Hopp til hovedinnholdet

Har en annen hudfarge enn foreldrene mine, det er flaut.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nettopp blitt adoptert av en familie med annen hudfarge og synes jeg det er skummelt. Når vi går offentlig sammen så er det mange som stirrer og jeg synes det er flaut. Jeg måtte bytte skole med det gikk fint fordi jeg har allerede mange nye venner, men de spør utrolig mye om hvorfor jeg har en annen hudfarge enn foreldrene mine og spør utrolig mye og dette gjør meg flau å snakke om.

Besvart 13.02.2019 18:04
 

Svar
Hei

Jeg håper du har det bra med din mye familie. Mange av de som blir adoptert har annen hudfarge enn foreldrene. Du må selv kjenne etter om du ønsker å svare når folk spør hvorfor du har annen hudfarge en foreldrene dine. Du trenger ikke å svare hvis du ikke har lyst. 

Hvis du derimot ønsker å svare kan du fortelle at du er adoptert. Som sagt er det mange familier som har forskjellig hudfarge nettopp fordi man er adoptert. Hvis dette gjør det flau å snakke om trenger du ikke å gjøre det. Det er en privatsak om man er adoptert eller ikke. 

Prøv å overse at andre stirrer på dere. Det e nok mest av nyskjerrighet og ikke av vond vilje. Det kan hende at de bare er litt ubetenksom. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

Asiatisk gutt ser tankefullt inn i kamera (foto: colourbox.com)

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon