Hopp til hovedinnholdet

Pappa er syk og jeg er redd

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 15 år som er ganske redd akkurat nå. Faren min har diabetes 2, og jeg har blant annet fått lest på ulike steder om at man dør tidlig om man har det. dette gjør meg ufattelig redd, jeg gråter hver eneste kveld, med tanken på at jeg ikke vil at pappa skal dø. Jeg trenger råd for hva jeg skal gjøre, jeg skjønner ikke en del av de ulike nettsidene sier, og trenger råd for hvordan jeg kan gjøre at pappa ikke lider av det. I det siste har han hatt masse hodepine, blir stadig tynnere og tynnere, bruker briller etter at han fikk vite at han hadde diabetes. Noen gang hører han ikke på når jeg sier at han skal legge vekk yougurt osv og spise grovt og sunt. hjelp meg.. Hva skal jeg gjøre, reddselen kverker meg..

Besvart 28.05.2018 14:49
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er vanskelig. 

Det er viktig å huske på at dette ikke er ditt ansvar. Det er veldig hyggelig å høre at du ønsker å hjelpe til, og jeg tror faren din også setter pris på det. Men, kanskje bør du også få litt hjelp til å takle de vanskelige tankene. 

Snakk gjerne med helsesøster eller en annen voksen du stoler på om dette. Kanskje bør du ta opp at du ønsker at faren din får litt mer hjelp. Da kan situasjonen virke lettere.

Under har jeg lagt ved noen nyttige artikler, med mer informasjon :) Blant annet i forhold til diabetes og hvordan du kan snakke med faren din, men også i forhold til hvem som kan hjelpe deg. Lykke til! 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du mye ansvar?

Bekymra gutt (colourbox.com)

Å måtte ta ansvar kan være bra for barn og ungdom. Men hvor går egentlig grensen for hvor mye du klarer å bære på dine skuldre?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hva er diabetes?

Diabetes og blodsukkermåling (foro: ung.no

Stadig flere unge får diabetes. Årsaken kan være arv, dårlig kosthold med for mye fett og sukker og mangel på mosjon. Men noen rammes også helt tilfeldig. Diabetes deles inn i to ganske forskjellige typer - diabetes 1 og 2.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser