Hopp til hovedinnholdet

Søsteren min krangler veldig med mamma og da mener jeg veldig hun Banner og sier masse ting som sårer mamma. Jeg bare sitter på rommet mitt og hører på, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre det sårer mamma veldig og ikke minst for søstra mi. Hun vil ikke snakke med noen om det og det er vanskelig å snakke til henne

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Lurte bare på noe Søsteren min krangler veldig med mamma og da mener jeg veldig hun Banner og sier masse ting som sårer mamma. Jeg bare sitter på rommet mitt og hører på, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre det sårer mamma veldig og ikke minst for søstra mi. Hun vil ikke snakke med noen om det og det er vanskelig å snakke til henne. Noen ganger så syntes jeg synd på henne siden jeg skjønner hvordan hun har det, hun har det ikke greit og hun føler at ingen skjønner henne og hun lar det gå ut over andre,det syntes jeg er veldig trist for jeg kan ikke gjøre no med det. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette!
Krangel med mamma og pappa er noe som mange kjenner seg igjen i fra pubertsårene. I pubertetsalderen skjer det mye i kroppen, det har du kanskje selv også begynt å merke, og det er masse hormoner i sving som påvirker deg. Søsteren din er kanskje frustrert over moren din og det kan være mange ting hun  er uenig med moren din i og som gjør henne sint. Moren din prøver sikkert å ha noen grenser og i mange tilfeller er det grenser som gjør at det blir krangling.

Du kan kanskje prøvd å snakke med søsteren din og fortalt henne at du ser at moren din blir lei seg og såret når hun kjefter på henne? Og det er ok å bli sint og også å være uenig, men det går  også an å gjøre dette på en bedre måte og snakke ordentlig til moren din. Jeg tror søsteren din ville ha oppnådd mye mer med det enn å bli sint, være høylytt og kjefte.

Du kan også si til moren din at du synes det er leit at søsteren din kjefter  sånn på henne, da vet moren din at du i alle fall registrerer at det er litt ugreit hvordan søsteren din oppfører seg!

Det blir nok bedre etter hvert!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie