Hopp til hovedinnholdet

Kan man drikke alkohol når man går på Cipralex?Hvordan beregner jeg promille? Har mine foresatte rett på å få vite noe hvis jeg havner på legevakten med alkoholforgiftning?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har lenge slitt psykisk og har den siste tiden begynt å drikke for å glemme. Jeg pleier å drikker meg sanseløs og er ikke i stand til å huske noe dagen derpå. I det ene øyebikket sitter jeg å gråter fordi alle hater meg og jeg ikke orker livet, og i det andre klemmer jeg og kysser på alle jeg treffer på. I den neste springer jeg ut i veien eller stikker av. Lurte på tre ting. 1. Har det noe å si for alkoholdinntake mitt at jeg går på cipralex? 2. Tenkte å kjøpe en flaske Kalinka 21,90 % (50 cl) og en flaske Mickey Finn 15 % (50 cl) til neste fest. Er det for mye/farlig? Vet det er ulikt fra person til person hvor mye man tåler, men sånn ca. hva tror du promilen min ville ligget på hvis jeg drakk det på et par timer? 3. Om jeg skulle være så uheldig å havne på legevakten, enten for å pumpes eller annet, har mine foresatte da rett på å få vite noe i og med at jeg er myndig? Ønsker bare å være forbredt på alle mulige situasjoner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som du ikke har det så bra. Det å drikke alkohol for å "glemme" er ikke en god løsning. Man føler seg kanskje litt bedre en liten stund, men på sikt blir problemene som regel bare verre. Vi håper at du tenker deg godt om før du gjør det. Vi anbefaler deg å snakke om problemene dine med en voksen person som du stoler på. Det kan for eksempel være en grei lærer på skole, sosiallærer, helsesøster, helsestasjon for ungdom. Du kan også ringe kors på halsen gratis og anonymt på 800 333 21 på hverdager fra 14-20 eller chatte med de mellom 17-20.


1. Effekten av kombinasjonen av alkohol og Cipralex er vanskelig å forutse og anbefales ikke. Hør med legen din hvis du er usikker.

2. Mengdene du beskriver er mye alkohol og kan være farlig. Hvor høy alkoholpromille man får avhenger av flere ting. Kjønn, kroppsvekt, hvor mye man drikker, hvor fort, væskebalansen i kroppen og om man drikker på tom mage, er alle viktige faktorer. For mer informasjon om promille og beregning av promille anbefaler vi denne artikkelen hvor du også finner lenker til forskjellige promillekalkulatorer. Du kan også se på vedlagte artikler om promille.

3. Hvis du skulle komme i en situasjon hvor du havner på legevakten, vil de antageligvis kontakte dine nærmeste pårørende uansett alder.

 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol