Hopp til hovedinnholdet

Har epilepsi og bruker trilleptal-tabbeletter, kan jeg driKke alkohol? 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har epilepsi og bruker derfor trilleptal-tabbeletter. Har de noe å si når jeg dreKker alkohol? Viss det sku ha no å si, er det fårskjel på om je drekker øl, brennvin eller himbrent? Jeg hadde tenkt meg på endel fester te våren, så da håper jeg jo jeg kan drekke uten problemer, men vis de sku værra no, håper jeg dere har no tips så jeg tåler alkohol å kan dra på fest? Tusen takk får svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi antar at du snakker om medikamentet Trileptal. I Felleskatalogen står det at "forsiktighet bør utvises ved inntak av alkohol, pga. mulig forsterket sedativ effekt." Dette betyr at du bør drikke lite alkohol fordi det kan føre til en sløvende effekt, og man kan lettere miste kontrollen. Med tanke på dette, bør personer som bruker Trileptal unngå sprit og "himbrent". Hvis de skal drikke alkohol i det hele tatt, bør det være små mengder alkoholsvak drikke, f.eks. øl.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol