Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte hjemmefra pga vold og mor som skylder på meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som høsten 2014 starter på vgs. jeg skal søke meg inn på en skole som utgjør at jeg ikke vil være hjemme før kl 6-halv7 om kveldene. Jeg ønsker selv og flytte hjemmenfra, grunnet problemer hjemme. min mor har ME og jeg har fått skylden for dette. min stefar er nonen ganger vodelig og har befølt med rett undertrusekanten i fylla. min far er alcoholiker og har bipolar. kuttet kontakt med han og mamma bruker å sende meg opp til han som straff for diverse. Jeg trives ikke hjemme og klarer ikke forholde meg til de. hjemme er er bare kjefting. selv vurdert og fått barnevernet til og hjelpe meg og komme ut? er dette et greit alternativ? (dette er 5/10 av problemene hjemme så det er sakt forkortet. selv er jeg overbevist om at hybel ville gjort ting så mye bedre for meg, og jeg ville virkelig fått det bedre. flyttet fra by til bygd i 7-klasse og hjemplassen min er hvor jeg ønsker og flytte. hjelp??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 15.

 

Jeg forstår godt at du har det tøft. Det er flere ting i ditt liv som gjør ting vanskelig for deg. For det første vil jeg si at du høres ut som en fornuftig jente som har planer for fremtiden og som har lyst å gå på skole,  det er kjempeviktig å holde fast på det når alt er tungt.

Det er ikke lett å leve med foreldre som sliter meg egne ting. Dette kan ofte gå ut over deres omsorgsevne. Du sier at din mor har ME og din far er alkoholiker og er bipolar. Dette er alvorlige lidelser.

Når du sier at din stefar er voldelig og har forsøkt å beføle deg  i fylla er det svært viktig at du vet at det har han ikke lov til. Dersom han slår deg eller beføler deg eller andre kan han staffes for dette.

Jeg vet ikke om du har sagt dette til noen enda, men sett hele situasjonen din under ett så mener jeg at du må snakke med noen i barneverntjenesten der du bor slik du selv skriver at du har vurdert. De har en plikt til å undersøke hvordan du har det hjemme og hjelpe dersom det er behov. Hvis dette er vanskelig å gjøre alene kan du først snakke med noen du stoler på, som en tante, lærer, helsesøster eller andre. Disse kan hjelpe deg til å ta kontakt med barneverntjenesten.

Hvis du trenger noen å snakke med eller andre råd kan du ringe oss på Alarmtelefonen 116 111. Alarmtelefonen kan også skrive melding til barneverntjenesten hvis du ønsker det.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra