Hopp til hovedinnholdet

er 2.6-2.8 i snitt dårlig hva slags jobber kan jeg få lissom

Gutt 14 år
 

Spørsmål

er 2.6-2.8 i snitt dårlig hva slags jobber kan jeg få lissom

Besvart 14.02.2019 11:03
 

Svar
Hei


Karakterskalaen deles inn i lav, middels og høy måloppnåelse, hvor 1-2 karakteriseres som lav, 3-4 som middels og 5-6 som høy. Det tar litt tid å bli vant til karaktersystemet på skolen, og jeg vil anbefale deg å ikke henge deg for mye opp i disse tallene og ikke sammenligne deg for mye med andre. Karakterer kan være både motiverende og demotiverende, og det er derfor viktig å ikke bli for opphengt i dem. Men det kan være lurt å snakke med lærerne dine om at du eventuelt ønsker å jobbe for å få bedre karakterer. De kjenner deg og kan hjelpe deg med hva det er du trenger å øve mer i. Jeg legger også ved noen artikler under svaret som kan gi deg noen tips til hvordan jobbe med skolearbeidet. 

Når du etterhvert skal velge videregående skole kan det være lurt å ta en prat med rådgiveren på skolen din først. Han/hun kan hjelpe deg å sortere litt tanker om hva slags utdanning som best vil passe for deg videre. På yrkesfaglige utdanninger jobber man ofte mer praktisk, enn på studieforberedende. Kanskje det er mer motiverende for deg? 

Noen arbeidsgivere ser på skolekarakterer, mens andre ikke gjør det. Det viktigste for å få en jobb er jo å vise at man er motivert for jobben, og vise hva man kan bidra med der, og forsøke å lære seg det man skal gjøre på best mulig måte.

I tillegg er det viktig å huske at alle er forskjellige, er flinke til forskjellige ting, og mestrer skolen i ulik grad. Så lenge du alltid gjør ditt beste, skal du være fornøyd - uansett hvilken karakter du får. Hvis du ikke gjør ditt beste bør du tenke deg om, og finne grunner til å yte mer. Og så kan man bestemme seg for å ville jobbe ekstra hardt for å kanskje få litt bedre resultat. Men det er uansett læringa som er det viktige, og ikke resultatene.

Jeg håper du greier å ta til deg dette, og huske på det opp igjennom ungdomsskolen.

Masse lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb