendte meg et magebilde?
Hei jente (14) Det høres ut som at denne gutten har et godt øye for deg siden du tar ham i å se på deg, dere har øyekontakt og han sender flere...
Er han forelsket i meg?
Hei Det kan være både vondt og godt å være forelsket. Med denne gutten har du sagt at du liker ham uten at han ga deg noe svar. Han har også væ...
Snakket med en mann på nett
Hei Fint at du kontakter oss på ung.noDu snakker med en 8 år eldre mann over nett. Når man er 17 år, så er det en ganske stor aldersforskjell. N...
Hvordan kan jeg få han mer interessert i meg?
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg skjønner at det er vanskelig å vite hva du skal gjøre med denne første gutten. Det virker jo som om dere...
Jeg er homofil og ønsker meg en annen homofil å snakke med, hvordan?
Hei gutt 13! Takk for spørsmål. Så flott at du har føler deg så trygg på deg selv! Det er ikke så vanlig at en forteller om seg selv i begynn...
Jeg får ingen gutter
Hei Så bra at du har opplevd at det er noen personer du liker bedre enn andre. Noen blir lett forelsket og er opptatt av å ha en kjæreste tidlig. ...
Sa nei til gutt jeg liker 
Hei Skjønner at dette er en vanskelig situasjon. Likevel er det egt. bare en ting du kan gjøre, å snakke med han. Si hvordan situasjonen er, slik ...
Se alle