Hopp til hovedinnholdet

Livet mitt har i det siste vært et helvete. Jeg er mobbet, har spiseforstyrrelse og har mistet alle vennene mine. Nå har jeg begynt å drikke hver dag og blir ofte full. Jeg vil ikke ha det sånn.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei I det siste har livet mitt vært et helvete, det skjer så mye og alt er shjipt. jeg har blitt mobbet i mange år og nå har jeg fått spiseforstyrrelser og har mistet alle vennene mine ogsånt også. Så en dag begynte jeg og drikke. og nå drikker jeg nesten hverdag og blir ofte full. jeg vet ikke helt hva jeg skal gjør. jeg vil ikkke ha det sånn. Mvh Jente,13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Ut i fra det du skriver har du det fryktelig vondt akkurat nå. Du beskriver utfordringer på mange områder. Dine utfordringer er også alvorlige og spesielt med tanke på din unge alder. Det er helt klart at du trenger den beste hjelpen som kan tilbys. Jeg kommer tilbake til hva denne hjelpen er. Først vil jeg du skal vite mer om utfordringer ungdomstiden gjerne gir. Du skal vite at når puberteten er over så blir livet ofte mer rolig og bedre igjen.

I puberteten er det hormoner som påvirker tankene og følelsene. Derfor er de ofte sterkere en hva man er vant til. Det er selvsagt også hormonene som bidrar til at kroppen utvikler seg fra barn til voksen. I denne tiden må vi bli kjent med oss selv på nytt. Vi finner på en måte ut hvem vi er. For å finne ut hvem man er så må man eksprimentere endel. Det betyr å teste ut hvor grensene går. Ved å utforske livet på godt og vondt finner vi tilslutt ut hva vi liker og ikke liker. Hva som gjør oss redd og hva som får oss til å føle glede og trygghet. Enkelte ungdommer eksperimenterer mer en andre. Du har mye vanskelige erfaringer i livet og dette kan være grunnen til at du gjør det du gjør i dag. Du erfarer samtidig at du ikke ønsker å ha det slik. Du merker at livet ikke blir bedre men vanskeligere slik du lever livet nå. Du tester på en måte ut grensene med å drikke alkohol. Dette gir deg en følelse du ikke trives med og vil ut av. Det legges ved en artikkel om puberteten som du kan lese. Husk at når puberteten er over vil de valg du tar bli mer modne og mer riktige for deg. Siden de utfordringene du står midt oppe i er så alvorlige så er det viktig at du tar i mot all hjelp du kan få. 

Den hjelpen du trenger nå er fra barnevernet. Du kan selv kontakte barnevernet. Se artikkelen som legges ved. De som arbeider i barnevernet er omsorgsfulle og hjelpsomme mot barn i Norge som har det vanskelig. De hjelper barn med slike vansker som det du har. Hvis du synes det er vanskelig å ta kontakt med barnevernet på egenhånd kan du be en voksen som du stoler på være sammen med deg. Hvis du stoler på dine foreldre, lærer eller helsesøster så be en av disse hjelpe deg. Husk at det går fint ann å ringe selv også.

God bedring til deg. La barnevernet hjelpe deg.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol