Hopp til hovedinnholdet

Homofil gutt (17) lurer på hvordan man kan finne noen å ha sex med

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en homofil gutt på 17, og har ikke hatt sex før. Jeg har sett mange sine peniser, men aldri gjort noe seksuelt i virkeligheten. Jeg har veldig lyst å utforske en annens kropp, men vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. Har kontakt med noen andre homofile, men virker ikke som de er ute etter sex. Skulle ønske jeg fikk utforsket litt, har tross alt vært åpen i 2 år... Hva skal jeg gjøre? Bare vente?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17

Takk for spørsmålet ditt!

Du nevner at du har en del homofile venner, men at det ikke virker som om de er så interessert i sex. Dersom du allerede har snakket med dem om dette så kan du jo selvfølgelig ikke presse dem til å gjøre noe de ikke er komfortable med. Men kanskje de kunne introdusert seg for andre homofile venner? Kanskje de kan utvide omgangskretsen din litt sånn at du finner noen potensielle partnere? Ellers så kan du jo prøve å engasjere deg i foreninger eller organisasjoner som jobber med homosaker - feks Skeiv Ungom, som arrangerer ulike leirturer og har lokallag rundt omkring i landet. Der kan det jo tenkes du treffer en fremtidig kjæreste eller sexpartner, eller noen som kan introdusere deg for en?

Mange velger jo å bruke datingapper (tinder, grindr, happn osv) eller å dra ut på byen for å treffe noen. Og spesielt i tilfeller hvor man ligger med fremmede er det viktig å ikke ha ubeskytta sex. Bruk alltid kondom, enten det dreier seg om et samleie med anal penetrering eller oralsex. Pass også på at situasjonen føles trygg, at du ikke er med en som du ikke er helt trygg på eller at du er for rusa feks. Noen ganger kan det virke enklere å ha sex når man mister hemningene litt, men det er ikke noe morsomt å se tilbake på sin første gang (eller sin hundrede gang for den saks skyld) og huske det som et dårlig minne. Selv om jeg selvfølgelig godt forstår at du kan føle deg frustrert. og kan ha lyst til å bare få det "unnagjort", når du har vært åpen om legningen din i 2 år uten å ligge med en gutt.

Det kan være fint å teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) etterhvert når du begynner å ha sex, spesielt ved bytte av partner. Dette kan du gjøre på helsestasjoner, hos fastlegen din eller hos Helseutvalget (på "Sjekkpunkt") som er en tjeneste for MSM (menn som har sex med menn) der MSM tester, ikke helsepersonell.

Du kan lese mer PrEP og SOIer på Olafiaklinikkens sider også (de tester for SOI).

Lykke til med både flørting og ligging!

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg er homofil og vet ikke hvor jeg skal finne andre som er det?

Jente holder et hjerte (colourbox.com)

Jeg har så lyst til å bli kjent med andre homofile på min alder, og kanskje også finne meg en kjæreste. Men hvor skal jeg lete? Jeg kjenner ingen andre som er homofile her jeg bor.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv