Hopp til hovedinnholdet

Hva slags snitt må man ha for å kjøre et passasjerfly?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 14 år og vil bli pilot når jeg blir stor.men hva slags snitt på man ha for å kjøre en passasjer fly.som foreksempel:Qatar,emirates,SAS og Avinor Liksom hvis jeg får karakter kort og det står 4,2 i musikk så kan jeg bli pilot?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Så spennende at du tenker på å bli pilot

Det gjøres en samlet vurdering av karakterer og andre opptakskrav som bestemmer om du tas opp, så vi kan dessverre ikke si nøyaktig hvor gode karakterene bør være

Det er nemlig ikke bare karakterene teller ved søking til pilotutdanning. Du må også bestå tester, intervjuer og medisinske krav.

Samtidig er karakterer også viktig, fordi de sier noe om hva du kan, din motivasjon og evne til å lære. Karakterer er derfor en viktig faktor som gjøres ved opptak til studiene.

Det er uansett viktig at du får generell studiekompetanse fra videregående skole, og det er alltid slik at jo bedre karakterer du har, desto enklere blir det. Du får for øvrig generell studiekompetanse av musikk, men på Universitetet i Tromsø krever de også Matematikk R1 (eller S1+ S2) + Fysikk 1.

Den eneste offentlige utdanningen i Norge er bachelor i luftfartsfag ved Universitetet i Tromsø. De oppgir heller ikke noen karakterkrav/poengkrav, fordi de tar inn studenter basert på både karakterer, opptaksprøver og helse. Du kan prøve å ta kontakt med universitetet hvis du vil spørre hvor gode karakterer studentene pleier å ha for å bli vurdert.

Du kan også ta sivil utdanning ved private fagskoler. Privat utdanning betaler du selv. Noen private skoler er godkjent og gir rett til delfinansiering fra Lånekassen. Prisen for utdanning ved private fagskoler varierer.

 

Du kan også ta pilotutdanning i utlandet.

Les mer om å bli pilot på Utdanning.no.

Jeg anbefaler deg å snakke med rådgiver på skolen. Sammen kan dere finne ut mer om hvordan du kan bli pilot.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb