Hopp til hovedinnholdet

Hva er aldersgrensen for reise med Color Line til Kiel? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er ikke helt sikker på hvor jeg skulle skrive dette siden det ikke gikk å skrive på "Reise" så skriver det her. Jeg og tre andre har vurdert å dra til Kiel med Color Line, men skjønte ikke helt det som stod på siden om aldersgrensen. Kan vi fortsatt dra? Vi er to på 16, en på 17 og 22.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg leser informasjonen på nettsidene til Color Line, er aldersgrensen for turer som regnes som transport 16 år og for 2-døgns cruise er det 20 år. Aldersgrensene gjelder for reisende uten følge av foreldre/foresatte. En voksen person (foresatt) kan påta seg ansvaret for personer under aldersgrensen, men ved reiser som ellers har 20-årsgrense (2-døgns cruise til Kiel) må den voksne være over 30 år for å kunne ta ansvaret for personer mellom 16 og 18 år. For meg virker det derfor som at dere som er 16, 17 og 22 år kan reise alene med Kiel-fergen dersom det er snakk om transport fra Oslo til Kiel, men ikke dersom det er snakk om et 2-døgns cruise. 

Du vil nok få et helt sikkert svar om du kontakter Color Line sin kundeservice, og forklarer situasjonen for dem. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser