Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer sånn på omjeg skal være helt vill partybremser og si til alle at alkohol er absolutt forbudt eller om jeg skal la vennene mine drikke og la mamma og pappa få se...

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei!
Aller først vil jeg takke for en flott side.

Jeg har allerede begynt å planlegge 14 bursdagen min som er i august. Ikke fordi jeg skal ha en gigantisk fest, menfordi jeg liker å ha god tid x)

Siden jeg har en ganske stor vennekrets,bor de rundt omkring i hele Oslo og jeg hadde tenkt å ha det på et eller annet klubbhus så det blir litt sentralt da. Mamma og pappa kommerjo selvsagt til å være der (i et annet rom) og jeg regnermed atjeg skal invitere 80-90 stykker. Selv er jeg syyykt lite fan av alkohol (fører jo baremed seg dritt) men nesten alle vennene mine drikker litt i ny og ne. Jeg lurer sånn på omjeg skal være helt vill partybremser og si til alle at alkohol er absolutt forbudt eller om jeg skal la vennene mine drikke og la mamma og pappa få se, eller lukte eventuelle "rester" etterpå?? Mamma og pappa VET at jeg ikke drikker, så det ville ikkegjøre noeformeg, men jeg er littskeptisk til hva de kommer til å tro om de jeg er med til vanlig. Takk på forhånd.
jente 13 snartfjortzzzzz
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Så hyggelig med en så stor fest, sikker på at dette kommer til å bli kjempe gøy.

Når det gjelder alkohol, er det som du sikkert vet 18 års grense både på å servere og på å drikke dette. 18 års grense på alkohol er satt fordi dette er et rusmiddel som kan være farlig å innta. Så lenge det er 18 års grense på å kjøpe, servere og på å drikke alkohol kan ikke foreldrene dine tillate at mindreårige på din fest drikker dette. Dersom noe skjer, er det foreldrene dine som arrangerer festen som står ansvarlige, og de kan risikere straff. Dette er gode nok argumenter for at du ikke bør tillate at vennene dine drikker alkohol på festen din. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hva er lov?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hva er lov?


Quiz: Hva vet du om rasisme?

Hvilke nasjonale minoriteter har vi i Norge?