Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Hva skjer hvis to 15-åringer har sex?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel gutt som er veldig interessert i sex og samliv, men tør ikke si det til foreldrene mine, for da vil de gjør slik at jeg ikke får lov til å gjøre noe innen den slags. Det jeg lurer på, har en bestevenn som er 15 år gammel, og lurer på, hva er konsekvensene hvis vi har sex sammen? Begge to er ganske modne

Besvart 12.01.2018 22:59
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Tusen takk for spørsmålet ditt.

Det er veldig bra at du skriver hit og spør om dette. Deter helt naturlig å være interessert i sex når man er 14 år, og det er ikke alltid nødvendig at du sier det til foreldrene dine. De har nok skjønt det likevel.

I norske lover står det at den seksuelle aldersgrensen er 16 år. Det er fordi man ønsker å beskytte barn mot overgrep fra voksne, og hvis en som er over 16 år har sex med en som er under 16 år, kan den over 16 år blir straffet for dette.

Likevel så er det slik at hvis begge er under den seksuelle lavalderen så blir ingen straffet. Jeg vil uansett råde deg til å vente med sex til dere begge er over 16 år. Det er fordi de fleste ikke er mentalt og psykisk helt modne for sex før dette.

Sex er noe av det fineste to mennesker kan dele og jeg vil anbefale deg å vente med det til du er kjæreste med en du virkelig bryr deg om. Da vil det bli en mye bedre opplevelse for dere begge to.

Det er også veldig viktig å bruke prevensjon, og kondom er jo som du kanskje vet, det eneste prevensjonsmidlet som beskytter mot sykdommer i tillegg til graviditet.

Håper dette var til hjelp for deg, og at du fikk svar på det du lurte på. Skriv gjerne igjen dersom det er andre ting.

 

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex