Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15 år som lenge har hatt lyst til å flytte til mamma.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år som lenge har hatt lyst til å flytte til mamma. Jeg har bodd hos faren min siden de skilte seg, noe som skjedde da jeg var 7 år ca. Nå vil jeg flytte til mamma fordi jeg vil ha bedre kontakt med henne og jeg føler det hadde blitt lettere for meg å bo der, det er mer sentralt og alle vennene mine bor der hvor hun bor. Når jeg er hos pappa så får jeg ikke gjort så mye. Det eneste jeg gjør er å sitte på rommet og kjede meg fordi jeg ikke har mulighet til å gjøre noe. Mamma fikk skaffet sånn "flyttepapir" sånn at jeg kunne få adressen min hos henne, men pappa nektet og skrive under på den og da sa han bare at hvis jeg flytter så har de ikke råd til å bo i det huset vi bor i nå. Da føler jeg bare at han nekter å la meg flytte pga pengene han får for meg.. hjelp, hva kan jeg gjøre? Vil virkelig bo hos mamma.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du er 15 år skal det i følge loven legges stor vekt på hva du mener. Jo eldre man er jo sterkere grunner skal til før det kan bestemmes at du skal bo hos en annen forelder enn den du ønsker. Jeg tenker at økonomi ikke er en grunn som kan bestemme at du ikke kan bo hos din mor.  

Jeg foreslår at din mor innkaller din far til en samtale på Familievernkontoret, der kan dere lage en avtale med ditt beste som det viktigste.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie