Hopp til hovedinnholdet

Kan ikke bare sitte hjemme hos pappa og knapt får dra ut, vennene mine bor langt unna.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 og har skilte foreldre. Annen hver uke er jeg hos pappa. Men spørsmålet mitt er om jeg kan bestemme at jeg bare vil være hos mamma i helgene og i ukedagene hos pappa, altså at jeg er alle helgene hos mamma(og ukedagene jeg skal være der) og hos pappa når jeg skal være der i ukedagene og ikke i helgene. Grunnen til at jeg bare vil være hos mamma i helgene er fordi pappa bor langt unna vennene mine og jeg trenger og være ute med dem og ikke bare sitte hjemme hos pappa og knapt får dra ut. Jeg har spurt dem før og pappa svarte nei, men mamma var usikker men sa ikke nei.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alarmtelefonen for barn og unge foreslår at du tar dette opp med foreldrene dine igjen, og ber om at dere får en time på Familiekontoret, slik at du kan få uttrykt behovene og ønskene dine, med en tredje person  der. På Familiekontorene er de flinke til å hjelpe familier som er uenige i en del ting, f.eks samvær.

Samtidig er du fylt 15 år og dine meninger skal vektlegges i større grad nå. Det er viktig at du får lov til å uttrykke behovene dine og blitt tatt hensyn til. Likevel er det foreldrene dine som til slutt bestemmer dette.

I artiklene under finner du mer nyttig og viktig informasjon.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie