Hopp til hovedinnholdet

Føler jeg blir ekskludert fra venninnene. Sint på mamma og pappa. Bekymret

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. jeg er en jente med dyseleksi og dorlige karakterer, har det enkelig gansje så bra men... jeg føler at jeg blir dyttet ut av venne flokken min, di finner på ting uten meg, og jeg føler meg ignorert, og byttet ut. Jeg blir ganske så trist å deprimert av dette. Jeg har okkså fåt et dårlig forhold med mamma og pappa. Pleier å stikke av eller skrikke til de når jeg kjemmer i konflikt med di, jeg kjenner at jeg har sykkt lyst til å slå noe sykt hart. Jeg er lit bekymret for hva sommer ferien kommer til å bli, og vidregående, har du noe tips til meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. 
Hva med å kontakte helsesøster å skolen eller helsestasjon for ungdom der du bor. Forklar hvordan du har det og at du er bekymret. 
Ofte kan det å sette ord på det en er bekymret for være nok til å få nye tanker. Snakke om bekymringene og framtiden. 
Kan du snakke med foreldrene dine om at du er usikker på sommerferien. Hva du skal gjøre, om de har planer? 
Mye av reaksjonene du beskriver kan være usikkerhet i forhold til alt det nye du nå skal starte med. Ny skole, nye lærere og ny klasse. Det er mye ukjent, men du har og mulighet til å få nye venner. Elever som har de samme interessene som deg.
Vær deg selv når du begynner på videregående. Vær høflig og svar på spørsmål. Alle i første er like usikre. Du har en fin mulighet til å få nye venner.
Ta med deg informasjon om at du har dysleksi til kontaktlærer. Det er ikke alltid skolen får nødvendige papirer ved skolestart. Viktig informasjon i forhold til hjelpemidler ved prøver.  
Du har og mulighet til å snakke med noen anonymt på telefon. Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no 
 Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til på videregående,  Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie