Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Jeg er svaksynt og føler meg annerledes.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går i 9. Klasse og jeg er sterkt svaksynt Jeg har mange venner å være med, Og jeg vil jo være som alle andre! Jeg vil ikke ar folk skal tro at jeg er dum elller noe fordi jeg nesten ikke ser noe , men det er sånn jeg føler det veldig ofte: foreksempel i gymtimen når jeg ikke kan spille fotball og må få eget opplegg Og i de andre timene når jeg må ha en egen assistent som hjelper meg. Kanskje det blir feil å spørre om dette spørsmålet her , men vet dere Om det er noe jeg kan gjøre for å føle meg mindre annerledes.:)

Besvart 12.01.2018 20:25
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Du forteller at du er veldig svaksynt og at dette hemmer deg i ulike sosiale sammenhenger. Du skriver for eksempel at du føler at de andre ser på deg som dum fordi synet ditt gir deg problemer. Jeg forstår godt at dette er vanskelig og vondt for deg. 

Jeg tenker at du absolutt ikke er dum, og det skal du heller ikke tro. Kanskje du kan snakke med læreren din, om det er noe dere sammen kan gjøre for at du ikke skal føle deg annerledes og utenfor? Helsesøster eller noen på helsestasjon for ungdom kan også være en god samtalepartner, om man har behov for det.

Jeg tenker at det kan høres ut som om du uansett har behov for å ha noen å snakke med, og da kan en av de jeg nevnte over her være til god hjelp. Hvis ikke kan du gjerne snakke med foreldrene dine eller en annen voksen i familien din som du stoler på.

Håper du får det bedre snart, ønsker deg lykke til videre. 

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser