Hopp til hovedinnholdet

Familien min kaller meg for feit og sier jeg ikke har noen fremtid.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ikke fornøyd med kroppen min I går satt jeg å ���������� hele natta fordig mamma å pappa kalte meg feit å sa at jeg så ut som en okse å at jeg hadde diabetes å at jeg så ut som en 30 år gammel mann å at ingen ser på meg når jeg går ut det gjør ekstra vond når min egen mor å far sier det det er trist jeg går rund å tenker på det i flere månder å på vei til skolen gråter jeg det er veldig vondt�� Jeg har hatt det sånt lenge nå. Jeg har fire søsken når vi spiser middag spiser ikke jeg med familien men alene for at jeg ikke skal bli kalt feit Jeg likker ikke å gå i stramme bukser eller topper fordig jeg blir kalt feit av familien min å jeg har så stygg kropp Jeg har ofte problemer hjemme å tenker på det å det går veldig mye utover skolen �� Vi skal ha skoleball i år men jeg går ikke fordig jeg er så feit De sier også at jeg ikke har noe framtid å at jeg ikke kommer til p bli noe bortsett fra en uteligger eller vaske dame det er tungt å høre dette fra dine egene foreldre å søsken Mamma å pappa har aldri sakt det il de andre søsknene mine bortsett fra meg ���������������� Hva skal jeg gjøre Jeg vill helst ikke prate med lærer helsesøster eller venner ��������������

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du skriver om, er veldig alvorlig.  Ingen skal oppleve å ha det slik hjemme.  Negative, krenkende og sårende kommentarer som dette er langt over streken av det foreldre skal komme med til barna sine,og det er ikke underlig om det går ut over konsentrasjon og skolearbeid når du har dette å tenke på.  Jeg vil veldig gjerne at du kan få hjelp av noen der du bor, og da er det å prate med lærer eller helsesøster om hvordan du opplever det hjemme noe som kan hjelpe deg. Kanskje er det andre voksne du kjenner og har tillit til og som kan støtte deg? -En venn, en tante eller onkel, besteforelder, nabo eller noe?

 

Du kan for eksempel ta utskrift av det du har skrevet til oss og vise det til lærer eller helsesøster.  Det forteller jo godt om det som er vanskelig. 

 

Det er også en mulighet at du ringer Alarmtelefonen og får prate med noen voksne der om dette.  Se artikkel under.

Når andre kommer med slike kommentarer, er det ikke så lett å greie å holde motet oppe, men det er viktig at du prøver.  Prøv om du kan greie å minne deg om at du ER en flott jente som du er, og at du fortjener å ha det bra.  Si det igjen og igjen, slik at det prøver å overdøve de negative kommentarene som kommer. 

 

Prøv å drive med ting på fritiden som du trives med og som gir deg positiv energi.  Det å ha en interesse ved siden av skolen er en god ting, og det kan jo også gjøre at du ikke er så mye hjemme og blir mindre utsatt for disse kommentarene. 

Jeg ber deg instendig om at du prater med noen, slik at du kan få det bedre.  Det fortjener du!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon