Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter, hater meg selv og vil ta livet mitt, har begynt å drikke, råd?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Æ slit heim å æ like ikke mæ sjøl å æ bli trøkt ne av vænnan min, æ har bynt æ drikki sia æ føle mæ beir når æ drekk men æ vil bli egentlig ta live mitt og æ hate mæ sjøl så sykt my. Har du nå tips te ka æ kan jør?????

Besvart 20.01.2019 11:16
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Det er alvorlig det du skriver om og jeg blir veldig bekymret for deg. Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp.

Det er veldig viktig at du snakker med de du har rundt deg og forteller hvordan du har det.

Ikke gå alene med de vonde følelsene og ikke bruk alkohol for å få det bedre. Det kan føles som en god løsning på kort sikt, men vil bare gjøre situasjonen din utrolig mye verre på lang sikt. 

Du kan snakke med foreldrene dine, eller du kan kontakte helsesykepleier på skolen, eller på helsestasjon for ungdom, eller noen andre voksne som du stoler på. Sammen kan dere finne ut hva som kan være den beste hjelpen for deg.

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge tlf 116 111. De er der for deg og vil hjelpe deg med hvordan du nå skal oppsøke hjelp. 

Du skal ikke ha det slik du her det nå og det er VIKTIG at du får hjelp nå. 

Du skal ikke ha det så vondt som du har det nå og heller ikke være alene med så alvorlige og vonde tanker og følelser. Be om og ta imot hjelp og la de rundt deg gi deg trygghet, trøst og god omsorg. 

Ikke gi opp og ta imot den hjelpen du får. Det er viktig nå. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol