Hopp til hovedinnholdet

Sliter veldig psykisk

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg viste ikke hvilket emne jeg skulle bruke på dette men jaja. i det siste har ting vært vanskelig hjemme. jeg har skreket flere dager på rad pga min mamma. hun oppfører seg dårlig mot meg. dette er nå blitt så ille at jeg ikke orker og bo hær mer. jeg har skilte foreldre og faren min har ikke mye tid til meg pga jobb. mamma er forlovet men en fyr jeg ikke liker. jeg føler jeg ikke kan snakke med henne mer pga han. han har flere ganger kjeftet på meg for ting jeg ikke har gjort. en gang ble det så ille at jeg rømte hjemme fra. akuratt nå sliter jeg veldig psykisk. jeg føler jeg mister motivasjon og trenger en pause fra alt. jeg har prøvd og snakke med venner og pappa noen ganger men de skjønner det ikke. det er faktisk så ille at jeg tenker alvorlige tanker. jeg er mye deprimert og orker rett og slett ikke mer. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og det gjør alt værre. ikke vil jeg snakke med mamma om det, for hun vil bare bli sur. har du/dere noen råd?

Besvart 05.11.2018 15:02
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med oss når ting er så vanskelig!

Dersom du ikke opplever å bli tatt på alvor for hvordan du har det hos noen i familien din- vil jeg anbefale deg å snakke med en annen voksen som du kan stole på. Dette kan være helsesøster eller eventuelt sosiallærer som er tilknyttet skolen din. De har mye erfaring og kunnskap om barn og unge som strever på forskjellig vis. De har blant annet kunnskap om hvordan støtte og hjelpe barn og unge som lever i konflikt, med eller uten skilte foreldre. De kan sammen med deg drøfte hva som kan være nyttig hjelp i din situasjon. Du kan gjerne vise helsesøster eller sosiallærer innlegget ditt og svaret mitt- for å ha en start.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge tlf.nr 116111. Da kan du være anonym og det er helt gratis tjeneste. Der vil du få snakke med en hyggelig voksen, som vil kunne hjelpe deg med saken.

Jeg legger ved et par lenker som kan gi den noen tips og råd for hvordan snakke med foreldre som ikke forstår og hvorfor det hjelper å snakke med noen 

www.ung.no/problhjemme/2121_Hvordan_snakke_med_foreldre_som_ikke_forstår_deg.html

www.ung.no/psykisk/4007_Hvorfor_hjelper_det_%C3%A5_snakke_med_noen.html

www.ung.no/psykisk/selvhjelp/3187_Kaos_i_hodet_og_f%C3%B8lelser_som_koker.html

 

Håper svaret mitt kan komme til nytte for deg!

Med vennlig hilsen familieterapeuten i samarbeid med ung.no

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie