Hopp til hovedinnholdet

Ble brun i huden av å røyke cannabis

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Dette er kanskje det rareste spørsmålet dere har fått her på ung.no.... men jeg velger å kjøre på. Jeg røyker hasj/weed så og si hver dag... (sommerferien) og før hvis jeg hadde røyker mer en jeg klarer mentalt og fysisk så ble jeg ganske så blek... Normalt? Vel her er det andre som virker rart som jeg trenger et svar på, igår... Ble jeg ikke blek men brun?!?! Jeg er den bleikeste i gjengen til vanlig! Men nå var jeg plutselig sommer brun?! Alle la merke til det, og brun fargen forsvant over natta.. hva dreier dette seg om?

Besvart 14.08.2018 13:22
 

Svar
Hei

Det er helt normalt å bli blek (der og da) når man røyker mer cannabis enn man tåler. Derimot er det ikke vanlig å bli brun når man røyker cannabis. Hvorfor dette skjedde, har vi heller ingen god forklaring på.

En mulig gjetning er at du ikke egentlig ble brun men rød, en farge som noen ganger kan være til forveksling lik brun (særlig under enkelte lysforhold). Rødming kan ha en rekke ulike årsaker, som f.eks. kroppstemperatur, inntak av alkohol (dersom du i tillegg gjorde dette), helseplager eller andre ting. Men, dersom dette bestemt dreide seg om en brunfarge, har vi dessverre ingen opplagt forklaring på dette merkelige fenomenet.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping