Hopp til hovedinnholdet

har fått utrolig få vakter på jobb

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nettopp fått meg jobb på en butikk som ekstrahjelp. Det blir dessverre ikke noe skole på meg i år, så jeg må prøve å fylle hverdagen med jobb. Jeg har hatt en jobb før, men aldri i butikk, og måtte selvfølgelig si ja til første jobb som bydde seg for å komme inn i gamet. Det har seg slik at jeg har fått utrolig få vakter. Kanskje sånn 6 vakter i løpet av første måned, jeg har kun hatt en opplæringsvakt til nå. Men dette er selvfølgelig ikke nok, og jeg har tenkt til å snakke med sjefen og spørre om hun ser for seg om det blir mer jobb på meg. Dersom jeg ikke får noe særlig mer jobb, er jeg nesten nødt til å se etter en deltidsjobb til. Jeg lurer på åssen jeg går frem da? Man må jo opplyse arbeidsgiverne om at man har en til jobb, men jeg er redd for at ikke sjefen min vil like det og ikke føle at jeg er dedikert nok til jobben? og hvordan klarer jeg å overlappe jobbene så jeg ikke får vakter oppå hverandre? Blir ikke det utrolig mye jobb for sjefen?

Besvart 06.09.2018 11:19
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


6 vakter pr måned er jo en deltidsjobb, og de fleste som skal leve utelukkende av jobb, trenger å jobbe mer enn det. Derfor kan du fint søke flere jobber og forsøke å få fylt opp med mer et annet sted. Du bør selvsagt få avklart hvilke dager du skal jobbe der du jobber nå før du søker andre jobber.

Du kan ta en samtale med sjefen din og si at du er avhengig av flere vakter. Dersom hun ikke kan gi deg det, så søker du en ekstra jobb. Da kan du si at du gjerne har faste vakter der du er nå, slik at det blir lett for deg å fylle på med annet imellom dem. Så lenge en annen jobb ikke går utover når du skal være i butikken, så kan ikke sjefen din si så mye til det. 

Jeg håper det løser seg! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobbjakt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobbjakt