Hopp til hovedinnholdet

akuttplassert og psykisk syk - hva skjer når jeg blir 18 år?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 17 år og fyller 18 i august. Jeg bor for tiden på en institusjon på paragraf 4.6 andre ledd. Det virker som at pappa ikke vil ha meg hjem. Jeg er psykisk syk og er diagnostisert med emosjonell ustabil personliighetsforstyrelse og kronisk suicidal. Det er derfor pappa ikke vil ha meg hjem, fordi han ikke klarer det. Jeg er kjempe sint på han. Jeg lurer på hva som skjer når jeg blir 18, det er ingen som vil fortelle meg det. Jeg er livredd for 18 års dagen min, jeg er redd for ikke å ha noe sted å dra. Lurer også på om barnevernet kan nekte meg å flytte til søsteren min som bor 10 timer unna når jeg fyller 18. Jeg vil virkelig ikke være under barnevernet når jeg er 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er psykisk syk og akuttplassert i en barneverninstitusjon. Du lurer på hva som skjer når du blir 18 år i august? Du skriver at du ikke ønsker å være under barnevernet.

Normalt må man selv samtykke dersom man skal få hjelp av barnevernet etter at man fyller 18 år. Det er ett unntak og det er dersom du får et vedtak etter barnevernloven § 4-24 før du blir 18 år på grunn av alvorlige adferdsvansker.

Barnevernet skal uansett høre på hva du mener og hva du tenker er best for deg. Jeg foreslår derfor at du snakker med kontaktpersonen din i barneverntjenesten og forteller dem hva du tenker. På den måten kan dere sammen finne ut hva som vil være bra for deg fremover.

 

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern