Hopp til hovedinnholdet

Bodd på krisesenter,Skilte foreldre er lei av å sitte hjemme, lite penger.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 12 år. jeg vet dere egentlig ikke vil svare på spørsmålet mitt, men det er viktig for meg å finne ut av dette. Jeg har skilte foreldre og har bodd på krisesenter og rett og slett gått igjennom mye forskjellig. Jeg er lei av å hele tiden sitte hjemme og bli deprimert av alt og jeg gråter hele tiden av ingen ting. jeg holder ikke på med aktiviteter eller noe siden det er ingen ting som passer for meg. Jeg sliter skikkelig med dette og mamma og pappa har heller ikke så mye penger så jeg får ikke gjort så mye i hverdagen. hva kan jeg gjøre med alt dette? jeg er veldig lei av alt mas og dritt

Besvart 08.10.2018 13:25
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Så fint at du har gjort deg tanker om å endre på din livssituasjon.
Er det noe du kunne tenke deg å begynne med dersom du viste at du kunne betale kontingent? Da  kan du  snakke med helsesøster på skolen du går. Hun har ofte oversikt over penger som kan brukes til å hjelpe ungdommer som ikke har penger.  Du kan og sammen med helsesøster eller alene ringe til barnevernet og spørre om de har forslag til støtte for fritidsaktiviteter.  
Du kan og snakke med helsesøster om det du synes er vanskelig hjemme og i hverdagen. Hun har taushetsplikt og kan ikke fortelle videre det dere har snakket om.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie