Hopp til hovedinnholdet

Hei Jeg har det vanskelig hjemme! Mamma slår meg, sier bare stygge ting til meg.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har det vanskelig hjemme! Mamma slår meg, sier bare stygge ting til meg (bla. dust, nek, du er en dårlig person, jævel, drittsekk, idiot og mye værre ting) og jeg ser selv at alt hun sier gjør at jeg ser ned på meg selv, får et dårlig bilde av meg selv og føler at jeg ikke er vert noe. Hun slipper meg også ikke inn (vi bor i blokk, og mamma gir meg ikke nøkkkel) bare fordi jeg har kommet 5 minutter for sent, og jeg må gå rundt med en 5 kg tung skolesekk på ryggen i 10 minus grader. Og det er blitt sånn at jeg ikke vil hjem så jeg er bare på biblioteket hver dag til det stenger. Jeg trenger hjelp!!! Jeg har tenkt på å flytte til pappa eller på barnehjem. Men jeg vil absolutt ikke på barnehjem og ikke til pappa heller fordi han har drevet med hasj før, og jeg føler meg ikke trygg hos han. Hva skal jeg gjøre? Gutt på 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Så utrolig leit å høre at du har det så vanskelig hjemme. Der er IKKE lov til å slå barn i Norge. Det er heller ikke lov til å si stygge ting på den måten. Du sier ikke noe om hvorfor du tenker at du ikke vil på barnehjem men det er forståelig at tanken virker skummel.

Du komme ikk automatisk på barnehjem om du sier fra om hvordan du har det. De fleste foreldre som slår barna sine gjør det fordi det ikke vet om eller klarer en annen løsning. Kanskje moren din trenger hjelp til å greie å bli en bedre forelder for deg. Kanskje hun trenger å få muligheten?

Det er viktig at du sier fra til noen om hvordan du har det. Det er mange du kan si fr til. Mange sier fra på skolen. Lærer, helsesøster eller sosiallærer kan være bra å si i fra til. Du kan også ringe direkte til barnevernet der du bor eller til Alarmtelefonen 116 111 for å be om hjelp.

Det er ikke nødvendig at du eller moren din har det slik.

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie