Hopp til hovedinnholdet

Bestemor har ikke spist på mange dager, er redd for at hun snart skal dø.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Bestemor har vært lagt inn på sykehuset flere ganger, pågrunn av at hun ikke kan spise uten å bli dorlig. Det mage sår og det blir bare verre og verre. Hun har gått ned 25 kilo og legene gjør ingen ting. Hun har ikke spist på mange dager og jeg er redd for at hun snart skal dø. Jeg vet at du kommer til å skrive at dette er ikke noe du skal ta hånd om du kan ikke gjøre noe. Men jeg må hun er alt jeg har. Nå er hun i Danmark. Plissssss hjelp meg

Besvart 09.09.2018 09:49
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist å lese at bestemoren din er så syk. Jeg forstår at du er redd for henne, at du er bekymret og lei deg. 
Du må snakke med dine foreldre/foresatte om dette! Noen ganger er det sånn at foreldrene/foresatte ikke snakker med barna om det som skjer, fordi de er så redde for at barna skal bli bekymret. Men er det ikke bedre å vite, enn å ikke vite? 
Hvis det er vanskelig å forklare de dette, kan du kanskje vise de det du har skrevet og svaret her? Da kan dere få en samtale om dette. Snakk med foreldrene dine/de foresatte!
Du kan også snakke med helsesøster på skolen. Da har du en på skolen som vet hva du tenker på og bekymrer deg om. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie