Hopp til hovedinnholdet

 Jente på 13 år,  er nett avhengig. Jeg har ingen venner, har det ikke bra hjemme, sier ofte at jeg vil dø til foreldrene mine på grunn av dem. De tar nettet fra meg hver kveld! Nettet og vennene mine der er de eneste som holder meg i live. Jeg vil flytte, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som er nett avhengig. Jeg har ingen venner på skolen. Jeg har det ikke bra hjemme, sier ofte at jeg vil dø til foreldrene mine på grunn av dem. De tar nettet fra meg hver kveld og nå er jeg lei! Nettet og vennene mine der er de eneste som holder meg i live. Ellers hadde jeg tatt selvmord for lenge siden. Jeg vil flytte, hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. Det er fint at du selv tar kontakt slik at vi kan komme med forslag til hva du kan gjøre nå og det  du kan gjøre i morgen. 
Er det ille hjemme nå så har du mulighet til å ringe  politiet 02800. Politiet har kontakt med  Barnevernsvakten. De kan komme hjem til deg. Du forklare til politiet hvordan du har det og de gjør det de mener er tryggest for deg. 
Er det ikke akutt tar du i morgen kontakte med helsesøster på skolen du går eller helsestasjon for ungdom. De kan sammen med deg kontakte barnevernet og du får forklart din situasjon. 
 En tredje mulighet er å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, tlf: 116 111 Det er en gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Dit kan man ringe hvis man blir slått, har foreldre som ruser seg, eller på annen måte har det vondt.  Åpeningstid hverdager kl. 15.00-08.00. Den er ellers døgnåpen hele året – i helger og på hellig- og fridager. Nettsider: www.116111.no E-post: post@116111.no
Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
 
Redd barna, tlf: 22 99 09 00 De kjemper for barns rettigheter og for at barn skal leve et verdig liv - uansett hvem de er og hvor de bor. Alt Redd Barnas arbeid bygger på FNs konvensjon om barns rettigheter. De jobber også for å styrke lokalsamfunn og kjemper mot brudd på barns menneskerettigheter. Åpningstider hverdager kl 08.15-16.00, i skoleferien kl 08.00-15.00. Nettside: www.reddbarna.no

Er du redd du skal skade deg selv ringer du legevakten der du bor, 116 117 der får du snakke med helsepersonell. De har mulighet til å sende noen hjem til deg dersom du sier det er behov for det.
Ring den du tenker vil hjelpe deg best i din situasjon nå.
Jeg har og lagt med noen artikler se om de er nyttige for deg.
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern