Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg fortelle mamma at pappa snakker med og får nakenbilder av andre damer via telefonen sin? Jeg vil ikke at familien skal bli splittet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Nå er det slik at jeg har havnet i en slags familiekrise og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre..Jeg har akkurat funnet ut at pappa snakker med mange jenter på facebook, og holder det skjult for mamma. Hver gang mamma spør hva han driver med og hvorfor han er så "avhengig" av mobilen sin, så kommer han alltid med dumme unnskyldninger med at han har fått en melding fra en gammel kompis osv. Det var en gang pappa tok kontakt med sin ekskone, og da jeg fant ut av det så sa jeg det til søsteren min som sa det til mamma. Hun mildt sagt eksploderte, og pappa ble drit sur på meg og søsteren min og det var rett før de skilte seg. Etter det har det gått tilbake til det "normale", men i dag fant jeg ut at han får nakenbilder av en annen dame! Hver gang mamma drar på jobb, så går han enten inn på kjøkkenet eller går ut, for å snakke med en dame..Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, for jeg vet at mamma ALDRI ville tilgitt pappa for dette. Jeg vil ikke at familien skal bli splittet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 16 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Du forteller om et svært vanskelig dilemma som det ikke finnes et klart svar på.

Det er også vanskelig å vite hva som vil skje i fremtiden hvis du velger det ene eller det andre. 

Trolig kan det være lurt å tenke en stund over hva du burde gjøre, slik at du ikke gjør noe overilt. 

Det er ikke sikkert at din mor vil forlate din far selv om du forteller det du vet. Det kan være det blir brudd og at de etterhvert blir sammen igjen, men det kan også være ekteskapet ender med skilsmisse. 

Du ønsker ikke skilsmisse. For å ta et valg så bør du tenke grundig over dette ønsket. Hvorfor ønsker du ikke skilsmisse? Har du det best hvis dette får fortsette? Har din mor det best hvis dette får fortsette? Er dette den familien du ønsker skal holde sammen? 

Hva er det viktigste for deg? Jeg tenker du ønsker selv å være glad. Du ønsker trolig en glad mor og en glad far. Du ønsker foreldre som er glad i deg og i familien.

Du har det nå ikke godt. Hvis du ikke sier i fra så vil du være sint på din far jevnlig. Du vil mistenke han for utroskap ofte. Kanskje du også får dårlig samvittighet ovenfor din mor hvis du velger å holde dette skjult. 

Min erfaring som helsesøster er at ungdom får det vondt hvis de må bære på slike hemmeligheter. De har det ikke godt i hjemmet og i familien. De vanskelige tankene gjør at hverdagen blir mer slitsom. Skolearbeidet blir påvirket, søvnen kan bli dårlig og vekten med spising kan bli uheldig. Mye kan skje, men av og til så forandres det ikke på noe.

Du kan med fordel snakke med helsesøster på skolen. Helsesøster har taushetsplikt, slik at hun ikke kan si noe videre. Her kan du få støtte til å ta det valget som er best for deg.

Jeg tenker det er det viktigste. Hva som er best for deg. Du skal ikke ta hensyn til din far eller mor. Du skal faktisk ta hensyn til deg selv.

Din mor og far vil uansett være din familie selv om de bor i hvert sitt hus. I din alder kan du trolig bestemme hvem du ønsker å bo hos, eller om du velger dem begge, delt løsning.

Jeg tror jeg heller mot at du forteller din mor hva du har oppdaget. Ærlighet varer som oftest lengst.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mamma eller pappa er utro - hva gjør jeg?

Tar av seg ringen (colourbox,com)

Har du mistanke om at en av foreldrene dine er utro? Det kan skape usikkerhet og være vanskelig og sårbart. Her får du noen tips til hva du kan gjøre, og hvordan du kan snakke med foreldrene sine om det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie