Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor føler jeg meg så sint når jeg er hos pappa?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine er skilte og jeg har starta å bo mest hos pappa nå. Jeg har valgt det selv. pappa har en kjæreste og de skal snart få barn sammen. Men når jeg er hos pappa føler jeg meg ofte sint, men jeg vet ikke hvorfor. Pappa har ikke gjort meg noe galt før og han gjør heller ikke noe galt nå. Han blir sint når jeg er sint og da blir det bare dårlig stemning. Når jeg er hos mamma er jeg aldri sånn. Jeg prøver å forstå hva det er, og jeg tror det kan være noe etter at han ikke har vært der så mye gjennom årene, at han har bodd vekk og sånt... hva tenker du/dere?

Besvart 26.11.2018 13:55
 

Svar
Hei du!

Så fint at du skriver til oss om dette. Du høres ut som en klok jente som legger merke til ditt eget humør og gjør deg tanker om hvorfor du har det på denne måten.

Du skriver at du har valgt å bo mest hos pappa. Samtidig kjenner du deg ofte sint når du er der, uten at du egentlig kan si at pappa har gjort noe galt. Hos mamma er det ikke sånn. Dette mønsteret prøver du å forstå. Det kan høres ut som om du kjenner at det ødelegger litt for deg, fordi pappa blir sint og det blir dårlig stemning. 

Det er ikke så lett å hjelpe deg med  dette uten å vite mer om din og familien sin historie. Likevel kan jeg si at det du selv er inne på høres klokt og rimelig ut. Du skriver at pappa ikke har vært det så mye gjennom årene, at han til og med har bodd vekk. Nå er han der veldig mye av tiden. Kanskje er det en del av deg som er trist over alt dere har gått glipp av når han var borte? Det kan også hende du er litt sår over at han valgte som han gjorde på den tiden, at du ikke kjente deg viktig nok for pappa? Nå skal han ha en ny baby som kanskje vil få oppleve at pappa er der hele tiden? Dette kan utløse sterke følelser.

Mitt råd er at du finner en klok voksen som kan hjelpe deg med å utforske disse tankene. Det kan være helsesøster på skolen eller kanskje en i familien din som du har tillit til? Du kan også tenke over om det er mulig å snakke med pappa om disse tingene. En start kan for eksempel være å vise ham det du har skrevet til Ung.no. Da vil han se at du er klar over at dette skjer og at du kan trenge hans hjelp til å bryte dette mønsteret.

Ta gjerne en titt på artiklene jeg har lagt ved under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie