Hopp til hovedinnholdet

Masete foreldre og ting er vanskelig hjemme. Hvor skal jeg gjøre av meg? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter med foreldrene mine. Begge er veldig kjeftete om maser hver dag. Mamma og pappa er skilt og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg ettersom ting er vanskelig hjemme.

 

Svar
Hei

Du forteller at du sliter med foreldrene dine og de kjefter og maser hver dag. Det er leit å høre at du har det vanskelig hjemme.

Ingen barn eller unge skal oppleve å ha det vanskelig hjemme. Du skriver ikke hva som er vanskelig, men jeg tenker det er viktig å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan enten være noen du stoler på som en lærer, helsesøster eller en slektning. 

Noen ganger kjefter og maser foreldre for de ikke vet helt hvordan de skal snakke med deg om ting. Og det er ikke greit. Kanskje du skulle forsøkt å snakket med de om hvordan ting er for deg? På den måten får du sagt hva du tenker om det, og kanskje dere sammen finner en løsning som gjør at kommunikasjonen dere i mellom blir bedre.

Jeg tror ting vil bli bedre for deg om du klarer å snakke med foreldrene dine om hvordan du opplever det. Det at foreldrene dine er skilt, skal ikke gå utover hvordan du har det.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie