Hopp til hovedinnholdet

Jente på 18 år som ønsker å flytte hjemmefra på grunn av skolegang, men syns det er vanskelig på grunn av at hun er bekymret for hvordan det går med hennes mor når hun blir boende alene. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 18 år som mest sannsynlig skal studere utenbys etter videregående (til høsten). Kjæresten min bor i en annen by, og jeg har søkt på studier der. Han har foreslått at jeg flytter inn hos han, noe jeg ønsker veldig mye, ettersom vi har vært kjærester i 2 år og jeg er rimelig lei av å bare få sett ham en helg i måneden og ferier. Men jeg er bekymret for å flytte fra min mor. Jeg bor alene med henne nå etter at stefaren min flyttet ut i fjor, og hun har hatt det tøft etter det. Mamma har aldri bodd alene, og jeg er veldig redd for at hun skal bli fryktelig lei seg, deprimert eller langvarig sint på meg for at jeg flytter så langt bort. Hun vet jeg har søkt på skole der, men likevel tør jeg ikke å si at jeg har bestemt meg for å godta hvis jeg kommer inn. Når hun spør sier jeg bare at jeg ikke vet enda. Men jeg vil jo ikke at samvittighet skal stanse meg i å starte et liv utenfor barndommshjemmet. Noen tips til hvordan jeg kan gå frem med dette for å ikke såre henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no. Du forteller at du kommer til å takke ja til å begynne på en videregående skole i en by som kjæresten din bor. Du er veldig bekymret for hvordan det vil være for din mor som blir boende alene. Du er redd for at hun skal bli deprimert eller langvarig sint på deg.

Det kan hende at dette bare er din frykt at dette ikke vil skje men du ønsker å få noen tips. Mange voksne får det vanskelig ved brudd og slike overganger, men det kan også åpne muligheter for et god liv for din mor. Hun er fri til å gjøre hva hun vil uten å måtte ha hensyn til noen. Noen får seg hund, andre starter med å være mere ute med venner, andre reiser mer. Det er mange muligheter som åpner seg for din mor også for å hjelpe deg til å se den andre side av dette. Mne det er mamma som må ta ansvar for å gjøre noe med dette og du skal ha fokus på deg.  

Både du og din mor kan ta kontakt med deres nærmeste familievernkontor som dere kan få hjelp til å snakke om dette. Du kan dele dine bekymringer og din mor kan bli tatt vare på. Der er det en terapeut som har erfaring i å snakke om dette så dere begge kan bli trygge på at dette går bra.

Lykke til! 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Mange har drivkraft til å se framover, til å få et bra liv og til å gjøre det de hadde planlagt. Det kan jo ikke bare være trist. Andre igjen takler sorgen på andre måter.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra