Hopp til hovedinnholdet

Kan NAV hjelpe meg som student med å få deltidsjobb?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er en 19 år gammel jente som studerer økonomi og administrasjon. Jeg trenger en deltidsjobb vedsiden av studiene, men jeg har prøvd i sommer å få meg en deltidsjobb, men har ikke fått noe "napp". I sommer hadde jeg heller ikke sommerjobb noe som gjorde med psykisk drålig, følte meg veldig utenfor og lat når jeg ikke hadde jobb. Problemet mitt er at det er mange søkere og som regel så har alle mer arbeidserfaring enn meg som bare hat en sommerjobb i forfjor :( kan NAV hjelpe meg med å få en sommerjobb til neste sommer eller en deltidsjobb?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Vi forstår at det er kjedelig, men noen ganger tar det litt tid før du får en jobb. Du må bare ikke gi opp! Jo flere jobber du søker, jo større sjanse er det for at du lykkes.

Det NAV kan hjelpe deg med er råd og tips til jobbsøking. Vi vil anbefale deg å ta en kikk på disse jobbsøkertipsene. NAV har også egne ungdomssider på nav.no.

Det er lurt å registrere seg som arbeidssøker på nav.no, da kan du "abonnere" på stillingssøk. Det betyr at vi sender deg mail, nå det dukker opp nye aktuelle stillinger. Da er du også kjent for det lokale NAV kontoret, slik at de har muligheten til å koble deg med aktuelle arbeidsplasser, og du kan også få tilbud om å komme på informasjonsmøter.

I tillegg til å sende inn søknader på utlyste stillinger, så er det viktig at du også er aktiv ellers. Lever åpne jobbsøknader til alle de stedene du er kvalifisert til å kunne jobbe, møt gjerne opp personlig slik at sjefen får hilse på deg. Prøv å ikke være kresen, drømmejobben kommer senere.

Skriv inn annonse i lokalavisen og heng opp lapper på butikken hvor du tilbyr deg å utføre småjobber som å klippe gresset, male, rydde, vaske og lignende. En liten jobb her og der er bedre enn ingenting :-)

Bruk nettverket ditt, har du familie som kan hjelpe deg med å få en jobb? Det er veldig mange som får jobb via at de kjenner noen som kan gå god for deg.

Uansett så er det veldig viktig å ha en god og oppdatert CV, tips til CV finner du her.

Dessverre er det slik at det er lettest å få jobb ved personlig oppmøte på bedrifter, og gjennom bekjentskaper. Det kan være flaut å gå rundt å spørre etter jobb, men det er absolutt det mest effektive. Det viser at du tar initiativ. Husk bare å være åpen og by på deg selv når du er rundt. Det hjelper.

Hvis du er på Facebook, så vil vi anbefale deg å ta en titt på "NAV Jobblyst", der får du mange gode tips og råd om jobbsøk, og du kan snakke direkte med våre veiledere hvis du har spørsmål.

Vi ønsker deg masse lykke til med videre jobbsøking! :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb