Hopp til hovedinnholdet

Jeg er adoptert og føler meg annerledes

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er Adoptert fra Afrika og har altid følt meg annerledes. Jeg er 13 år og ble hentet fra barnehjemmet da jeg var fire nesten 5. Jeg lurer på hva de biologiske foreldrene mine tenker og jeg har sett ett bildet av dem og den biologiske søstra mi. Jeg synes de ser slemme ut og vil alldri møte dem! Er det galt?

Besvart 28.05.2019 22:28
 

Svar
Hei jente 13 år

Det er ikke noe som er rett og noe som er galt. Du kan tenke og føle mange forskjellige ting rundt det at du er adoptert. Kanskje du tenker den ene dagen at du har lyst til å møte den biologiske familien din, og neste dag at du ikke vil møte dem eller vite noe mer om dem. Det er helt greit å tenke forskjellige ting, og også å bytte mening.

Du har en annen bakgrunn, og jeg skjønner at du lurer på det. Du skriver at du føler deg annerledes. Det er mange som føler seg annerledes, også de som ikke er adoptert. Det er sånn at vi mennesker kan gruble på mye uten å dele det med andre. Det er nok litt ekstra for deg, for du har jo også en annen bakgrunn. Du har levd viktige år av livet ditt i et annet land, i fødelandet ditt. Det er veldig vanlig å tenke mye på hvem man er når man er adoptert.

Du vet sikkert at det er mange grunner til at barn blir adoptert bort fra familiene sine. Når du ser på bildet av din biologiske familie så synes du de ser slemme ut. Er du kannksje litt lei deg for at du er et annet sted? Jeg skjønner at du lurer på hva de tenker.  Jeg tror det kan være mange forklaringer på hva som har skjedd og hvorfor du har blitt adoptert bort.

Men jeg tror ikke at man kan se på et bilde om noen er snille eller slemme.

Jeg synes at det er fint at du tenker grundig på hvem den biologiske familien din er. Så skal du bli deg selv, en blanding av mange ting du har med deg.

 

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

Asiatisk gutt ser tankefullt inn i kamera (foto: colourbox.com)

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser