Hopp til hovedinnholdet

Mamma sier at hun ikke vil ha noe med familien å gjøre, vil flytte ut.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no! Jeg er en jente på 14år og skriver dette på morsdagen. Jeg spiste middag da mamma kom hjem og stilte meg to spørsmål. Jeg svarte på det første, men sa at jeg ville spise i fred, så slang pappa seg på og begynte å kjefte på mamma (er ikke første gang. De kom inn i en skikkelig krangel, mamma begynte å gråte, og hun gråter nesten aldri forann barna sine. Hun sier at hun ikke vil ha noe med familien å gjøre, at hun vil flytte ut og ikke vil ha et forhold til meg lenger. Hva skal jeg gjøre?!?? Er kjempe glad i mamma, og det er ikke første gangen dette skjer. Hun har ikke et så bra forhold til moren og faren hennes så ja... Hva skal jeg gjøre hun vil ikke snakke med meg eller høre på oss. Hun sier også at hun blir kritisert, at vi plukker opp de riktige tingene fra henne, men de fæle fra pappa. Hvordan kan jeg fikse familiefoholdet? Kommer de til å skilles? Og er det pga meg at alt går galt??? Takk for svar på forhånd. Sitter og gråter nå... Er helt låst, hjelp!

Besvart 14.02.2019 13:55
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du ble lei deg, og at du synes det er leit at familieforholdene er komplisert. 
Først og fremst vil jeg du skal vite at det ikke er din feil at din mor strever. Det er lett å tenke slik, men dette handler nok mer om hvordan hun håndterer følelsene sine. 

Det er heller ikke ditt ansvar alene å fikse familieforholdene. 
Ut fra hva du beskriver vil jeg anbefale deg å ta kontakt med familievernkontoret, se vedlagte artikkel. 
Du kan bestille en time alene, for å fortelle hva du synes er vanskelig. 
Så kan de som jobber der evt be dine foreldre komme sammen med deg, eller for deg selv, alt etter hva dere blir enige om. 
Det er ikke å sladre å ta opp ting en synes er vanskelig hjemme. 

Jeg håper noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp.

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie