Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slette vonde minner?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år og er adoptert. Noen ganger gråter jeg når jeg tenker på den biologiske søstera mi fordi hun pleide å låse meg inni ett rom når foreldrene var fulle. Det endte med at jeg havnet på barnehjem og ble adoptert. Jeg ble adoptert bort da jeg var 5 nesten 6. Hva skal jeg gjøre for å slette disse minnene?

Besvart 03.06.2019 23:47
 

Svar
Hei

Så trist å lese at du har opplevd noe så vanskelig hjemme. Det er ikke sikkert du klarer å slette minnene. Men du kan lære å leve med din historie uten at det tar for stor negativ plass i hverdagen din.

Se gjerne denne videoen om påtrengende minner.

Be eventuelt om hjelp til å håndtere de vonde minnene du gjerne vil slette. Helsesykepleier på skolen kan kanskje hjelpe deg i kontakt med en psykolog? Det kan også hjelpe å snakke med noen om det du tenker på. Kan du snakke med adoptivforeldrene dine? Kanskje de kan hjelpe deg med å forklare hvis det er noe du ikke forstår. Kanskje søsteren din prøvde å beskytte deg? Kanskje de biologiske foreldrene dine hadde noen vansker som gjorde at de ikke klarte å ta vare på seg selv eller andre? Noe kan du kanskje få svar på og noe må du akseptere sånn som det er. Det kan uansett være hjelpsomt å sette ord på det du tenker på.

Lykke til videre.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon