Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å klippe meg guttekort men er litt redd for hva andre mener.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil klippe håre mitt gutte kort men pappa synes at det er dumt men mamma har klippet det sånn når hun var like gammel som meg. og jeg er red får hva vennene mine kommer til å si for jeg er litt en sånn ( bryr meg ikke om folk sier at jeg har på meg gutte klær) men jeg vil ikke at folk skal si at jeg er en gutt når jeg er en jente. Og jeg spurte venneninen min om hva hadde hun gjort vi jeg kom inn i klassen men gutte kort hår og hun sa at hun hadde ikke gjort noe og at det er mitt valg, jeg spurte også om hun ville fortsat være venn med meg og hun sa ja men hun vil ikke at jeg skal klippe håre mitt som en gutt. HJElP

Besvart 08.11.2018 20:28
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg kan forstå at det er et vanskelig valg å ta, men det er en gang du som bestemmer hvordan du vil ha håret ditt. Om det skal være kort eller langt, og om du har lyst til å teste ut en ny frisyre. Det er "bare" hår, og det vokser ut igjen hvis du ikke blir fornøyd med deg.
Det er så mange tøffe korte frisyrer, og så mye spennende du kan gjøre med håret. Hvis du har lyst til å prøve å klippe deg kort, så hvorfor ikke gjøre det.
Venninnen din støtter deg. Moren din gjorde det da hun var på din alder. En tøff og kort frisyre vil kanskje gi deg et særpreg som gjør at andre legger mer merke til deg. Du skiller deg ut fra menden, og får din egen bestemte stil.

Jeg tenker at det ikke er en så big deal, og at det først og fremst handler om at du må kjenne på hva som er riktig for deg. Ikke tenk så mye på hva andre vil si eller mene om det. Det er du som bestemmer, og du skal gå for deg du føler er rett for deg.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie