Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldre til å kjøpe hund?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lenge hatt lyst på en hund, men har ikke turt å spørre foreldrene mine om det fordi jeg er redd for at de skal si nei.. Jeg tenker jeg er litt redd fordi jeg ikke vil bli lei meg av å få et nei. Det siste året nå har jeg vært psykik syk, og derfor droppet jeg ut av skolen et halvt år ifjor. Etter det har jeg jo mistet omtrent nesten alle vennene mine og i og med at jeg er utrolig masse alene (er ikke på skolen for fullt) så tenker jeg kanskje at jeg kunne trengt litt selskap. Jeg har hatt tenkt til å spørre mange ganger, men pappa er alltid så fast bestemt på ting så derfor har jeg aldri tørt å spørre for jeg vet hvis han sier nei, så kommer jeg til å bli veldig lei meg. Jeg vet at det er et veldig stort ansvar å ha hund, det er jo tross alt et levende vesen. Men jeg føler at jeg kommer til å passe godt på det da, og ikke bare kommer til å bli lei etter noen få uker. Så kanskje du/dere kunne gi meg noen tips til å kanskje overtale de litt? For det ville betydd veldig masse for meg! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Det beste rådet jeg kan gi deg er nok å fortelle foreldrene dine hvordan du føler det. Du sier at du ikke har turt å spørre fordi du er redd for at faren din skal si nei og da blir du lei deg. Men hvis du ikke spør får du iallfall ikke ja, så du har egentlig ikke så mye å tape på det.

Kanskje kan du ta med spørsmålet du har skrevet inn til oss? Du har jo allerede skrevet hvorfor det er så viktig for deg og at du er villig til å ta ansvar for hunden.

Husk imidlertid på at hunder kan leve i mange år. Er du villig til å gå turer - flere ganger om dagen - hver eneste dag de neste 15 årene? Uavhengig av om det er 20 minusgrader eller øsende regnvær? Hva skjer når du etter hvert flytter hjemmefra? Kanskje skal du studere - er det lov å ha med hunden dit? Hvis du skal på ferie, hvem passer hunden da?

Det er nok slike ting foreldrene dine tenker på og bekymrer seg over hvis de sier nei. Derfor kan det være lurt å ha tenkt igjennom slike ting på forhånd og allerede ha et klart svar når de spør deg. Kanskje kan du i første omgang ta på deg å gå tur med hunden til noen venner, naboer, familie eller lignende, slik at foreldrene dine får se at du virkelig mener dette. Eventuelt trenger Foreningen for omplassering av dyr (FOD) alltid frivillige til å gå tur med hundene deres dersom du bor sånn til at det kan funke.

Legger også ved en artikkel jeg tror kan være nyttig for deg!

Lykke til! :)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar