Hopp til hovedinnholdet

reagerer på lukt av øl og sprit etter å ha drukket meg full og syk

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Om lag 9 måneder siden spydde jeg etter å ha drukket for mye øl + sprit. Jeg kunne fint drikke begge deler, men i ettertid brekker jeg meg av smaken av øl og sprit. Likevel er jeg glad i å gå på fest, så dette har blitt et problem for meg. Måten jeg har forsøkt å unngå dette på er a blande ut, men det funker ikke alltid like godt. Hvorfor skjer dette, og hvordan kan jeg unngå å reagere så stygt mot smaken av alkohol?

Besvart 10.12.2018 22:07
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss! Jeg kan skjønne at du synes dette er problematisk for deg siden du er glad i å gå på fest. Men hjernen din husker lukten av øl og sprit fra den gangen du ble syk av det og det gjør at kroppen din nå reagerer på lukten av øl og sprit.

Det samme skjer i kroppen om du har spist noe du har blitt syk av, - du klarer ikke å spise dette igjen. Kanskje  er  dette noe som kan endre seg litt på sikt, men det beste for deg akkurat nå slik kroppen din reagerer, er å unngå øl og sprit. Kanskje du i stedet kan prøve hvitvin om du vil ha noe med alkohol i? Ellers vil det beste være å la  kroppen  være alkoholfri i en periode, så kan du igjn forsøke med en øl senere?


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol