Hopp til hovedinnholdet

Føler at pappa krever mye av meg og jeg tørr ikke å si ifra

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år og enebarn. Pappa gikk fra mamma når jeg var inni magen hennes, og jeg har litt problemer med pappa, for jeg har sagt helt fra da jeg var liten til mamma at jeg må gjøre det pappa sier. Jeg føler jeg ikke hat no valg. Hvis det er pent vær så sier pappa at jeg MÅ gå ut. Jeg har ikke no valg, og selv om jeg sier at jeg er sliten så får jeg ikke lov å gå inn. Eksempel på noe som skjedde i sta var at hunden vår hadde spydd og bærsja i bilen. Pappa sa at jeg skulle tørke av døra, og så ble jeg skikkelig kvalm og pappa sa bare at jeg skulle fortsette for jeg kan klare det når jeg vil. Og så skulle jeg bære ut matta på gulvet og jeg holdt nesten på å spy. Føler at pappa krever så mye av meg og jeg tørr ikke å si ifra. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hver gang noe sånt skjer går jeg inn og gråter som nå. Sitter å skriver dette mens jeg gråter. Plis hjelp meg

Besvart 29.08.2018 12:56
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss. Forstår at dette er vanskelig for deg, og det er veldig leit å høre at du at du sitter og gråter for deg selv. Det er alltid mye vanskeligere når man føler seg alene om det som er vanskelig. Det er heller ikke så lett for din pappa å vite hvor vanskelig dette er for deg så lenge han ikke ser at du er lei deg.
Det er viktig at de voksne får vite hva som er vanskelig slik at de har muligheten til hjelpe deg.  Du sier at dette har du snakket med din mor om helt siden du var liten, og det er bra.
Men har din far fått tilbakemeldinger på  Men der viktig å snakke om det igjen så lenge problemet fortsatt er aktuellt. Han må få vite hvordan du opplever hans krav.
Jeg tenker det veldig viktig at dere alle får snakket sammen om hvordan du har det. Kanskje du kan innvitere til et møte sammen med mamma og pappa? Der kan du fortelle dem hvordan du opplever de kravene pappa stiller deg. Dersom du synes dette er vanskelig kan du spørre om mamma kan snakke med pappa. Du kan også snakke med en annen voksen person som du stoler på om han eller hun kan hjelpe deg å snakke med pappa.
Dersom dette ikke blir bra, anbefaler jeg at dere sammen tar kontakt med et familievernkontor. Familievernkontoret har samtaler med barn/unge som har det vanskelig. De som jobber på slike steder har mye erfaring og er flinke til å veilede foreldre og kan gi gode råd og tips om hvordan man kan løse ting i familien - hvis noe ikke er bra Du kan selv kontakte et familievernkontor, eller en annen voksen kan hjelpe deg med det. Det beste er om du og din mor og far kan bli enige om å søke råd på et slikt kontor. Det er også en mulighet for at bare du og pappa kan snakke sammen på familievernkontoret.

Legger ved noen  artikler  som jeg anbefaler deg å lese.
Ønsker deg lykke til!
 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie