Hopp til hovedinnholdet

Komme over en gutt jeg liker.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvordan jeg skal komme over en gutt jeg liker. Jeg vil bare glemme han, men det går ikke. Jeg føler han er helt perfekt og han går ikke ut av tankene mine. Jeg gråter hver dag og føler livet ikke gir mening. Har dere noen tips til hvordan jeg kan glemme og komme over han? Værsåsnill hjelp meg! Jeg vil ikke ligge hver dag å gråte for meg selv

Besvart 14.11.2018 20:32
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke så lett å "bare skur av tankene" og legge slike følelser bak seg. Det tar tid, og det krever at du bevisst går inn for å gå videre. Kjærlighetssorg er vondt, og det kan føles vanskelig å komme over noen man har likt veldig godt, men med tiden vil ting gå bedre.
Det tar tid å komme over noen man har vært utrolig glad i og forelsket i, og som man fortsatt har følelser for. Det kommer til å være vondt en god stund, men du vil komme over det. Kanskje vil det hjelpe om du ikke har noe kontakt med han en periode fremover. Hvis det lar seg gjøre.

Ikke motarbeid følelsene, men ta de heller innover deg. Istedenfor å tenker at dette er helt forferdelig, kan du forsøke å snu det til noe positivt. Du har lært noe om deg selv, du vet at du kan få sterke følelser for en annen, og kanskje går det mye bedre neste gang. En mager trøst, men det kan være noe hjelp i det.
I tillegg anbefaler jeg deg å bruke mye tid sammen med venner og andre du er glad i. Da vil det være lettere å ikke tenke på ham hele tiden, samtidig som de kan være gode samtalepartnere.
For flere tips anbefaler jeg deg å lese de vedlagt artikkelene.  

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser