Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å flytte hjemmefra. dette har jeg gjort ett par ¨år nå og nå er jeg 17. Grunnen til dette er at moren min får seg ny samboer annhvert år

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ønsker å flytte hjemmefra. dette har jeg gjort ett par ¨år nå og nå er jeg 17. Grunnen til dette er at moren min får seg ny samboer annhvert år. Det går inn på meg, jeg har flyttet 15 ganger i hele mitt liv. Og byttet skole 4 ganger .Det går ikke bare inn på meg, men lillebroren min også. Dette er mye av grunnen til at storebroren min ikke ønsker kontakt med moren min (siden han var 13 år og nå er han 19) Jeg kunne flyttet til faren min, men han bor 4mil unna skolen min. Jeg har kjæreste, men i så ung alder vil jeg ikke flytte inn med han. Kan jeg få ekstra stønad pga grunnen til at jeg vil flytte, eller er dette ubetydelig?

 

Svar
Hei

 

Takk for din henvendelse. Det høres ut som du har det vanskelig, og at det kanskje er problematisk for deg å prate med moren din om at du har lyst å flytte hjemmefra. Hvis du har noen personer, f.eks faren din eller kjæresten din,  som du kan prate med om dette, synes Alarmtelefonen for barn og unge at du bør forsøke det.

 

Du spør om du kan få ekstra stønad slik at du kan flytte hjemmefra. Alarmtelefonen for barn og unge vil anbefale deg å ta kontakt med en rådgiver eller sosiallærer på skolen der du går. Hvis du ikke går på skole, kan du ta kontakt med Familiesenteret i kommunen du bor, telefon nummer og adresse dit finner du på kommunens hjemmeside. Er det ikke Familiesenter i din kommune, kan du ta kontakt med barneverntjenesten, telefon nummeret og adressen dit finner du også på kommunens hjemmeside.

En annen mulighet er å gå inn på lånekassens hjemmeside (www.lanekassen.no), og sjekke hvilke muligheter du har for evt. å motta stønad / stipend.

 

 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen, 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra


Quiz: Hva vet du om verneplikt?

Kan man ta videregående skole i Forsvaret?