Hopp til hovedinnholdet

Søsteren min har alltid vært sur og tar så mye oppmerksomhet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et veldig dårlig forhold til foreldrene mine og Søstra mi. Lillesøstra mi har liksom alltid vært sur of sint. De voksne sa alltid at hun ville vokse seg av det, men nå 6 år senere eller no har hun ikke det. Hun får lege hjelp og sånt, men jeg har jo mistet helt kontakten med mamma og pappa. Jeg får så vidt et hei når jeg kommer hjem, mens de går rett bort til henne og starter Med hva enn de gjør. Får ofte kjeft fordi jeg ikke har ryddet av bordet eller fordi jeg ikke hang opp klesvasken eller gikk tur. Spesielt får jeg kjeft vis jeg er seint ute. Men de gjør alt for henne, nå er hun riktignok 4 år yngre, men jeg har vært "selvstendig" siden jeg var 7-8. Hun gjør ingen ting selv, mens jeg gjør alt. Har hatt depresjoner i et år nå som jeg har måttet fikse selv fordi alt handler om henne. Jeg vet de er like glad i oss begge og at de liker at jeg ikke trenger så mye oppmerksomhet. Jeg har snakket med dem flere ganger. Sliter veldig med dette å klarer ikke være hjemme lengeR

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som det har vært mye fokus på søsteren din og nå er du ganske lei av det.  Det har også gjort noe med forholdet til mamma og pappa.  

Du føler de ikke har så mye tid til deg og at det blir mye ansvar på deg.  Du liker også at du kan være selvstendig, men jeg forstår deg sånn at du skulle ønske du opplevde litt mer positiv oppmerksomhet fra dem.  Det tenker jeg er et greit ønske.  -Tror du at du selv kunne invitere dem til å gjøre noe sammen med bare deg noen ganger.  Kanskje det hadde vært godt og hyggelig?  Du kunne foreslå det.  

Det er bra at du har pratet med foreldrene dine om dette.  Ikke gi opp, men prøv igjen.  Noen andre kan også støtte deg og bidra til en prat med foreldrene dine, så de forstår bedre.  Helsesøster kan være en sånn å prate med eller dere kan få hjelp av et familievernkontor til å prate om hvordan dere skal ha det sammen i familien når det med søsteren din har tatt så mye plass.  Du kan evt. foreslå det for foreldrene dine.

Du VET at foreldrene dine er like glad i deg som i søsteren din.  -Minn deg om dette når du blir lei.  -De er helt sikkert det!

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du søsken med funksjonsnedsettelse?

venner (colourbox.com)

Det er mange sider ved det å være søsken til en som har funksjonsnedsettelse. Mange positive og noen litt tunge.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie