Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil jobbe med dyr.. Har dere råd til jobber?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er snart 15 og begynner å tenke på VGS. Jeg har bestemt meg for å satse på Rud MDD, og jeg liker veldig godt å skrive og vurderer å sende inn bok til forlag. Jeg vil veldig gjerne drive med noe kreativt, men siden jeg vet at det er en økonomisk risiko, har jeg bestemt meg for å ha en jobb hvor jeg kan tjene nok penger til livet mitt. Jeg er bortsett fra det kreative veldig glad i dyr, og lurer på om dere har noen råd til noen jobber hvor jeg aller helst mesteparten av tiden kan stelle med dyrene? Jeg vil aller helst ikke jobbe i dyrebutikk siden jeg er utrolig innadvendt eller andre jobber hvor man må ha mye kontakt med mennesker. Bare sørge for at dyrene får sine behov og kanskje ta hånd om et par «kunder».

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!

Det virker som du har mange tanker om hva du kunne tenkt deg å bli. Vi kan dessverre ikke gi deg et konkret svar, men jeg vil likevel minne deg på at du ikke trenger å finne ut av alt allerede nå. Det viktigste er å tenke over hvilke linje du skal velge på videregående og hvilke muligheter disse gir deg. Hvis du for eksempel starter på MMD (musikk, dans og drama) vil du få generell studiekompetanse som gir deg muligheten til å ta en høyere utdanning. 

Jeg anbefaler deg å sjekke ut Jobbkompasset til utdanning.no. Klikk deg inn på ulike områder som høres interessant ut og finn yrker som passer. Du får informasjon om yrket, utdanningen, lønn og kan lese ulike intervjuer av mennesker som er i arbeid. Hvis du f.eks vet du vil jobbe med dyr, kan du klikke på "Natur, dyr og planter" for å finne yrkestitler som arbeider med dette. Kanskje du finner yrker som du ikke nødvendigvis har tenkt på eller visste om?

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb