Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldre servere alkohol til barna sine i hjemmet uansett alder?

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei, det stemmer at foreldre lovlig kan servere alkohol til barna sine i hjemmet uansett alder? Ikke at det gjør noe hva som er lov og ikke lov, for her i huset drikker vi fra vi er konfirmert uansett hva loven sier, det er jo egentlig bare bra? Få et godt forhold til alkohol? Begynte å drikke vin utblandet med vann da jeg var omtrent 11, og kan ikke si jeg har tatt noen skade av det, hehe.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ulovlig for foreldre å kjøpe alkohol på vegne av barna sine eller for å overlate det til barna sine. Det finnes imidlertid ingen lovbestemmelse som direkte forbyr foreldre å servere alkohol til barna sine, men de overnevnte bestemmelsene er imidlertid laget for å forsøke å unngå at unge mennesker tar i bruk alkohol.

Erfaringsmessig viser det seg at foreldre løser problematikken rundt barn og alkohol forskjellig. Reglene er der for å beskytte ungdom mot de sosiale og helsemessige skader alkohol får for unge mennesker i vekst og utvikling. Det er viktig at foreldrene går foran med et godt eksempel.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rus
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rus


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter?

Hva er forsørgerplikt?