Hopp til hovedinnholdet

Familien sier jeg er adoptert

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg føler meg veldig trist i det siste, pga at min familie sier til meg at jeg er adoptert. hjelp meg, hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei 

Takk for at du skriver til oss.

Det er forståelig at du føler deg trist og sikkert veldig overrasket hvis du som 20 åring nettopp har fått vite at du er adoptert. En slik informasjon utløser nok mange følelser og tanker, og kanskje også spørsmål. 

Familien din har sannsynligvis adoptert deg fordi de ønsket deg og de er nok veldig glad i deg. Kanskje det har vært vanskelig for dem å fortelle deg dette?Du spør hva du bør gjøre? Jeg vil anbefale deg å snakke med noen. Å dele vanskelige tanker og følelser med andre er god hjelp når man har det tungt. Da kan dere reflektere sammen og finne ut hva som vil være god hjelp videre. Kanskje du har en god kamerat eller venninne som du kan snakke med?

Oppsøk gjerne helsesøster, fastlege, Helsestasjon for ungdom eller Psykisk Helsetjeneste der du bor. Eller kanskje du kan snakke med familien din om det du tenker på? Eller kanskje det hjelper å skrive det du tenker på? I ungdomsalderen er man gjerne opptatt av hvem man er og hvordan man vil bli oppfattet av andre. Kanskje du nå trenger å tenke litt fordi du har fått mer informasjon om deg selv? Husk at du er den samme som før du fikk vite at du er adoptert. Tenk igjennom hva du lurer på nå og prøv å finne ut om du kan få svar på spørsmålene dine. Det er fordeler og ulemper med det meste. Prøv om du klarer å gjøre det at du er adoptert til å være mest en fordel for deg selv. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster/ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

Asiatisk gutt ser tankefullt inn i kamera (foto: colourbox.com)

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

To jenter som ligger på gulvet, hodet mot hodet og smiler (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon