Hopp til hovedinnholdet

I flere år har min mor og stefar drevet med fysisk og psykisk vold mot meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

I flere år har min mor og stefar drevet med fysisk og psykisk vold mot meg.Barnevernet ble koblet inn I begynnelsen av juni 2014,og jeg ble flyttet til min far 18.desember2014.Min mor har slått meg,knepet og sett på kroppen min. Min stefar har slengt og holdt meg opp etter veggen,knepet,truet med å ta livet av meg,truet med å kaste meg ut av vinduet (3.etg). Min mor er også alkohol misbruker. Dette har da pågått siden jeg var 4-5 år gammel. De har aldri vist tegn til kjærlighet, og de har aldri sagt at de er glad I meg, eller at jeg er flink til noe. Isteden har de bare skreket til meg om at jeg er en drittunge, at jeg er udugelig, at de ønsker jeg aldri ble født, at de ønsker jeg bare kunne dø, og at jeg aldri vil bli flink til noen ting. Men det jeg lurte på var om de får noen straff for dette? Vil de havne i fengsel? Vil jeg få erstatning for psykiske lidelser? Vil jeg få annen erstatning? Kan de få besøksforbud så jeg slipper å møte de igjen? Kan jeg nekte de kommunikasjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss.

Leser  av  din mail at du har flere spørsmål knyttet til mange vonde opplevelser  over tid. Ser også at barnevernet har i vært kontakt med deg og at du nå har flyttet til din far.

Jeg har noen spørsmål rundt dette. Har du fremdeles kontakt med barnevernet eller andre instanser etter disse opplevelsene?

Har du fått hjelp/oppfølging fra andre instanser i forhold til bearbeiding av vonde opplevelser i oppveksten?

Dersom du har kontakt med barnevernet, kan du stille disse spørsmålene til dem og de kan hjelpe deg videre. Dersom ikke du er inn under barnevernet lenger, kan du likevel ta kontakt med dem for å be om denne hjelpen. Barnevernet kjenner historien din og kan være med å hjelpe deg for at du skal få svar på spørsmålene du nå har.

DU kan også ringe alarmtelefonen på 116111.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern